Selçuk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı vaadine sert tepki

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yedili masanın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nın ABD'li bir firmaya verileceği vaadine tepki göstererek, "Bu mandacı bir anlayış" dedi.

GİRİŞ 01.05.2023 23:39 GÜNCELLEME 03.05.2023 18:18
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, yedili masanın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nın ABD'li bir firmaya verilmesi yönündeki açıklaması hakkında ses getirecek değerlendirmelerde bulundu.

Selçuk Bayraktar şu ifadeleri kullandı: 

"Bu yıl benim anladığım kadarıyla TEKNOFEST milli teknoloji geliştirme kabiliyetini ve ruhunu milletimize aşladı. Milletimiz de buna gördüğümüz kadarıyla inandı. Bir jenerasyon yetişti bir anlamda 6 yılda burada. Buraya 18 yaşında gelen birisi artık 24 yaşında. Bayraktar TB3 bu TEKNOFEST'te ilk defa sergilendi.

"SİYASİ NEDENLERLE GÜNDEME GELMEK HOŞ OLMUYOR"

Deprem nedeniyle İzmir'i ertelemek zorunda kaldık. Ankara'yı 30 Ağustos zaferi nedeniyle Ağustos ayında yapmayı planlıyoruz. Siyasi nedenlerle gündeme gelmek hoş olmuyor tabi. Biz İHA'ları ve SİHA'ları yaptıktan sonra tehditlere maruz kaldık. Batman'da İHA üstümüzü hedef alınmışlardı. İftiralar geldi ve bu sistematik bir hale geldi, bizde bunlara cevap verdik. Havacılık serüvenimiz çelmelere takılıp düştüğü için ve toplumda da öğrenilmiş çaresizlik olduğu için bu artık toplumda kanıksanmış bir şeydi. Biz hep şunu duyduk asla yapmazsınız, asla olmaz dendi. Asla olmaz inancı yerleştirildi. Bir kısımda siyasi polemiklerle de oluyor. Vecihi Hürkuş'un hikayesine baktığınız zamanda bu böyle. O yüzden kendinizi savunmanı gerekiyor. Biz bu festivalleri toplumsal olumasın için düzenledik. TEKNOFEST'in 300 takım kurulmuş. Biz böylesine bir dönüşüm dip dalganın gerçekleşmesini yeni gördük. Gençlerimiz biz yaptık mı en iyisini yapıyor. Dünya tarihinde ilk defa olan şeyle oldu burada. Bir F-16 ile bir İHA ilk defa yan yana uçtu. Biz bir anlamda bir havacılık tarihi de yazmaya başladık. Bu hikayenin devamının gelmesi gerekiyor. Siyasi söylemler de bu işlerin önüne takoz olabiliyor.

"BU ANLAYIŞ KENDİ BAŞINA MANDACI BİR ANLAYIŞ"

Burada 1 milyon öğrenci proje takımı kurdu. Teknolojinin sadece uzay ve teknoloji alanında değil sağılık ve uzaydan tutun robotik kodlamaya kadar en gencinden yaşlısına kadar 300 bin takım kurulmuş. Biz tutup halen daha dışardan gelecek bir şirkete güveneceğiz. Bu anlayış kendi başına mandacı bir anlayış. Biz tam bağımsız Türkiye diyoruz. Dışarıya bel bağlamak bize milli teknoloji seferberliği anlayışımıza ters geliyor. Biz bunları dışardan alsaydık Türkiye'nin ne AKINCI'sı ne de KIZILELMA'sı vardı. Taşıma suyla değirmen dönüyor mu, senin mühendisin gelişiyor mu? Türkiye niye yerli otomobili üretir hale geldi. Türkiye, Avrupa'nın en büyük otomobil ihracatçısı ama kendi otomobili yoktu. Bu geleceğin trendini içeren bir anlayışla yapıldı. Bizim de artık kendi markamız var.

Baykar dünya devleri ile yarışan gelirlerinin yüzde 90'nından fazlası ile dünyada benzeri olmayan bir savunma sanayi şirketi. Son yıllara baktığımızda ihracat gelirleri yüzde 80 olan bir firma. Dünyanın her tarafından rekabet ederek kendini ortaya koyan bir bir marka. Baykar, Türkiye'nin ihracat şampiyonu."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    milli olmayan herkese soylenebilecek sozleri soylemis bayraktar
    Cevapla
  • Türkola 11 ay önce Şikayet Et
    Hep bayraktar diyoruz ama Zorlu grupda İHA lar yapıyor ve çok başarılı hiç gündeme getirilmiyor
    Cevapla
  • Orhan 11 ay önce Şikayet Et
    Akıncı da bayraktar tb 2 kadar meşhur değil ama akıncı daha iyi. ikisini de baykar üretiyor. Tb 2 savaş konseptini değiştirdi. Savunma sanayi dergilerini ve kanallarını takip et konuşulduğunu görürsün.
    Cevapla
  • cahit 11 ay önce Şikayet Et
    Malesef CHP tabanını hala asla yapamayız yapamazlar yaptırmazlar söylemleriyle genç beyinlerin ufkunu köreltmekteler yazık günahtır bu ülkenin evlatları neden dışarı gitsin işte örnek buyurun icatlarınızı sergileme gösterme imkanı veriliyor destek veriliyor
    Cevapla
  • Serhat 11 ay önce Şikayet Et
    Suriyelilerin soğan patatesi vardı. Silahı uçağı yoktu. Birde Suriyelilere akıl veriyorlar niye kaçıyorsunuz diye? Soğan patates mi atacaktı? Bu dönemde savunma sanayiye para ayırmayıpta soğan patatese ayrılsa. Etrafın sarılı soğan patates mi atmayı düşünüyorsun? Suriyeye Yunanistana yığılan silahlara karşı soğan patates mi fırlatacaksın? Suriyelilere acımadılar sana hiç acımazlar.
    Cevapla
  • Vatansever 11 ay önce Şikayet Et
    Allah milletimize feraset versin akıl fikir versin. Bu mandacılara geçit vermesin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu