Suriye'de patlayıcı infilak etti: 2 polisimiz şehit oldu

Şanlıurfa Valiliği, Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde 2 polis memurunun şehit olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 30.04.2023 17:46 GÜNCELLEME 01.05.2023 10:50
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Suriye yerel polisi, terör örgütü PKK/PYD'nin Türkiye'de bombalı eylem düzenleyeceği, bu eylemlerde kullanılacak patlayıcıların Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında, Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Suriye'nin Tel Abyad'da bulunduğu istihbaratı sonrası çalışma başlattı. Belirlenen adreste yapılan aramada, terör örgütüne ait patlayıcılar bulundu. Patlayıcıların imha edilmesi sırasında, öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Şiddet patlamada 2 Türk polisi ile 1 yerel polis, şehit oldu. 4'ü yerel, 7'si Türk 11 polis de yaralandı. Yaralılar, bölgeden tahliye edilip, Akçakale Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı polislerin hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.



ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Şanlıurfa Valiliği'nden de yapılan açıklamada, "Akçakale sorumluluk bölgesinde bulunan Tel Abyad bölgesi polis noktasında yapılan arama-tarama çalışmalarında; PKK-PYD terör örgütünün ülkemiz genelinde yapmayı planladığı bombalı saldırı eylemlerinde kullanacağı patlayıcı malzemeler tespit edilmiş olup, bu patlayıcı maddeler infilak etmiştir. Olay esnasında; 2 polis memurumuz şehit olmuştur, 1 yerel polis memuru şehit olmuştur. 4'ü yerel olmak üzere 11 polis memuru hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı polislerimiz Akçakale Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanılmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Aziz milletimizin başı sağ olsun" denildi. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 165
  • H mz 11 ay önce Şikayet Et
    Baybay Kemal'in haberi varmı acaba
    Cevapla
  • Musa 11 ay önce Şikayet Et
    Şu PKK PYD yi yoketmek boynumuzun borcu.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Rabbim mekanlarını cennet eylesin amin
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 11 ay önce Şikayet Et
    o aziz mertebeyi Mevlam bizlerede nasib etsin inşaAllah şehitlerimizin mekanını Cennet etsin yakınlarının başı sağolsun
    Cevapla
  • İsmail 11 ay önce Şikayet Et
    Ruhları şad Makamları aalii olsun. Kederli Ailesine ve milletimize sabırlar dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var