Sudan'dan gelen Türk vatandaşlarını taşıyan uçak İstanbul'a iniş yaptı

Sudan'da çatışmalar nedeniyle mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesine başlandı.

Sudan'dan gelen Türk vatandaşlarını taşıyan uçak İstanbul'a iniş yaptı
Sudan'dan gelen Türk vatandaşlarını taşıyan uçak İstanbul'a iniş yaptı
GİRİŞ 26.04.2023 01:21 GÜNCELLEME 26.04.2023 02:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul-Hartum seferlerinin güvenlik nedeniyle durdurulmasının ardından Dışişleri Bakanlığı ve Hartum'daki Türk Büyükelçiliği'nin organizasyonuyla, Türk vatandaşlarının önce karayoluyla Etiyopya'ya sonra buradan da uçaklarla Türkiye'ye getirilmesi planlandı.

Hartum'da bir otelde toplanan Türk vatandaşları otobüslerle Etiyopya'ya getirildi. Oradan da Türk vatandaşları için Türk Hava Yolları(THY)'na ait  Boeing 777 tipi uçak İstanbul'dan havalandı. Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı'nda bekleyen 167 kişiyi alan THY uçağı, TK3423 sefer sayılı uçuşla 01.10 sıralarında İstanbul Havalimanı'na indi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 2
  • ersin 1 yıl önce Şikayet Et
    Dün kara sınırında bugün de Gondar havalimanında perişan halde mahaur kalan bir sürü vatandaş mevcut. Sudan ve Etiyopya büyükelçilikleri tam bir organizasyon rezaletine yol açtılar. Belki beceriksizlik belki de kasıtlı. Bu olay takip edilmeli
    Cevapla
  • Zehra 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasıtlı olduğunu düşünüyorum, uzun zamandır mısır bae ve suud dümen suyuna girmiş olan sudan Türklere sinsice aksilikler ve saygisizliklar yapıyordu bilenler biliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya 800 milyon avroluk fiyasko sonrası tarihinde ilk kez İsrail yapımı İHA uçurabildi
Hamas: Gazze'deki soykırım ve  Nekbe, sessiz kalanların alınlarında utanç lekesidir