Ulusal kan stokları asgari seviyenin altına düştü, Kızılay çağrı yaptı

Türk Kızılay, ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü bildirerek kan bekleyen hastaların mağduriyet yaşamaması için kan bağışı çağrısında bulundu.

Ulusal kan stokları asgari seviyenin altına düştü, Kızılay çağrı yaptı
Ulusal kan stokları asgari seviyenin altına düştü, Kızılay çağrı yaptı
GİRİŞ 06.04.2023 21:15 GÜNCELLEME 06.04.2023 21:15
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türk Kızılayın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi:

"Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Her yıl ramazan ayında yaşanan kan bağışlarındaki düşüş, afet illerimizde kan bağışı alınamaması ancak ihtiyacın sürmesi, ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle, kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur."

Kan bağışında bulunmak isteyenler "www.kanver.org" adresi üzerinden de kendilerine en yakın kan bağışı noktasından randevu alabiliyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Kan gibi hayati şeylerin ticareti olmaz... herkes Allah rızası için kan vermeli..Belkide yarın kendisine kullanılacak...
    Cevapla
  • mahmuthan 1 yıl önce Şikayet Et
    ahbap a tapanlar karşılasın.Haluk levent çadır işini bunu bilerek açıkladı. Şimdi Ahbap ülkenin kzn ihtiyacını karşılasın. Devlet yer gösterir Ahbap yapar.Sonra devlet kötü olur
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı kendini bilmezler Türk Kızılayı'nı kötülüyorlar, özellikle fetöcüler sırf fesata çalışıyorlar, Allah ıslah etsin. Biz Kızılayımıza sahip çıkarız Kızılay bu milletin kurumudur
    Cevapla
  • Nasıl Yani 1 yıl önce Şikayet Et
    Gidiyoruz stok dolu diye almıyorlar
    Cevapla
  • Diriliş 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd de kan vermek para ile.Artik halk kızıyor Kızılay'a bu çadır olayından sonra.Para karşılığında kan alınmalı tek çare bu.Yetkililer acil bunu uygulamalı.Bence 100 tl olmalı .Stoklar bir anda dolar.
    Cevapla
  • abuzer 1 yıl önce Şikayet Et
    dirliş Türk insanının üç kuruşa satacaği kan yoktur,gerekirse onbin dolarlara alırız ama satacak kanımız yoktur .insanlar için verecek canımız vardır.iki kardeş bağışçı altın madalyası sahibiyiz. 60 ın üstünde bağışımız vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik