HDP Kılıçdaroğlu kararını açıkladı. Elebaşı Karayılan'dan küstah "Türkiye projesi" sözleri

HDP/Yeşil Sol Parti'nin başını çektiği Emek ve Özgürlük İttifakı seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Bir gün önce ise PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan Türkiye'ye "özerklik" getirmek istediklerini ifade etmişti.

GİRİŞ 28.04.2023 15:09 GÜNCELLEME 28.04.2023 15:13
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'taki tarihi seçimlere 17 gün kala siyaset arenasında hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. 7'li koalisyonun gölgesine sığındığı PKK, Kılıçdaroğlu'na destek açıklamalarının ardından olası bir iktidar olma durumunda Türkiye planlarını açıkladı. PKK terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan, PKK'nın bölücü olmadığını, Türkiye'yi dönüştürmek istediğini, özerklik getirerek ülkede birlik getirmek istediklerini söyleyip yine muhalefete destek vererek iktidarı hedef aldı.

Mecbur kaldı! Akşener'den Öcalan açıklamasıMecbur kaldı! Akşener'den Öcalan açıklaması

Türkiye seçime hazırlanırken muhalefette Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan PKK'nın siyasi uzantısı HDP ve terör örgütünün dağ kadrosundan açıklamalar art arda geliyor.

Her demeçlerinde iktidar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan, muhalefete ve Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklayan terör elebaşlarından bu kez Murat Karayılan konuştu.

Türkiye'yi bölmek değil özerklik getirmek istediklerini söyleyen bebek katili Karayılan, yine iktidarı ve AK Parti'yi hedef aldı.

"TÜRKİYE'YE ÖZERKLİK GETİRMEK İSTİYORUZ"

PKK terör örgütünden "hareket" olarak bahseden hain terörist, kendilerinin bölücü olmadığını aksine birleşmeden bütünleşmeden yana olduklarını söylerken şöyle konuştu:

"Biz Türkiye'yi bölmek değil, Türkiye'deki halkların gönüllü birliğini inşa etmek ve pekiştirmek istiyoruz. Şimdiki silahla, tankla, topla, uçakla sağlanmak istenen birliği biz gönüllü birliğe dönüştürmek istiyoruz. Bunun için adalet, hak, hukuk ve herkesin kendi özgünlükleriyle yaşama serbestisini savunuyoruz.

Aslında bizim demokratik özerklik dediğimiz şey budur; yani halkların eşit-özgür birliğidir. Bizim hedefimiz budur. Bu açıdan AKP'nin, MHP'nin, vb. kimi TC yetkililerinin hareketimize yakıştırdıkları bölücülük kavramı bir çarpıtmadır ve doğru değildir.

Gönüllü birliği aslında sağlamak isteyen bir ideolojik-siyasi çizgiden bahsediyoruz. Esas olarak Türkiye için bölücülük tehlikesi bizden değil, aşırı Türkçü, milliyetçilik adı altında ırkçılığı resmileştiren, dıştalayıcı, ötekileştiren zihniyetten gelmektedir. Esasen bu zihniyeti taşıyanlar bölücüdür. İşin gerçeği ve doğrusu böyledir."

 

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 119
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    karaYILANIN başını küçükken ezmeyeler bu gün yine karaYILAn ile işbirliği içindeler Bebek katilleri sizin Türkiye topraklarında hiç bir anlamınız yoktur. işbirlikçileriniz de şunu iyi bilmeli. KAYBEDECEKSİNİZ
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafanızı mağaralarınızdan çıkartın sizi tamamen özgürleştirelim. Amerikanın yaptığı gibi sarı torba özgürlüğü!
    Cevapla
  • vatandaş rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde TÜRKİYE düşmanı var kılıçtaroğlunu destekliyor. osmanlı nasıl yıkılmış şimdi daha iyi anlıyorum..
    Cevapla
  • CENGİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel işte adamlar yola gelmiş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan yalancı ,ey kürt kardeşim bunlara kanmayın bunlar kürt bile değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!