Mustafa Destici Erkan Baş'a neden 'Tito artığı' dediğini açıkladı!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş için kullandığı, "Tito artığı" ifadelerinin ırkçılık olarak algı malzemesi yapılmasına tepki gösterdi.

GİRİŞ 13.04.2023 02:34 GÜNCELLEME 13.04.2023 02:51
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

BBP lideri Mustafa Destici, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a yönelik olarak, "Adam Tito artığı. Gerçek soyadı Jusoviç. Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye'ye gönderiliyorsun." dedi. Destici'ye sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Baş ise hayat hikayesinin apaçık ortada olduğunu belirterek, "İşte ırkçılık budur." ifadelerini kullandı.

Destici'nin sözlerini ırkçılık olarak niteleyenler sosyal medyada algı operasyonlarına girişti. Destici, Haber Global canlı yayınında, Baş "Tito artığı" ifadelerine açıklık getirdi.

"İSMİ GEÇEN ŞAHSİYETİN PKK İLE İÇ İÇE OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Kendisinin inancı gereği ırkçılığa karşı olduğunu vurgulayan Destici, "İsmi geçen şahsiyetin PKK terör örgütüyle, PKK'nın siyasi partisiyle, sadece PKK'yla da değil DHKP-C ve sol aşırı örgütlerle iç içe olduğunu görüyoruz. Tito kim? Yugoslavya'da 27 yıllık baskıcı, zalim bir rejimin kurucusu. Marksist, Leninist dinsiz bir anlayışı getirdi bütün milletleri yok etti. Tito artığı derken zihniyetin uzantısından bahsediyorum." diye konuştu.

"PKK VE DHKP-C İLE KOL KOLA SİYASET YAPIYOR"

Destici konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir kere Erkan Baş çok muhatap alacağım birisi değil. 1980 öncesine gittiğimizde sol görüşlü vatandaşlarımız ve ülkücülerin ortak bir özellikleri vardı. 'Vatanı böyle daha iyi kurtaracağız' diye bir gaye vardı. Bu şahsiyet PKK ile beraber şu anda. Solculuk bu ülkenin değerlerine sahip çıkmak diye biliyoruz biz, kendi ifadeleri bu.

İsmi geçen şahsiyetin PKK terör örgütüyle, PKK'nın siyasi partisiyle, sadece PKK'yla da değil DHKP-C ve sol aşırı örgütlerle iç içe olduğunu görüyoruz.

Tito artığı derken zihniyetin uzantısından bahsediyorum. Tito kim? Yugoslavya'da 27 yıllık baskıcı, zalim bir rejimin kurucusu. Marksist, Leninist dinsiz bir anlayışı getirdi bütün milletleri yok etti. Boşnaklara, Müslümanlara anormal zulümler etti. Tito'nun ölümünden sonra Yugoslavya dağılınca Boşnaklar kendi kimliklerine kavuştu, yaşam hakkı bile vermiyorlardı. Bir sürü devlet Karabağ, Kosova gibi özgürlük elde etti.

Ben nasıl ırkçılık yapabilirim ki ben inançlı bir insanım. Allah'ın kuran da yasakladığı bir şeyi nasıl savunurum. Bazı Balkan dernekleri açıklamalar yapmışlar, bu şahsiyet PKK ile DHKP-C ile kol kola siyaset yaparken bir açıklama yaptınız mı?"

Bunların bu güzel sözlerine, müziklerine kanmayın. Bunlar Tito zihniyetinin artığıdır, bir kere daha söylüyorum. Çizgim terör ve şiddet. Benim hedefimdekiler onlardır, bunlar da ta kendileridir. Mehmet Selim Kiraz'a lanet mi etmişler, oh olsun mu demişler? Bizim milliyetçilik anlayışımız ırkçılığı ve kavmiyetçiliği reddeder. Bu sanatçıları da yanlarına iyi görünmek için çekiyorlar. 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Muzaffer Bayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Destici, buna cevap verip kendini yorma. Degmez. Bu ve partisi Hatay'da kentsel donusumu engelleyerek yuzlerce kisinin katili. Once onun hesabini versinler
    Cevapla
  • Ali can 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem sosyalist olduğunu söyleyip hem de emperyalistlerin peşine takılmalarına ne demeli
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Destici adamsın adam
    Cevapla
  • gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    almanyadaki bir gurbetci olarak Desticiyi kiniyorum. Buradakilerin Türklügünü destici sorgulayamaz- NOKTA. BOSNADA BALKANLARA ATALARIMIZ akinci olarak gitti. umarim cumhur ittifakindan yarin kovulur.
    Cevapla
  • Komplile 1 yıl önce Şikayet Et
    Destici sizin desdiler.milleti dinden çıkardı..sen ona bak ona bırak ötekini berikini
    Cevapla
  • Komple 1 yıl önce Şikayet Et
    Dinden çıkmaya bahane arayanın bahanesi de hazır. Biraz içgörü!
    Cevapla
  • Muzaffer Bayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlatmak istedin? Kim kimi dinden cikardi? Sen kendini dinin icinde hissetmiyorsan niye baskasina camur atiyorsun?
    Cevapla
  • albız 1 yıl önce Şikayet Et
    istikbaratımız ne iş yapıyor kaldırsa bunu ortadan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı