"Göçmenlere vatandaşlık" iddiasına yalanlama

Sözcü gazetesi, seçimlerden önce vatandaşlık işlemlerinin hızlandığını iddia etmişti. İçişleri Bakanlığı iddiayı yalanladı ve YSK ile herhangi bir yazışma olmadığı belirtildi.

"Göçmenlere vatandaşlık" iddiasına yalanlama
"Göçmenlere vatandaşlık" iddiasına yalanlama
GİRİŞ 12.04.2023 14:38 GÜNCELLEME 18.04.2023 23:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'in “Son iki ayda kaç kişi vatandaş oldu?” başlıklı yazısının üzerine açıklama yaptı. 

Zeyrek'in iddialarının tamamen gerçek dışı ve hayal ürünü olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başkanlığımız, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu çerçevesinde sadece yabancılara ilişkin iş ve işlemleri yürütmekte olup köşe yazısında iddia edildiği gibi idaremiz tarafından Türk vatandaşlığı verilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. 
Yine seçmen listesinin askıya çıktığı süreçte Başkanlığımız ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) arasındaki trafiğin yoğunlaştığı yönündeki iddianın da gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Anayasaya göre, sadece Türk vatandaşlarının oy kullanma hakkına sahip olduğu açıktır. Bununla birlikte, YSK ile Başkanlığımız arasında ortak iş ve işlem olmadığı gibi herhangi bir resmi yazışma da bulunmamaktadır.

Açıklamadan da anlaşılacağı üzere, eksik ve yanlış bilgilerle kaleme alındığı görülen bahsi konu köşe yazısındaki idaremizle ilgili mesnetsiz iddiaların hiçbir satırı gerçeği yansıtmamaktadır. 

Başkanlığımızı hedef alan bu tür yalan haberlerin ve açıklamaların son bulmayacağını biliyoruz. Kamuoyunun resmi beyanlara dayanmayan ve tamamen algı oluşturmaya yönelik bu tür iddia ve iddia sahiplerine itibar etmemesi büyük önem arz etmektedir."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten seçmen listesi kalktı işlemer bitti hızlansa ne olur Allah Allah anca cahilin aklını bulandırsınlar
    Cevapla
  • muhtar 1 yıl önce Şikayet Et
    Deniz Zeyrek in işi gücü provake etmek,Zaten kendisi kandilin Şehir yapılanmasının Ankara görevlisi.Bebeklerin kanı ellerinde şeçimden sonra temizleyecek.
    Cevapla
  • Halil Kaleli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara, kamu düzenini bozmaları sebebiyle haklarında dava açılmalı ve yargı önünde hesap vermeliler. Yalan söyleyecek, iftira atacak ve bunu da basın özgürlüğü kisvesine sığınarak yapacak. Bu basın özgürlüğü değil, alçakça bir istismardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI