Evlat nöbeti bu bayramda da HDP binası önünde devam ediyor

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP il binası önündeki evlat nöbeti Ramazan Bayramı'nda da sürüyor.

Evlat nöbeti bu bayramda da HDP binası önünde devam ediyor
Evlat nöbeti bu bayramda da HDP binası önünde devam ediyor
GİRİŞ 21.04.2023 13:46 GÜNCELLEME 21.04.2023 13:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin HDP il binası önündeki evlat direnişi bin 327 gündür sürüyor. Aileler, Ramazan Bayramı’nı HDP il binası önünde geçirerek evlatlarının yolunu gözlüyor.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden eyleme katılan Abdulkadir Eslek, oğlu İsa Eslek için oturma eyleminde olduğunu söyledi. 15 bayramdır oğlundan haber alamadığını söyleyen baba Eslek, “HDP’nin kapısında İsa'mdan herhangi bir haber gelmesini bekliyoruz. Oğlum, her ne şekilde gitmişsen biran önce yuvana, kardeşlerinin arasına dön gel. Maalesef bayramı HDP binası önünde geçiyoruz” dedi.

Kütahya’dan Diyarbakır’a gelip kızı Fadime Levent için oturma eylemini sürdüren anne Hatice Levent ise, bayramların kendileri için buruk olduğunu ifade etti. Kızını çok özlediğini dile getiren Levent, “Yavrum, 9 senedir senin peşindeyim. Yavrum, ne olur dön gel. Seni çok özledim kuzum, o mağaralar size göre değil” diyerek kızına seslendi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Akyazili 1 yıl önce Şikayet Et
    allahim sizlere sabir sihhat versin insallah allah su mubarek gun hurmetine 3n yakin zamanda evlatlariniza kavuş mayi nasip etsin
    Cevapla
  • Gayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    Elleri öpülesi analar, Rabbim hepinizden razı olsun. InşaAllah yavrularınıza kavuşursunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır