Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokol onayı Resmî Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya'nın NATO'ya katılımına ilişkin protokolü onayladı.

GİRİŞ 02.04.2023 03:45 GÜNCELLEME 02.04.2023 09:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde, "5 Temmuz 2022 tarihinde Brüksel' de imzalanan ve 7448 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan ekli 'Kuzey Atlantik Antlaşmasına Finlandiya Cumhuriyetinin Katılımına İlişkin Protokol'ün onaylanmasına, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci ve 3'üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti

Finlandiya'nın NATO'ya katılımına ilişkin protokolün onaylanmasının uygun bulunmasını öngören kanun teklifi, 23 Mart'ta önce Dışişleri Komisyon'da ardından TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 5
  • Özgür biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Umarım Rusya Finlandiya ve İsveç'i param parça eder öyle natoya girdim kurtuldumu size 2025 e kadar gostericekler zayıf halkalar Türkiye'yi bol parçala ile yiprattiniz sıra size gelicek hepiniz Putin'in gazabına geliceksiniz .
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz NATO'ya girerken KORE'de yüzlerce şehit gazi vererek girdik. Ama gelin görünki şimdi ülkemin başına bela edilen PKK =PYD teröristlerinin eskiden saman altından, günümüzde "alenen" destekçileri "NATO ÜLKELERİ !!??" Bu işde bir yanlışlık var. İyi ki F-35 vermediler ama F-16 konusunda ayak sürümelere ne demeli ?? Dünyadaki yeni bloklar arasında yerimizi almalıyız..
    Cevapla
  • insan 1 yıl önce Şikayet Et
    yazık yarın teröre destek verdiklerinde medya önünde ağlamayın
    Cevapla
  • Kurusıkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğerine ne zmn onay veriyoruz acaba
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçakları almadan İsveçli almayın artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu