Tosuncuk'un 'kara kutusu'nun ifadesi ortaya çıktı!

Çiftlik Bank Kurucusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın’ın, Uruguay'daki işlerini takip ettiği belirtilen Osman Naim Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı.

GİRİŞ 10.04.2023 12:11 GÜNCELLEME 10.04.2023 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki sağ kolu Osman Naim Kaya ifadesinde Çiftlikbank ile herhangi bir alakası olmadığını savundu.

Kaya, İstanbul Havalimanı'ndaki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kaya’nın polise verdiği ifadede, Mehmet Aydın’la sosyal medyada tanıştığını söylediği ortaya çıktı. 

"537 BİN DOLAR ALDIM"

Kaya ifadesinde, "Mehmet Aydın ile sosyal medya üzerinden tanıştım, daha önce tanışıklığımız yoktu. Uruguay’a gelen Mehmet Aydın ve ailesine danışmanlık yaptım. Araç, ev alım işlerinde aracılık ettim. Bu işlerde de komisyon adı altında Mehmet Aydın’dan yaklaşık 537 bin dolar aldım." dedi.

Çiftlik Bank kurulduğu tarihte Uruguay'da olduğunu söyleyen Kaya, bitcoin cihazlarını bilmediğini de dile getirdi.

Aydın'ın insanları dolandırdığı paralarla herhangi bir alakasının olmadığını iddia eden Kaya, şöyle devam etti:

"Paraguay ülkesine hiç gitmedim. Pabipark ve başka herhangi bir şirkette Mehmet Aydın ile ortaklığım yok, suçlamaları kabul etmiyorum."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Fakirullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu ile bile bile işbirliği yapan biri masum insanları dolandıran kişi ile işbirliği yaparak suça ortak olmaktır bunun durumu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...