CHP'nin Kilis adayının açıklaması gündem oldu: "Afrin harekatına karşıyız''

CHP'nin Kilis'ten ilk sırada aday gösterdiği Kilis İl Başkanı Akif Perker'in, Türkiye'nin PKK ve DEAŞ'a yönelik başlattığı Afrin harekatına karşı olduklarını, ancak milli duyarlılık nedeniyle bunu söyleyemediklerini anlattığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 11.04.2023 02:58 GÜNCELLEME 11.04.2023 09:15
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

Cumhuriyet Halk Partisi, Kilis'te İl Başkanı Mehmet Akif Perker'i ilk sıradan aday gösterdi. Millet İttifakı'nın adaylık karmaşası yaşadığı dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Geleceğin Cumhurbaşkanı' şeklinde hitap etmesiyle gündeme gelen Perker'in geçtiğimiz yıllarda New York Times'a röportaj verdiği belirlendi.

İYİ Parti'de İdris Naim Şahin krizi! Partisinden istifa ettiİYİ Parti'de İdris Naim Şahin krizi! Partisinden istifa etti

CHP'nin vukuatlı adaylarıCHP'nin vukuatlı adayları

AFRİN HAREKATI'NA KARŞI OLDUKLARINI AÇIKLAMIŞTI

New York Times gazetesinin, Afrin Harekatı'na ilişkin Kilis’te yaptığı röportaj serisinde yer alan Perker'in Türkiye’nin terör örgütü PKK ve DEAŞ’a yönelik başlattığı Afrin harekatına karşı olduklarını, ancak oluşan milli duyarlılık nedeniyle bunu söyleyemediklerini söylediği ortaya çıktı.

"BÖYLESİ ZAMANDA KARŞI ÇIKMAK HALKTAN ÇOK FAZLA REAKSİYON GÖRÜR"

CHP'li Perker'in Afrin harekatına yönelik açıklamaları şu şekilde:

"Savaşa karşı olan bir siyasi partiyiz. Milliyetçi gururun yüksek olduğu böylesi bir zamanda karşı olmak halktan çok fazla reaksiyon görür."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    chp hdpye adaylarının ne kadar teröre yakın olduklarını görsünler diye seremoni yapıyor
    Cevapla
  • Ülkem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlardan ne olur ? ben söyleyim hiçbirşey olmaz olsa olsa ülkemizin kalkınmasına tabiri caizse takoz olur ben bunu bilir bunu söylerim .
    Cevapla
  • mevlüt 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye aleyhine çalışanların tek adresi Chp ve İyi Partidir. Ama bunu anlamayan çok müslüman var.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşılacak ne ar Genel Başkanları dahil hepsi terörle mücadele edecek sınır ötesi operasyona karşı çıkmadı mı teskereye hayır demeleri ne demek her şey ortada topuna yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefetin içine saklanmış pkklılar teker teker ortaya çıkıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"