Algı ve yalanlar 2 yıl sonra çöktü! Hani otel dikilecekti?

AK Parti Hükümeti, değrem afetinde olduğu gibi 2 yıl önce de orman yangınlarında muhalefetin yalanlarına ve algı operasyonlarına maruz kaldı. Muhalefetin o gün söylediği yalanlar son gelen görüntülerle çöktü.

Algı ve yalanlar 2 yıl sonra çöktü! Hani otel dikilecekti?
Algı ve yalanlar 2 yıl sonra çöktü! Hani otel dikilecekti?
GİRİŞ 19.04.2023 17:54 GÜNCELLEME 19.04.2023 18:01
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Antalya’nın Manavgat ilçesinde orman yangınlarında zarar gören bitki örtüsü yenilenmeye başladı.

28 Temmuz 2021'de 3 ilçe, 59 mahallede etkili olup 10 gün sürerek Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yangını olarak kayıtlara geçen Manavgat orman yangınında, 2'si ormancı 7 kişi hayatını kaybetti, 821 vatandaş yaralandı. 60 bin hektarlık alanın kül olduğu yangın sonucu 15 bin dekar tarımsal alan zarar gördü.

BAKANLIK YENİDEN YEŞİLLENDİRDİ

Manavgat’ta griye dönüşen alan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yeniden yeşillendirildi. Bölgede 16 bin hektara tohum, 8 bin hektara da fidan dikilerek ağaçlandırma çalışmaları 21 ay sonra meyvesini verdi.

Ağaçlandırma çalışmaları kendini yenileyen bitki örtüsüyle buluşunca ortaya yemyeşil bir manzara çıktı.

HANİ OTEL DİKİLECEKTİ?

2021 yılında yaşanan orman yangınları sırasında algı operasyonu başlatan muhalif medya, yanan alanlara otel dikileceğini iddia etti.

YENİÇAĞ: MANAVGAT'TA TAM OTELLİK BİR YER YANDI

İYİ Parti’ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesinde “Bak sen şu tesadüfe... Manavgat'ta tam otellik bir yer yandı” başlıklı haberde, “Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada çıkan ve 2 gündür yanan orman yangını havadan da görüntülendi. Koyun hemen yanında yanan yeri görenler "Manzarası müthiş. Birkaç yıla kadar orman vasfını yitireceğinden otel inşaatını başlatırlar" yorumunu yaptı.” ifadeleri kullanıldı.

SÖZCÜ: YAKINDA BURAYI OTEL YAPARLAR

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik’te çıkan yangın sonrası aynı yalanları tekrarlayan Sözcü gazetesi, “Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik yakınlarındaki yangında oteldeki tüm müşterilerin tahliye edildiği ve büyük maddi hasarın oluştuğu T.D.B. oteli 2007'de meydana gelen, 100 hektarlık Kızılçam ağaçlarının yok olmasına neden olan yangından sonra bu alana kurulmuştu. Dünkü yangında da zarar gören alanın otellerin hemen yanında ve denize sıfır ormanlık alan olması dikkat çekti. Çevredeki vatandaşlar, 'Bir burası kalmıştı otel olmayan. Yakında burayı da otel yaparlar. Yazık!' sözleriyle tepki gösterdi.” diye yazdı.

ALGI OPERASYONLARINA ÜNLÜ İSİMLER DE KATILDI

Şahan Gökbakar, Emre Kınay, Burcu Biricik, Murat Boz, Kenan Doğulu gibi isimler de 'yanan alanlara otel inşa edilecek' algısına katıldı. #SözVeriyorum etiketiyle yanan alanlarda yapılacak otel ve tesislerde sahne almayacaklarını açıkladı.

KILIÇDAROĞLU: DERDİ DAĞI TAŞI BETONLAŞTIRMAK

7’li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yanan alanlardaki yapılaşmaya izin vermeyeceğini söyleyerek algı operasyonuna katılanlar arasında yer aldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadelerde bulundu.

“Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanına verdi. Her yer yandı kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum; tek bir tuğla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!”

İŞTE CHP’NİN TALAN ETTİĞİ ORMANLAR

AK Parti Hükümeti’ne yönelik çamur siyasetini yürüten CHP’nin turistik alanlarda ormanları talan ediyor. Yeni Akit Gazetesi’nin 2021 yılında yayımlanan “CHP'li belediyelerin talan ettiği ormanlar” başlıklı haberine göre iktidara karşı kara propaganda yapan CHP’nin belediyeleri, Antalya, Bodrum, Çeşme, Marmaris, Fethiye, Milas gibi turistik alanlarda ormanları yağmalıyor.

İşte CHP’nin elindeki belediyelerce talan edilen alanlardan bazıları:

► Bodrum: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2019-2021 yılları arasında 2 bin 500 kaçak lüks yapı tespit etti. CHP’li Bodrum Belediyesi’nin göz yumduğu kaçak yapılar için Bakanlık yıkım işlemleri başlattı.

► Muğla: CHP’li Muğla Belediyesi’nin imar ve inşaatına geçit verdiği 1584 kaçak villanın 600’ünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkıldığı bildirildi.

► Çeşme: CHP’li Çeşme Belediyesi deniz kenarı, ormanlık alan ve SİT alanında 913 lüks yapı inşaatına izin verdiği tespit edildi. Bakanlık kaçak yapılar için işlem başlattı.

► Fethiye: İlçe sınırları içerisinde CHP’li Fethiye Belediyesi’nin 600’e yakın kaçak inşaatın Bakanlık tarafından yıkıldığı tespit edildi.

► İstanbul: Acarkent, Acaristanbul ve Beykoz Konaklarına 1993 ve 1999 yıllarında onay veren CHP’li belediyeler, Saip Molla 1 Ormanı’nın toplam 2 milyon 153 bin 835 metrekare alanını talan etti.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 40
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Malum medyanın gözünü kestirdiği yerler tam otel yapılacak yer olarak görmesi onların zihniyetini gösteriyor. Cigerlerimizi yakan yangın a sebep olan kardeşleri Ermeni PKK sından bahsetmezler.
    Cevapla
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yalancı,İftiracı chpkk zihniyetlileri Savcılarımıza Havale Ediyorum Gerekeni Yapın Sayın Savcılar Göreve.
    Cevapla
  • Çeçen muhafız 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu sarhoş zihniyetin en büyük eseri heykel başka bildikleri yok. Atasözü ile hatırlatayım it ürür kervan yürür. En basitinden kaale almamak yok hükmünde davranmak anlayın. Algı ile, çalgı ile iş olmaz. İş emekle ortaya çıkar. Ha heykelde emek varda ne işe yarar belli değil
    Cevapla
  • yine misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    onların çevre umrundamı , kaz dağlarındaki chp lilerin villaları yıkılmadı hala
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    cehapenin her zamanki yalanları.ama bunlar utanmazlar.doğruya doğru yalana yalan zaten demezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi