AYM'den 'soyadı' kararı!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Türk Medeni Kanunu'ndaki kadının evlenmeden önceki soyadını kullanmasını engelleyen hükmü iptal etti.

GİRİŞ 28.04.2023 11:11 GÜNCELLEME 28.04.2023 11:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

AYM, Türk Medeni Kanunu'nda “kadının evlilikten sonra bekarlık soyismini ancak eşinin soyadının önünde kullanabilmesine" imkan veren hükmü “eşitliğe aykırı olduğu" gerekçesiyle iptal etti.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar yürürlüğe girdi. Artık evlenen kadınlar kocasının soyadını kullanmak zorunda olmayacaklar.

Kadınlar, sadece kendi soyadlarını veya kocasının soyadıyla birlikte kullanmayı seçebilecekler.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Avşaroğlu 11 ay önce Şikayet Et
    Mesela evli bir çiftin nüfus cüzdanları : Aliye Yağmur ve Ahmet Güneş öyle mi? Altta güzel bir soru var, çocukların soyadı ne olacak? Yahu bu işlerin LGBT ile ilintisini, ilişkisini bir araştırın Allahaşkına! Bu tarz hamlelerin Aile yapımıza ne tür bir katkısı olacağını da birisi açıklasın. Biz de baba üzerinden soyadlandırmanın ne zararını gördünüz? Faydası, düşünürseniz bulursunuz.
    Cevapla
  • BERA 11 ay önce Şikayet Et
    Çocuklar kimin soyadını alacak
    Cevapla
  • hiç 11 ay önce Şikayet Et
    Soy adı deniyor. Kadın evlenince soyu yine aynı soy. Niye değişiyor. Babası atası aynı evlilikle cezamı alıyor. Kültürümüzde baba adıyla künyelenirdi insanlar. Eskilerimiz kadının doğal hakkını bozmamış. Demekki daha saygılıymiş kadına..
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Bu işler iyice ayardan çıktı erkek kadının soyadını alsın ozaman kadın erkek erkekte kadın oldu bu ülkede yazık valla.
    Cevapla
  • EBUBEKİR BALCI 11 ay önce Şikayet Et
    avm denen çöplük tamamen temizlenmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Hamas'tan ateşkes açıklaması