Depremzedelerin oy kullanabilmesi için askıda bilet kampanyası! Askıda bilet başvurusu...

Yaşanan deprem felaketinin ardından başka şehirlere giden depremzedeler kayıtlarını bulundukları şehre aldıramadıkları için oy kullanmaya kendi şehirlerine gitmeleri gerek. İhtiyacı olan depremzedelere oy kullanmaları adına askıda bilet kampanyası başlatıldı.

Depremzedelerin oy kullanabilmesi için askıda bilet kampanyası! Askıda bilet başvurusu...
Depremzedelerin oy kullanabilmesi için askıda bilet kampanyası! Askıda bilet başvurusu...
GİRİŞ 25.04.2023 15:41 GÜNCELLEME 25.04.2023 15:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sadece oy kullanmak için gidip gelecek olan depremzedeler artan bilet fiyatları karşısında zor durumda kalıyor. Deprem bölgesinde 9 milyona yakın seçmen bulunuyor. Bu seçmenlerin yaklaşık 133 bini kayıtlarını başka şehirlere aldırabildi. Başka bir şehirde olup oy vermek için deprem bölgesine gitmesi gereken 1,5 milyona yakın seçmen olduğu tahmin ediliyor.

ASKIDA BİLET BAŞVURUSU

Depremzedelere oy kullanmaları için bilet almaları sağlayan "Askıda Bilet Platformu" kurucularından Oy ve Ötesi Başkanı Ertim Orkun’un aktardıklarına göre askıdabilet.com sitesine girerek depremzedeyim diye beyanda bulunan kişiler başvuru formunu doldurabiliyor.

Sitedeki formu dolduran depremzedeler seçmen belgesinin resmini çekerek siteye yüklüyor ve bu belge de siteye eklenmiş oluyor. Belgeyle birlikte kişinin gerçekten orada oy kullanması gerektiğinin kontrolü sağlanıyor.

Depremzedelerin bilet almasına katkıda bulunmak isteyen bağışçılar ise aynı siteye girerek depremzedelerin seyahat edebilmeleri için fona para gönderebiliyorlar.

OY KULLANMAK İÇİN ASKIDA BİLET


3 bin 500 üzerinde bilet talebi olduğu belirtilirken şu ana kadar da 510 bin TL bağış toplanmış durumda. 3500'ün üzerinde de bilet talebi var. Bu üç bin beş yüz bilet talebinin hepsi gidiş-dönüş olarak değil bazıları tek yönlü. O yüzden bilet talep sayıları farklılık gösterebiliyor.

Depremzedelerin talepleri ve onlara sağlanacak bağışlar, seyahatin mümkün olduğu son zamana dek alınmaya devam edecek.
Askıda Bilet uygulaması, "Oy ve Ötesi", "Türkiye Tanıtım Vakfı", "Ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği", "Türkiye Gönüllüleri" ve "İhtiyaç Haritası"nın desteklediği sivil bir inisiyatif.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Ev Sahibi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm bilgilerini ne olduğu belli olmayan bir siteye yüklemek pek akıl karı değil. Yarın bunları hangi amaçla kullanacaklarını bilemezsin..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel düşünülmüş...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj