BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin aday olacağı il belli oldu

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için geçici milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunan Büyük Birlik Partisinde (BBP) Genel Başkan Mustafa Destici, İstanbul 1. Bölge birinci sıradan aday oldu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin aday olacağı il belli oldu
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin aday olacağı il belli oldu
GİRİŞ 09.04.2023 21:27 GÜNCELLEME 09.04.2023 21:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçim için hazırlanan milletvekili geçici aday listeleri YSK'ye sunuldu.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne Cumhur İttifakı çatısı altında, kendi logo ve amblemiyle katılan BBP listelerini YSK'ye teslim etti.

Partinin Genel Başkanı Destici, İstanbul 1. Bölge birinci sıradan milletvekili adayı oldu.

MUSTAFA DESTİCİ'NİN EĞİTİM DURUMU

BBP lideri Mustafa Destici 3 Şubat 1966'da Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Günyüzü ilçesine bağlı Gecek köyündendir. Annesinin adı Özgül Fahriye, babasının adı Ali İhsan'dır. Şimdilerde 57 yaşındadır. 

Köydeki ilk öğreniminin ardından orta öğrenimini Eskişehir'in en büyük ilçesi olan Sivrihisar'da tamamladı. Daha sonra, lise öğrenimini Ankara İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Sonrasında ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden başarı ile mezun oldu. 

Üniversiteden sonra devlet bünyesinde öğretmenlik yapmaya başladı. Asıl mesleği öğretmenliktir. Uzun yıllar boyunca mesleğini devam ettiren Destici, 2007'de memuriyetten ayrıldı.

SİYASİ KARİYERİ

Mustafa Destici, 1987 ile 1992 arasında Milliyetçi Çalışma Partisi'nde çalıştı. 1992'den sonra ise Büyük Birlik Partisi'ne dahil oldu. 

Büyük Birlik Partisi'nde daha aktif olarak çalışabilmek adına işinden ayrılan Destici, aynı yıl içinde Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı oldu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun yanında, teşkilat işleri ile de ilgileniyordu. 

2009'da Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından Büyük Birlik Partisi'nin 4.Olağanüstü Kongresi'nde partinin genel sekreteri oldu.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BAŞKANI OLDU

Mustafa Destici, 2011 genel seçimlerinde, Büyük Birlik Partisi Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Ancak seçimlerde başarı sağlayamadı. Bu seçimlerin ardından partinin Genel Başkanı Yalçın Topçu istifa etti. İstifanın ardından toplanan 5. Olağanüstü Kongre'de Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı oldu.

Büyük Birlik Partisi, 2015 genel seçimlerin Saadet Partisi ile ittifak olma kararı aldı. Bu karar doğrultusunda Mustafa Destici partisinden istifa etti ve Saadet Partisi'nde görev aldı. 

Seçimlerde Saadet Partisi Ankara 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu. Ancak Saadet Partisi seçim barajını aşamayınca, milletvekili koltuğunda oturamadı. 

Seçimden hemen sonra, 12 Temmuz 2015'te yeniden, asıl partisi olan Büyük Birlik Partisi'ne dönüş yaptı. Yeniden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı oldu. 

MİLLETVEKİLİ OLDU

Ankara 2. bölge milletvekilliği için 2 kere adaylığını koyan ancak istediğini elde edemeyen Mustafa Destici, 2018 Genel seçimlerinde AK Parti'den aday olmaya karar verdi. Seçimlerde, AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili olarak seçildi ve meclisteki koltuğunda oturdu. Bu görevine hala devam etmektedir. 

AİLE HAYATI

Mustafa Destici, Şükriye Destici ile evlidir. Bu evliliğinden 3 çocuk sahibidir. 

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Dortmund 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli olsun insallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Olsun Başkan
    Cevapla
  • mahmuthan 1 yıl önce Şikayet Et
    niye ortak liste yapmayı direndin destici.pkk birlesti .siz sınıfta kaldınız malesef.Söz konusu vatansa gerdi teferruattır sayin destici
    Cevapla
  • Butterfly 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortak listeyle girdiler zaten
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakkını yemeyelim adam ortak liste olsun diye uğraştı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!