Hürjet'in ilk uçuşuyla ilgili detaylar ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, (SSB) Türkiye'nin yerli ve milli ilk süpersonik jet motorlu eğitim uçağı Hürjet'in bugün gerçekleşen ilk uçuşuna ilişkin detayları ve yeteneklerini yayınladı.

GİRİŞ 25.04.2023 21:26 GÜNCELLEME 25.04.2023 21:27
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

SSB'den yapılan yazılı açıklamada, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Hürjet Jet Eğitim Uçağı projesi kapsamında çalışmaların 2017 Ağustos ayında başladığı belirtildi.

HÜRJET İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Geçen yıl 26 Aralık'ta ilk enerji verme testini başarıyla geçen Hürjet'in motorunun da 30 Ocak'ta ilk kez başarılı bir şekilde çalıştırıldığının belirtildiği açıklamada, 18 Mart itibarıyla taksi testleri için pistle bulunan uçağın bugün ise ilk uçuşunun gerçekleştirildiği kaydedildi.

KABİLİYETLERİ

Açıklamada, uçuşa ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Piste ilk uçuşu için çıkan Hürjet 07.35'te havalanmış ve ilk uçuşunu 26 dakika havada kalarak emniyetli bir şekilde tamamlamıştır. Test boyunca 14 bin fit irtifaya çıkmış ve 250 knot hava süratine ulaşılmıştır. Hürjet tüm sistemleriyle beklendiği gibi çalışmış ve ilk uçuş testini başarıyla tamamlamıştır. İlk uçuşunun ardından tasarım zarfı içerisinde uçuş testlerine devam edecek olan Hürjet’in varyantları arasında 'Jet Eğitim Uçağı', 'Akrotim Gösteri Uçağı', 'Harbe Hazırlık Uçağı', 'Red Aircraft' ve 'Uçak Gemisi' versiyonları bulunmaktadır. Üst irtifa limiti 45 bin fit olan Hürjet uçağımız ses hızının 1,4 katı hızda uçuş yapabilme kabiliyetine sahiptir."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarla gurur duymayan chpli olsun
    Cevapla
  • bora58 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan gurur duymayan a insan demem.. ellerinize sağlık
    Cevapla
  • ozan 1 yıl önce Şikayet Et
    masallah
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah Allah emeği geçenlerden razı olsun.. Tamamen yerli ve milli olana dek durmak yok yola devam Allah ın izniyle..
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha başlangıç gerisi YOLDA iç dış düşmanlarımız çatlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...