Cinsel istismar davası 5 Haziran'a ertelendi

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G.'nin, "evlilik" adı altında Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğratıldığı iddiasıyla açılan dava, 5 Haziran'a ertelendi.

GİRİŞ 31.03.2023 12:21 GÜNCELLEME 31.03.2023 12:45
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesi ve Kadir İstekli tarafından cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Mahkeme heyeti, bir tanığın daha dinlenmesi yönünde karar vererek duruşmayı 5 Haziran'a erteledi.

Mahkeme, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

CİNSEL İSTİSMAR DAVASI AÇILMIŞTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şimdi 25 yaşında olan H.K.G.'nin 6 yaşından beri babası, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in öğrencisi Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla dava açmıştı.

Davanın 27 Şubat tarihinde görülen ikinci duruşmasında verilen mütalaada, Kadir İstekli'nin, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından 67 yıl 10 ay 15 gün;

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'in ise "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    yazık bir iftira yüzünden mübarek Ramazan ayında hocam cezaevinde Allah sabırlar versin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın kızı iftira atmış bu nedir arkadaş ayıp günah.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızın nişan resminde gayet büyük gözüküyor. 6 yaşındaki gelinlik Kur'an-ı Kerim hatim programında giydirilmiş. Kardeşleri söylüyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC fitnecilere fırsat vermesin inşallah
    Cevapla
  • Bamsı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iftirayı atanlar ve onlara şakşak yapanlar elbet her şey açığa çıktığında utanmayacaklar. Ancak mahkemeyi kübrada hesapları çok çetin olacak. davası hak olanın sonucu muvaffak galibiyet olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak