TBMM Başkanı Şentop, İsrail'in saldırılarına karşı tavır alınmasına istedi

TBMM Başkanı Şentop, İSİPAB Dönem Başkanı Cezayir'in Ulusal Halk Meclisi Başkanı İbrahim Boughali ile telefonda görüşerek, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı ortak tavır alınmasını istedi.

TBMM Başkanı Şentop, İsrail'in saldırılarına karşı tavır alınmasına istedi
TBMM Başkanı Şentop, İsrail'in saldırılarına karşı tavır alınmasına istedi
GİRİŞ 08.04.2023 17:20 GÜNCELLEME 08.04.2023 17:20

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İSİPAB Dönem Başkanı Cezayir'in Ulusal Halk Meclisi Başkanı Boughali ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı İSİPAB olarak ortak bir tavır alınması gerektiğini belirten Şentop, İsrail güvenlik güçlerinin saldırıları karşısında uluslararası toplumun somut adımlar atarak bu konuyu acil bir şekilde gündemlerine alması gerektiğini ifade etti.

Şentop, İSİPAB'ın Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılara karşı parlamentolar arası iş birliği ile hızlı bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Şentop'un önerisiyle İSİPAB'ın önceki dönem başkanı Türkiye, mevcut dönem başkanı Cezayir ve bir sonraki dönem başkanı Kotdivuar Cumhuriyeti meclis başkanlarının 10 Nisan Pazartesi günü çevrim içi toplantı yapması kararlaştırıldı.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!