Özgecan’ı gözaltına alan İsrail polisi Kılıçdaroğlu’ndan mı korktu? Gerçek ortaya çıktı!

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da Kur’an-ı Kerim okurken işgalci İsrail polislerince gözaltına alınan Özgecan Mutlu’nun daha sonra serbest bırakılması bile, oy avcılığındaki 7’li koalisyon masasının yalanına alet edildi.

GİRİŞ 26.04.2023 14:30 GÜNCELLEME 26.04.2023 14:30
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Seçim sürecindeki yalanlarına her gün bir yenisini ekleyen muhalefetin trol ordusu artık sınırları aşıyor.

HER FIRSATTA YALAN

Filistin topraklarındaki Mescid-i Aksa’da Kur’an-ı Kerim okuduğu esnada fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskınına maruz kalan ve İsrail işgal kuvvetleri tarafından gözaltına alınan Özgecan Mutlu ile ilgili tuhaf bir yalan ortaya atıldı.

Türk vatandaşı Özgecan Mutlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepkisinin ardından İsrail tarafından serbest bırakıldığı öne sürüldü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 25 Nisan’da saat 14.32’de şu paylaşımı yapmıştı:

“İsrail’den, Mescid-i Aksa'da Kur'an okuyan vatandaşımızı hemen ama hemen, amasız fakatsız serbest bırakmasını talep ediyorum. Bu bizim ilerideki ilişkilerimizi etkileyecektir. İsrail Türkiye vatandaşlarına saygı duymayı öğrenmek zorunda.”

Twitter’daki 456 bin takipçili “Haber” isimli trol hesap üzerinden dolaşıma sokulan iddiada şu ifadeler yer aldı:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepkisinin ardından Mescid-i Aksa’da Kur’an okurken İsrail polisi tarafından gözaltına alınan Türk vatandaşı serbest bırakıldı.”

SAATLER ÖNCE DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı.

Mescid-i Aksa’da tutuklanan Özgecan Mutlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun tepkisi sonrası serbest bırakıldığı iddialarının yalan olduğu belirlendi.

Özgecan Mutlu’nun serbest bırakılması için 25 Nisan Salı günü saat 11:10 itibariyle Türk Büyükelçiliğinin bilgilendirildiği, bu dakikadan itibaren Kudüs Başkonsolosluğu ve  Dışişleri Bakanlığı'nın olaya müdahil olduğu öğrenildi. Türk makamların girişiminden saatler sonra Kılıçdaroğlu’nun paylaşım yaptığı kaydedildi.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da Kur’an-ı Kerim okurken işgalci İsrail polislerince gözaltına alınan Mutlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun tepkisi sonrası serbest bırakıldığı iddiası, seçim sürecinde oluşturulan yalan içerikler arasındaki yerini aldı.

 

Mescid-i Aksa'da  gözaltına alınan Mutlu serbest bırakıldıMescid-i Aksa'da gözaltına alınan Mutlu serbest bırakıldı

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 76
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Tutmayın küçük enişteyi salıverin gitsin
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim takar kk yi. İsrail in haberi bile yoktur muhtemelen. İsrail bir terör devletidir ve sadece güçten anlar. Diplomatik baskı sonucu bırakıldı
    Cevapla
  • Hans 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Özgecan mutlu Almanya'dan oraya gittiyse kesin Fetöcü oyunu bunların bildiğini biz taaa ne zaman çözdük, Almanya'da da Fetöcü itlerin Yüzde 99 u mimlenmis it sürüleri, siz bizi gavurla karıştırınız heykelci gavurla hemiii, bekleyin sıra sizede gelooorrr...!
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Tutmayın küçük enişteyi ! Vay kemalim vay... Sen neymişsin be ! Kudüs fatihi mübarek desek mubalaga olmaz hani ! Ah bir de Ayasofya'nin açılışına teşrif buyuraydiniz " her şey çok güzel olurdu " ...
    Cevapla
  • Fahri Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar alışmış başkasının hazırına konmaya leş kagaları gibi onlar için yalan söylemek sıradan bir şey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü