Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı: Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Başkan Erdoğan'a emekli maaşlarında yapılan artıştan dolayı teşekkür ederek, "Emeğinizden dolayı bütün emekliler adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 05.04.2023 23:55 GÜNCELLEME 06.04.2023 00:29
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programında emeklilerle bir araya geldi. İftar yemeğinin ardından Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, sahneye çıktı. Ergün, konuşmasının başında Türkiye Emekliler Derneği'nin kırmızı çizgisi olan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Ergün, "Bizim için; vatan, devlet, millet, bayrak, ezan, Kur’an, milli ve manevi değerler her şeyin üzerinde gelir. Bugün Mehmetçik ve güvenlik güçleri cephede savaşıyor. Allah'ım onları her türlü kazadan ve beladan korusun ve bilsinler ki yalnız değiller. Emekliler olarak biz 'yaşı 70 işi bitmiş insanlar' değiliz. Elimize silahı alıp cephede savaşacak kadar genç ve diriyiz. Bu vatana canımız feda olsun. Sayın Cumhurbaşkanım ben tarihsel notlar tutuyorum. Sizi önce 11 Aralık 2001 günü genel merkezinizde kutlamak üzere heyetimle beraber gelmiştim. Ama size bu akşam değil; bizzat 119 şubem, teşkilatım sizi aramızda görmek istiyorlar. Lütfen genel merkezimizi şereflendirmenizi istirham ediyorlar. Hepsinin selam ve saygısını getirdim. Lütfen kabul buyurun" dedi.

"9 MİLYON EMEKLİYİ İLGİLENDİREN HADİSE İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Ergün, 22 Mart 2023 günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in genel merkezde kendilerini ziyaret ettiğini ifade ederek, "Orada emeklinin dilek ve taleplerini sayın bakanımıza sunduk. Basının ve medyanın huzurunda da önemli olan noktaları işaret ettik. Sayın bakanım da bunları size arz etmiştir ve orada da sayın bakanımızla bunları konuşurken özellikle o gün akşam bir müjde çıktı. 5 bin 500 liralık en düşük emekli maaşı zatıalinizin ifadesiyle 7 bin 500 liraya çıktı. Yaklaşık neredeyse 9 milyon emekliyi ilgilendiren bir hadisedir. Emeğinizden dolayı bütün emekliler adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu mübarek gün ve gecede unutamadığımız acılar var. Malumunuz ülkemiz asrın felaketini yaşadı. Depremde ve akıbetinde selde bir sürü vatandaşımızı kaybettik. Bağrımız yanıyor. Bunları rahmetle yad ediyoruz. Yaralılarımıza gönülden acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu mübarek günde ve gecede unutulmayan acıların bulunduğunu dile getiren Ergün, Türkiye'nin asrın felaketini yaşadığını, depremde ve selde hayatını kaybedenlerin acısının yürekleri yaktığını belirtti. Ergün, depremler ve sel afeti dolayısıyla hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

"ELİNİZ AYAĞINIZ DERT GÖRMESİN"

Emeklilerin banka kuyruklarından, fatura-fiş dilenciliğinden, sarı zarf doldurmaktan kurtulduğunu anlatan Ergün, emeklilere beş defa seyyanen zam verildiğini, emeklilerin konut edindirme yardımlarının ödendiğini ifade etti.

Kazım Ergün, "Ayrıca 22 yıl süren bir mücadele sonunda 2000 yılı emeklilerinin intibak yasasını çıkardınız ve 2000 sonrası sizin takdirinizi bekliyor. 45 yıl önce ilk kurucu başkanımız Sadi Heper ağabeyimiz ikramiye istemiş, bunu da çıkarmak size nasip oldu. Eliniz ayağınız dert görmesin." sözlerini kaydetti.

"BU GÜZEL EMEKLİLİĞİMİ YAŞADIĞIM İÇİN ÇOK GURURLUYUM"

EYT yasası ile geçtiğimiz günlerde emekli olduğunu belirten, EYT'li Ersin Tümtürk ise "Bu salonda en mutlu kişi belki de benim. Çünkü Emeklilikte Yaşa Takılanlardan (EYT) emekli olan kişiyim. 9 bin 400 iş günüm var. 55 yaşımı doldurduğumda emekli olacaktım. Hala 8 yılım vardı bu durumda. Bu yüzden çok mutlu oldum" diye konuştu.

KAYNAK: AA, DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    HERKESİ Kapsayan bir EMEKLİLİK sistemi getirilmeli ADALETSİZ VE EŞİTSİZLİK ortadan kalkmalı
    Cevapla
  • Bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    7500 olması tabiki güzel ama 10 bin gün prim yatıran maaşı yüksek olup primi yüksekten yatiranda 10 yıl fazla calisanda 7500 olması adaletli değil ben 8yil fazla çalıştım 10 yıl yüksekten prim ödedim boşuna
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Reis.. Ama şu Stajyer ve çıraklık sigortası işini de bi çözsen Allah İn izniyle..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    intibak duzenlemesi unutuldu
    Cevapla
  • Adnan. 1 yıl önce Şikayet Et
    İntibak yasası bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti