Merada kurtlar sürüye saldırdı; 50 koyun öldü

Hakkari'de, kurtların saldırdığı sürüden 50 koyun öldü. Besici Selman Toros (45), "Küçükbaş hayvanlarımı otlatmak için meraya çıkardım. Bir anda dağdan inen kurtlar sürüye saldırdı, 50 koyunum öldü" dedi.

Merada kurtlar sürüye saldırdı; 50 koyun öldü
Merada kurtlar sürüye saldırdı; 50 koyun öldü
GİRİŞ 29.04.2023 17:10 GÜNCELLEME 29.04.2023 17:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Olay, Yüksekova ilçesi merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Karlı köyünün Çimenli mezrasında meydana geldi. Selman Toros'a ait 200 küçükbaş hayvan, sabah otlatılmak için meraya götürüldü. Mezraya yakın merada otlatılan küçükbaş hayvan sürüsüne, kurtlar saldırdı. Köylülerin müdahalesiyle kurtlar uzaklaşırken, sürüdeki diğer küçükbaş hayvanların da kaçarak kurtulduğu belirtildi. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin bölgede inceleme yapacağı bildirildi.

Besici Selman Toros, saldırıyla sürünün ikiye ayrıldığını belirterek, "Bir anda dağdan inen kurtlar sürüye saldırdı. Köylülere haber verdim. Sonra kurtları uzaklaştırmaya çalıştık. Saldırıda 50 küçükbaş hayvanım öldü, 20'e yakın koyunum da kuzularıyla birlikte kayboldu. Saldırıda birkaç koyun da yaralandı" dedi. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Abdullah Biri 11 ay önce Şikayet Et
    Başınsag olsun kürd kardeşim devlet yanınızda Allahın izni ile insan canına bir şey gelmesin. İmtihan namazla zekatla olmuyor Allah seni malınlada imtihan etmiş sabır ahiret tede yatırım gerekmezmi hepimiz dogduk ölecegiz imtihanları kazananlardan olalım inşallahurahman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi