İmamoğlu’nun trol kadrosuna ‘nur’ yağmış

Sosyal medyada Ekrem İmamoğlu'na destek için açılan sahte hesapların dindar kisvesi altında manipülatif paylaşımlar yaptığı öğrenildi. İmamoğlu'nun umre turuyla yeniden gündeme gelen trol hesaplarla ilgili ironik ifadeler kullanıldı.

GİRİŞ 15.01.2023 14:00 GÜNCELLEME 15.01.2023 17:13
Bu Habere 322 Yorum Yapılmış

Siyasi partilerin sosyal medyayı sahte hesaplarla dizayn etme girişimi sürekli gündeme gelirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bu hususta çalışma yaptığı iddia edildi.

DİNDAR MASKESİYLE ‘ETKİ’ OPERASYONU

Twitter’da oluşturulan sahte hesaplarla Ekrem İmamoğlu’na destek paylaşımları yapıldığı belirlendi. Muhafazakar görünümlü hesaplardan İmamoğlu’na “ilk oyum size”, “inşallah cumhurbaşkanı olacaksınız” gibi ifadelerle destek veriliyormuş gibi “etki” çalışması yürütüldüğü öğrenildi.

Kelimesi kelimesine aynı olan mesajların “kopyala-yapıştır” şeklinde farklı hesaplar üzerinden sosyal medyaya servis edildiği kayıtlara geçti.

PAYLAŞIMLAR AYNI

Esmanur”, “Şeymanur”, “Feyzanur”, “Beyzanur” gibi isimlerle oluşturulan sahte hesaplardan Ekrem İmamoğlu’na destek mesajları paylaşıldığı bildirildi.

İmamoğlu’nun “laiklik” konulu Twitter paylaşımını alıntılayarak paylaşan sahte hesapların, “Başörtülüler olarak yanındayız başkanım… Yaptığınız binlerce hizmetle, tüm dünyaya örnek lidersiniz. Cumhurbaşkanı olacaksınız inşallah.” ve “7/24 çalışıyorsunuz, hizmetlerinizle ülkeyi aydınlatıyorsunuz başkanım. Maşallah size… Başörtülü olarak ilk oyum size.” şeklinde tweet attığı saptandı.

ORTADAN KAYBOLDULAR

Deşifre olan “@beyzanu24195713” ve “@Smeyye84552239” uzantılı troll Twitter hesaplarının askıya alındığı görüldü.

İmamoğlu’nun trol ekibinin açtığı öne sürülen “@feyzanu60231958” ile “@esmanur11902715” hesaplarının ise isim değişikliği veya hesap kapatma yoluna gittiği kaydedildi. Bu iki hesaba giriş yapıldığında “Böyle bir hesap yok” uyarısıyla karşılaşılıyor.


‘NUR’LARI DA UMREYE GÖTÜRDÜ MÜ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun anne ve babasıyla birlikte umreye gitmesi üzerine dindar görünümlü trol hesapları tekrar gündeme geldi.

Avukat Mustafa Korkut, İmamoğlu’na hitaben yaptığı Twitter paylaşımında, “Başkanım umreye giderken Şeymanur, Beyzanur, Esmanur ve Feyzanur’u da götürüyor musun...” diye sordu.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 322
  • Okan 1 yıl önce Şikayet Et
    Okyanus ötesinden emir alan hain ordusu var. Gerçeği görenlere, pişman olanlara değil lafım. Hala hainlik peşinde koşan, devletten atılan o ordu her yerde manipülasyon peşinde.
    Cevapla
  • bacanak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ablası hemen payalşır şimdi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olmamış birinin mubarek topraklara ayak basmasına acayip kızıyorum içimden geleni söylüyorum ALLAHIM Seni reklamla cehennemin dibine göndersin İNŞA ALLAH Amin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adnan oktar gibi maşaallah gurubunu toplamış isimlere bak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne umdesi be.Düpe düz enayi acı.Alismis kudurmuştan beter ya.Bir yaşın okudu binlercesi kafese düştü ya,umreye de bir o kadar düşer mutlaka.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KDV hilesiyle büyük soygun
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!