Merhum Davudoğlu Hocaefendi dualarla anıldı

İslam alimi merhum Ahmed Davudoğlu Hocaefendi vefatının 40. yılında dualarla anıldı. 7 Nisan 1983 yılında vefat eden büyük İslam alimi Ahmed Davudoğlu için İstanbul Fatih'te bir anma programı düzenlendi.

Merhum Davudoğlu Hocaefendi dualarla anıldı
Merhum Davudoğlu Hocaefendi dualarla anıldı
GİRİŞ 07.04.2023 19:14 GÜNCELLEME 07.04.2023 19:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fatih Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki programa medya ve eğitim camiasından çok sayıda önemli isim katıldı.

Anma programı Kuran-ı kerim tilavetiyle başladı. Moderatörlüğünü Yazar Melikşah Seze'in üstlendiği programda Prof. Dr. Cevat Akşit, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan ve İZÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Cevat Akşit, "Davudoğlu Hoca, öğrencilerine hep samimi davranmıştır. En önemli konuları en sade dil ile ele almıştır." diye konuştu.

Programda konuşan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan "Ahmed Davudoğlu hoca merhumun çok önemli eserleri var. Hatta bazıları basılmadı. Bu konu da çalışmalar yapılması gerekir." görüşünü dile getirdi.

İZÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise öğrencilik yıllarında Ahmed Davudoğlu Hocaefendi ile tanıştığını, kendisinden ders aldığını anlattıktan sonra güreşe olan merakını dile getirdi.

Yılmaz "Ahmed Davudoğlu Hoca hem Türkçe'ye hem de Arapça'ya çok hakim biriydi. Kendisiyle konuşan bir kişi O'nun Arap olduğunu sanmıştı." dedi.

1912 yılında Bulgaristan'da dünyaya gelen Merhum Ahmed Davudoğlu Hocaefendi Mısır'da El Ezher Üniversitesinde eğitim gördükten sonra komunist yönetimin türlü işkencelerinin ardından Türkiye'ye hicret etmiştir.

7 Nisan 1983 tarihinde vefat eden Merhum Ahmed Davudoğlu Hocaefendi Osmanlı Uleması’nın Balkanlarda yetişmiş son temsilcilerindendir.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafirisa 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli babamın Bulgaristan nın osmanpazarı karaatlar köyündeki medresedeki hocasıdır. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun . Rahmetli babamın da çok iyi kur-an tilaveti vardı.
    Cevapla
  • mülayim 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim dedelerim de Osampazarından gelmişler.
    Cevapla
  • Talebe 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah makamını ali ,mekanını cennet eylesin.Rahmetiyle muamele eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit