'İç çekişme' dışa vurdu: CHP'nin 'bot savaşı' ifşa oldu!

Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda, Kılıçdaroğlu destekçisinin itiraf gibi sözleri ortaya çıktı. Paylaşımda, 'sosyal medyada belirli bir amaca hizmet için manipülasyon yapan sahte hesaplar' olarak tanımlanan 'trol' grubu ifşa edildi.

'İç çekişme' dışa vurdu: CHP'nin 'bot savaşı' ifşa oldu!
'İç çekişme' dışa vurdu: CHP'nin 'bot savaşı' ifşa oldu!
GİRİŞ 02.02.2023 12:26 GÜNCELLEME 02.02.2023 12:26
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı üzerindeki çekişmesi bu kez farklı bir şekilde tezahür etti.

CHP'DE 'BOT SAVAŞI'

Kılıçdaroğlu taraftarı troller ile Ekrem İmamoğlu taraftarı trollerinin anketlere botlarla müdahale ettiği belirlenirken CHP içindeki 'bot savaşı'nı da gözler önüne serdi. 

6'LI MASANIN ORTAK ADAYI İLGİLİ ANKETTE DEŞİFRE OLDULAR

Anketler ve Raporlar isimli Twitter hesabı, 6'lı masanın ortak aday ile ilgili bir anket paylaştı. Paylaşılan ankette manipülasyon yapan 'CHP'nin trolleri' suçüstü oldu.

ANKETE MÜDAHALE ETTİLER

Seçeneklerde Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun bulunduğu ankette CHP liderinin aniden yükselişe geçmesi dikkat çekti. 

ANKETİ SİLDİ, KILIÇDAROĞLU DESTEKÇİSİYLE GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu'nun aniden yüzde 50'den fazla oy alması nedeniyle paylaşılan anketi silen Twitter hesabı, anketin neden silindiği sorusuna cevap verdi. Anket ve Raporlar hesabının yöneticisi, Kılıçdaroğlu destekçisi bir trolle yaptığı görüşmeyi, "Anket bot oy basılması sonrası aniden Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50+ olması sebebiyle silinmiştir. Bu da Kılıçdaroğlu'nun sağlam bir destekçisiyle olan konuşmamız" diyerek paylaştı. 

"BAŞKAN KEŞKE BOT ATMASAYDI SİZDEN BİRİ"

Anketçi sosyal medya hesabı, Kılıçdaroğlu destekçisi trole "Başkan keşke bot atmasaydı sizden biri" mesajını attı. CHP'li trolden ise, "Salaklar, kim atmıştır bilmiyorum ama bizden biri değildir. Yani benim ekipten böyle bir şey gelmez." cevabını verdi. 

"EKREM'CİLER 'BOT' DEMEK İÇİN YAPMIŞ OLAMAZLAR MI?'

Anketçi hesap, "Zaten iyi gidiyordu Kemal Bey. Ekrem'in falan üstündeydi" ifadesi üzerine CHP'li trolden "Ekremciler buna bot demek için böyle bir şey yapmış olamazlar mı?" cevabı geldi.

MESAJLAŞMAYI İFŞA EDEN ANKETÇİ HESAP, TWEETİNİ SİLDİ 

Tweet'in ardından 'CHP'nin trolleri' sosyal medyada gündem oldu. 

Anketi düzenleyen sosyal medya hesabı ise, bilerek veya bilmeyerek CHP'nin trollerini ifşa ettiği ve gündem olan tweet'i sildi. 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 40
  • TATAR REMİ 1 yıl önce Şikayet Et
    hayatları yalan dolan palavra ce ha pe
    Cevapla
  • Volg 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Askerin botu,şimdi internet botu.Bu sevda bitmez...
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 1 yıl önce Şikayet Et
    her yerde abidik gubidik rezillik meziyet ve meslek olmuş
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    cia nın algı eğitimi iyi öğrenmişler ama milleti hala anlayamamışlar milleti kafalama işini iyi öğretememişler .......11 oldu 12 olcak herşey güzel olcak fetih 2023 olacak allahın izniyle
    Cevapla
  • anticehape 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı muhalifler ekonomi kötü bu sebepten Erdoğan gidici diyorlar. Siz haberciler olarak neden ekonomi konusunun her gün üzerinde durmuyorsunuz? Pandeminin ve Rusya-Ukrayna savaşının ekonomileri etkilediğini, diğer ülkelerde problemlerin olduğunu, doğalgazın 120 dolarlardan 3 bin küsur dolarlara kadar çıktığını, Türkiye'nin geçen yıl açıklanan cari açık miktarının aşağı yukarı enerji ithalatına harcadığı para kadar olduğunu, buna mukabil hükumetin yıllar önce temelini attığı nükleer enerji programının ve Karadeniz gazının cari açığı kapatabileceğini her her gün anlatın ki ekonomi üzerinden yapılan Erdoğan'ı indirme planları bu şekilde bozulabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!