Uyarı geldi! 244 bin lira ceza uygulanacak

Hakkari'de endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen ters laleyi koparanlara 244 bin 315 lira idari para cezası uygulanacak.

Uyarı geldi!  244 bin lira ceza uygulanacak
Uyarı geldi! 244 bin lira ceza uygulanacak
GİRİŞ 06.04.2023 21:15 GÜNCELLEME 06.04.2023 21:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ters lalelerin koparılmasının yasak olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Ters laleleri koparanlara Hakkari İl Şube Müdürlüğümüz tarafından biyolojik çeşitliliği tahrip etmekten 244 bin 315 lira idari para cezası uygulanacak" denildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Ancak onun bir köküne örnek 4500 TL yazarsanız benim köylüm o parayı verir, bir daha da o bitkiyi kolay kolay koparmaz.
    Cevapla
  • ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar makul, mantıklı ve uygulanabilir olmalı. Bitane köylü vatandaş bir tane koparırsa ve yakalanırsa o parayı nasıl verecek. Yani bende desemki 244 000 TL az, 850 000 TL olması lazım. Bu ikisi arasında anlam ve uygulanabilirlik açısından bir fark yok. Bitkinin kg nın(Veya adedinin) kaça satıldığını bilmiyorum.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav Şemdinli'de Askerlik yaptım. Ters laleler çok yüksek rakımlarda. Orada kafana göre nasıl gidip koparacan. Zaten gidemezsin o tepelere.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet neden koruma altına alıyorda çoğalması için çalışma yapmıyor? Yetiştirin çoğaltın satın holanda dünya topladığı çeşitli türleri çoğaltıp satıyor üstelik holanda çoğaltıp sattığı çiçek türlerinin yerli ülkesi değil
    Cevapla
  • He he 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadas ne sacma bir karar ters lale koparmayin sukadar para cezasi ya arkadaş bu bitki o kadar önemli ise tarım çiftliklerinde üretip cogaltin Türkiye'nin hersehrine gönderin millette rahat rahat kopartzin ne saçmalık en güzel kokan bitki
    Cevapla
  • CemO 1 yıl önce Şikayet Et
    Endemik diyor arkadaş, sen her yerde üretilsin diyorsun. Önce öğren
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş