Türkiye ile İsrail arasında kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile telefonda görüştü. Görüşmede, Mescid-i Aksa'daki son olayların ele alındığı bildirildi.

Türkiye ile İsrail arasında kritik görüşme
Türkiye ile İsrail arasında kritik görüşme
GİRİŞ 12.04.2023 20:41 GÜNCELLEME 12.04.2023 20:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail hükümetinin ramazan sonuna kadar Mescid-i Aksa'ya Müslümanların dışında kimsenin girmesine izin verilmemesi kararını gerginliğin azaltılması bakımından olumlu bulduğunu belirtti ve Mescid-i Aksa'da provokasyonların tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, İsrail hükümetinin ramazan ayı sonuna kadar Mescid-i Aksa'ya Müslümanların dışında kimsenin girmesine izin verilmemesi kararını gerginliğin azaltılması bakımından olumlu bulduğunu ifade etti ve Mescid-i Aksa'da provokasyonların tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin gerginliğin azaltılması için her türlü katkıyı sağlayacağını belirtti.

İSRAİL'İN SALDIRILARI

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanarak iki gün üst üste müdahale etmesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına yol açmıştı.

İsrai'in Mescid-i Aksa baskınıyla bölgede 4 Nisan'da başlayan gerilim, 7 Nisan Cuma gecesinin ilk saatlerinde İsrail'den Gazze ve Lübnan'a yönelik düzenlenen saldırılarla iyice tırmanmıştı. Buna karşılık Gazze'den de İsrail yönüne roketler fırlatılmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 11 Nisan'da ise fanatik Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını ramazan ayının sonuna kadar durdurma kararı almıştı.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada Savunma Bakanı Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Başkanı Ronen Bar ve Emniyet Müdürü Yaakov Shabtai'nin tavsiyesi üzerine Başbakan Netanyahu'nun, "Yahudi ziyaretçi ve turistlerin" ramazan ayının sonuna kadar Mescid-i Aksa'ya girmelerinin engellenmesine karar verdiği belirtilmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk askerleri acilen Filistin'e Kudüs'e Gazze'ye Lübnan'a gitmelidir. Yahudi İsrail devleti kuruldu kurulalı Müslüman ülkelerde huzur yok fitneler çok. İsrail haritadan silinmeli mutlaka çünkü İsrail Müslümanlara tehdit.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok kolaysa git birader.
    Cevapla
  • Abdullah64 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bastırmasa o karar da çıkmazdı.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihten silecen siyonist yahudileri katilleri Dünyadaki fitneci lanetlenmiş kavmi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kınamak yetmiyor el yıkamaya benziyor asker koyalım aksaya
    Cevapla
  • Fakirullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Çavuşoğlu bakanımız Bunlara taviz verme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!