Seçim öncesi devreye girdiler! CHP'nin Twitter operasyonu ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 100 milyon kişi tarafından izlendiği iddia edilen 'alevi' videosunun gerçeği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun videosuna parayla bot hesaplardan izlenme satın alındığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 25.04.2023 11:44 GÜNCELLEME 25.04.2023 13:44
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Seçim sathına girilmesiyle birlikte siyasettte başlayan yarış sosyal medyada da kendisini göstermeye başladı. Twitter, Instagram, Youtube gibi sosyal medya mecralarında reklam veren siyasetçiler, bu mecralarda bir takım operasyonlara girişti. Bu operasyonların sonuncusunu CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı tespit edildi.

3 GÜNDE 100 MİLYON İZLENME İDDİASI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 19 Nisan günü saat 21.30'da 'Alevi' başlığıyla bir video yayınladı. Videonun 3 gün içinde 74,4 retweet, 20 bin alıntı, 457 bin beğeni ve 100 milyonun üzerinde görüntülenme aldığı görüldü. Tweetin verileri bugün itibariyle ise 79,9 bin retweet, 20,5 bin alıntı, 508,2 bin beğeni ve 112,5 milyon görüntülenme 33 milyon izlenme olarak gösteriliyor. Öte yandan Twitter'daki izlenmelerin tekil olarak sayılmadığı ise biliniyor.

Kılıçdaroğlu'nun takipçi sayısının 9,9 milyon olduğu bilinirken, videonun bu denli büyük ilgi görmesi dikkat çekmişti. Kılıçdaroğlu'nun 'alevi' videosuyla ilgili gerçek ortaya çıktı.


TWİTTER'IN KULLANICI SAYISI 20 MİLYON

CHP'nin seçim öncesi Twitter üzerinden sessiz bir operasyona kalkıştığı tespit edildi. Twitter'ın Türkiye'deki toplam kullanıcı sayısı 2022 yılında 18 milyon olarak açıklanmıştı. 14 Mayıs seçimlerinin etkisiyle bu rakamın 20 milyon olduğu tahmin edilirken, Kılıçdaroğlu'nun videosunun 100 milyonun üzerinde izlenmesi CHP'nin seçim öncesi sosyal medya üzerinden yaptığı operasyonu ortaya çıkardı. 

CHP'nin parayla bot hesaplar üzerinden alınan sahte izlenmeler ile CHP'nin seçim öncesi Twitter'da çok yüksek etkileşim aldığı ve seçimin kesin kazanılacağı algısı vatandaşlarda işlendiği belirlendi. 

İNCE CHP'NİN TROL ORDUSUNUN OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Kılıçdaroğlu'nun video üzerinden yapılan Twitter operasyonunun ardından Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin CHP ile ilgili sözleri akıllara geldi. İnce, CHP içerisinde trolleri yöneten bir 'ETO grubunun' olduğunu söyleyerek bu grubun CHP genel merkezinden aldığı talimatlarla sosyal medyada operasyonlar yaptığını söylemişti. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 41
  • Muhafazakar al 11 ay önce Şikayet Et
    Çok iyi olmuş seçimden sonra tek tek toplacağız merak etmeyin beyaz rötuşlar dümenine giremeyiz bak bakalım dünya kaç parçadır
    Cevapla
  • NECMİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyleyen her türlü kötülüğü yapabilir. Senin yalanlarını saymaya ömrüm yetmez. Yalancıdan Cumhur a baş olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Konya Yı ülke Bilene Nasıl Oy Verecek bu millet Yüriyen Merdiven Ters Binen Kendi kendine oy vermiyen 15 milletvekili Kiraya veren kastele BAŞKAN olan Mersin Güney Doğuda bilen Oy Yok
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Botlarınızı tavana da vursanız 15 mayısta bay bay,,,,,,,,,
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    85 milyonluk ülkede 100 milyonluk izlenme iyiymiş seçime gerek yok o zaman adamın nüfüstan fazla 15 milyon oyu daha var sizi gidi Atatürkün trolleri sizi Bi iş yapıyon uz onu bile beceremiyonuz!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı