Yusufeli baraj suları, Erzurum sınırına dayandı

Artvin’de su tutma işlemi süren Yusufeli Barajı'nda baraj suları 90 metrenin üzerine ulaşarak Erzurum sınırına kadar geldi

Yusufeli baraj suları, Erzurum sınırına dayandı
Yusufeli baraj suları, Erzurum sınırına dayandı
GİRİŞ 03.04.2023 10:47 GÜNCELLEME 03.04.2023 10:47

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan kemer baraj sınıfında 275 metreyle gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı 22 Kasım tarihinde su tutmaya başladı. Baraj kapaklarının kapanmasıyla, gövdede biriken su seviyesi 4 ay içinde 90 metreyi aştı.

29 Mart 2023 tarihi itibarı ile Yusufeli Barajında su seviyesi 594,45 kotuna, su yüksekliği 90,95 metreye, depolanan su miktarı 134,66 milyon metreküp seviyesine ulaştı.
Yusufeli ilçe merkezi ve bir çok köy sular altında kalırken Artvin'in Erzurum sınırındaki köylerde sular altında kalmak üzere. Suyun Erzurum sınırına ulaşmasına 5 kilometre kaldı. Geniş bir vadide ilerleyen su adeta denizi andırırken, sular altında kalacak bahçeler, tarlalardaki ağaçların bir kısmı taşındı. Köylerdeki evler çoğunlukla yıkıldı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak