Mescid-i Aksa'da gözaltına alınan Mutlu serbest bırakıldı

İsrail polisi tarafından gözaltına alınan Türk vatandaşı Özgecan Mutlu'yu (24) serbest bırakıldı.

GİRİŞ 25.04.2023 11:58 GÜNCELLEME 25.04.2023 15:01
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

 İsrail polisi, fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan Türk vatandaşı Özgecan Mutlu'yu (24) gözaltına almıştı. Diplomatik kaynaklardan gelen bilgilere göre Mutlu serbest bırakıldı.

Fanatik Yahudi yerleşimciler sabah saatlerinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya İsrail polisi koruması altında baskın düzenledi. İsrail polisi, fanatik Yahudileri gruplar halinde Aksa'ya aldı.

ÖZGECAN MUTLU KURAN OKURKEN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Arkadaşlarının aktardığına göre Özgecan Mutlu, fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Aksa içindeki Rahmet Mescidi yakınlarında Kur'an-ı Kerim okuyordu. İsrail polisi, Mutlu'yu oradan uzaklaştırmak için Türk kadının çantasını aldı.

Polis elinde çantayla, Aksa'nın Esbat Kapısı'na doğru ilerleyerek Mutlu'yu dışarı çıkarmaya çalıştı. Bir süre çantasının peşinden giden Mutlu, daha sonra Aksa'nın içine geri gelmeye çalıştığı sırada birkaç polis memuru tarafından gözaltına alınarak Aksa dışına çıkarıldı.

SERBEST KALDI

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada Mutlu'nun serbest kaldığı belirtildi: "Mescid-i Aksa'da gözaltına alınan vatandaşımız serbest kaldı. Dışişleri Bakanlığı ve Kudüs Başkonsolosluğu konuyla yakından ilgileniyor."

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 41
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hiristiyanlar Türkiye'de kiliseye gidip ibadetlerini yapıyorlar onları kimse tutuklayıp kovalamiyor biz niye kuran okumamiza karşı çıkıyorlar hani çok medeni insanlar ya bize barbar diyorlar asıl kendileri hala orta çağda yaşıyorlar mescidi aksabizimde kutsalimizdir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi biz hallederiz evelallah
    Cevapla
  • Ömer SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    TEBBET yedaTEBBET yedaTEBBET yeda
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı Allah CC nun vaadi haktır. Zalimler için yaşasın cehennem. Âmîn
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz iki gözlük,kadına neden işkence yapıyorsunuz.Sakın !!! Türkiye'ye bir şekilde yolunuz düşmesin,yada başka bir ülkede,bir yerlerde karşılaşmayalım.Hatta bence İsrail'den çıkmayın !.Resminiz,kayıt altında şu andan itibaren.! anlayanlar anladı,!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 77 ilde dev operasyon: Silah kaçakçılarına ağır darbe!
Başkan Erdoğan imzaladı! 28 Şubat Davası sanıklarına af getirildi