Çiftlik Bank davasında 'Tosuncuk'un Uruguay'daki sağ kolu Türkiye'ye iade edildi!

4 bin 559 kişinin mağdur olduğu Çiftlik Bank davasında 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki işlerini yürüten sağ kolu Osman Naim Kaya, Adalet Bakanlığı'nın girişimleri neticesinde Uruguay tarafından Türkiye'ye iade edildi.

GİRİŞ 08.04.2023 23:35 GÜNCELLEME 09.04.2023 00:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son dakika: ''Çiftlik Bank'' davasının bir numaralı sanığı "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın ''kara kutusu'' olduğu belirtilen Osman Naim Kaya, Uruguay'dan Türkiye'ye getirildi.

Uruguay'da 2018 yılında yakalanan Osman Naim Kaya'ya 4,5 yıl ev hapsi verildi.

TOSUNCUK'UN SAĞ KOLU TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİ

Mehmet Aydın'ın işlerini yürüttüğü gerekçesiyle "kara para aklama", "vergi kaçırma", "suç örgütü üyesi olma", "dolandırıcılık" gibi suçlardan aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Kaya'nın Uruguay'dan Türkiye'ye iadesi bir süre önce kabul edildi.

Önce Uruguay'dan Brezilya'ya götürülen Kaya, Sao Paulo şehrinden havalanan THY'nin "TK16" sefer sayılı tarifeli uçağıyla saat 22.40'ta İstanbul Havalimanı'na getirildi.

Polis ekiplerince uçaktan alınan Kaya, Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaya, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edilecek.

ÇİFTLİK BANK DAVASI NEDİR?

Çiftlik Bank, Ponzi oyunu üzerine kurulu, sisteme sonradan katılanın parasının daha önce katılana aktarıldığı bir dolandırıcılık oluşumudur. 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın tarafından Ağustos 2016'da kuruldu ve merkezi Kuzey Kıbrıs'ta bulunmaktaydı. İnternet üzerinden oynanan bir çiftlik oyununda satın alınan ve beslenen hayvanların Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde kurulan çiftliklerde üretim için kullanılacağı vadedilmişti. Bu çiftliklerde üretildiği ileri sürülen ürünler de şirketin bayilerinde satılıyordu. Mart 2018'de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin malvarlığına el kondu ve yetkilileri tutuklandı. Şirketin kurucusu Mehmet Aydın'ın topladığı yaklaşık 511 milyon liralık para ile birlikte Uruguay'a kaçtığı öne sürüldü ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından hakkında birçok ülkede kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarıldı. 1 Temmuz 2021 tarihinde Sao Paulo'da Türkiye Büyükelçiliği'ne teslim olmuştur. 3 Temmuz 2021 tarihinde talebi üzerinde Brezilya'da tutuklanmak istemeyen Mehmet Aydın'ın talebi kabul edildi. Türkiye'ye sevk edildi.

KAYNAK: DHA, AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    devletin bankasi dururkene,bu ückagitcilara para yatiranlarada sorusturma acilmali,sürüm sürüm süründürülmeliler.
    Cevapla
  • Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısa yoldan zenginlik hayalinin sonu hüsrandır
    Cevapla
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    İkinci tosuncuk
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet yalnız bu tür adı suçluları iade ederler göstermelik teröristlerle hainlere ise yataklı eder sahip çıkarlar
    Cevapla
  • Svs 1 yıl önce Şikayet Et
    Parası bitmiştir alçağın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...