Saldırılara sert tepki: 'Baykar’ı hedef alanlar iktidar olursa Türkiye müstemleke olur!'

Baykar'a yönelik gerçekleştirilen saldırıları değerlendiren ASAM Strateji Uzmanı Güçlüer, eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İ. Hakkı Pekin ve Emk. Jandarma Binbaşı Ali Fuat Gökçe Haber7’ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Saldırılara sert tepki: 'Baykar’ı hedef alanlar iktidar olursa Türkiye müstemleke olur!'
Saldırılara sert tepki: 'Baykar’ı hedef alanlar iktidar olursa Türkiye müstemleke olur!'
GİRİŞ 01.05.2023 18:40 GÜNCELLEME 01.05.2023 18:48
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin savunma sanayi alanında gerçekleştirdiği atılımda büyük bir role sahip olan Bayraktar ailesi ve Baykar, son süreçte gayrı milli unsurlar tarafından tekrar hedef tahtasına oturtuldu. Baykar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından son olarak CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı tarafından hedef alınırken görüşlerine başvurduğumuz isimler söz konusu taarruza tepki gösterdi.

Bayraktar ailesine yönelik gerçekleştirilen saldırıları değerlendiren ASAM Strateji Uzmanı Eray Güçlüer, "Bu zihniyet iktidar olursa Baykar ve nice kurumu yok ederler. Onun yerine ABD'nin hizmetinde olan unsurları devreye sokarlar. Yerli ve milli unsurları kaybederiz. ABD ve Batı'ya bağlı müstemleke bir hale geliriz." ifadelerini kullandı. Emekli Jandarma Binbaşı Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe de Türkiye’nin savunma sanayisindeki atılımının birilerini rahatsız ettiğini belirterek “Küresel silah sanayi pazar kaybediyor ve Türkiye dış politikada bağımsız hareket etme imkanı kazanıyor. Örneğin ABD, Türkiye’ye politika dikte edemiyor. Bunların hepsi Türkiye’deki savunma sanayisinin gelişmesinden kaynaklanıyor.” dedi.

“BU MİLLİ BİR MESELE”

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ASAM Strateji Uzmanı Eray Güçlüer, Bayraktar ailesi ve Baykar'a yönelik gerçekleştirilen saldırıların stratejik planın bir parçası olduğunu söyledi. Güçlüer, konuya ilişkin olarak, "Bayraktar ailesi hedef alınarak savunma sanayindeki özel girişim yok edilmek isteniyor. Açıkçası bu durum Baykar'ı da aşan milli bir mesele. Bu taşeronlara karşı ülkeye çağ atlatanları yalnız bırakmamak gerek." ifadelerini kullandı.

'Nokta adres veriyorum' dedi, Baykar’a saldırıda düğmeye basılan ülkeyi açıkladı!'Nokta adres veriyorum' dedi, Baykar’a saldırıda düğmeye basılan ülkeyi açıkladı!

“BAYKAR VE NİCE KURUMU YOK EDERLER”

Eray Güçlüer, Baykar özelinde Türk savunma sanayini hedef alan CHP zihniyetinin iktidara gelmesi halinde olabileceklere dair de dikkat çeken sözler sarf etti. CHP zihniyetinin iktidar olması halinde Türkiye'nin ABD ve Batı'ya bağlı bir müstemleke olacağını kaydeden Güçlüer, "Bu zihniyet iktidar olursa Baykar ve nice kurumu yok ederler. Onun yerine ABD'nin hizmetinde olan unsurları devreye sokarlar. Yerli ve milli unsurları kaybederiz. ABD ve Batı'ya bağlı müstemleke bir hale geliriz." diye konuştu.

“BU DURUM BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”

Emekli Jandarma Binbaşı ve Gaziantep Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe de HABER7’ye çok önemli açıklamalarda bulundu. Türk Savunma Sanayii’nin son yıllarda havada, karada ve denizde ciddi bir atılım yaptığını kaydeden Gökçe, “Bu durum birilerini rahatsız etti. Küresel silah sanayi pazar kaybediyor ve Türkiye dış politikada bağımsız hareket etme imkanı kazanıyor. Örneğin ABD, Türkiye’ye politika dikte edemiyor. Bunların hepsi Türkiye’deki savunma sanayisinin gelişmesinden kaynaklanıyor.” sözlerini sarf etti.

“KILIÇDAROĞLU’NUN BAHSETTİĞİ ŞİRKET CIA’NIN DESTEĞİ İLE ÇALIŞIYOR”

ABD ve küresel sermayenin Türkiye’yi hizaya getirmek istediğini kaydeden Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, “Türkiye’nin hizaya getirilmesi için savunma sanayinde yapılan yatırımları ve atılımı engellemek istiyorlar. Biliyorsunuz ilk açıklamayı Sayın Ali Babacan yapmıştı. Sonrasında tevil etmişlerdi ama çok yanlış bir açıklamaydı o. Sonrasında da Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’li bir şirketi Türkiye’ye davet edeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği şirket CIA’nın desteği ile çalışıyor. Muhalefet, Türkiye’yi küresel sermayenin etkisine açık hale getirmek istiyor. Bu Türkiye’nin aleyhine olan bir durum. Şayet böyle olursa Türkiye sahada savaşamayacak duruma gelir. Kısacası Türkiye’nin savunma sanayindeki atılımından rahatsız olan küresel sermayedir.” ifadelerini kullandı.

“İYİ ŞEYLER YAPTIĞINIZ ZAMAN HEDEF ALINIYORSUNUZ”

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin de HABER7'ye yapmış olduğu açıklamalarda Baykar ve Bayraktar ailesinin hedef alınmasını değerlendirdi. Bayraktar ailesinin merhum Özdemir Bayraktar'dan itibaren TSK'nın çok ihtiyacı olan araçları geliştirdiğini kaydeden Pekin, "Bayraktar ailesine yönelik baskı şunu gösteriyor; ne yazık ki ülkede iyi şeyler yaptığınız zaman hedef alınıyorsunuz. Türkiye'nin ulaştığı teknoloji seviyesine baktığımızda önemli bir yerde olduğumuzu görüyoruz. Bu bazılarının dikkatini çekiyor." dedi. 

____________

İşte Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Özmen ailesinin CIA ile ilişkisiİşte Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Özmen ailesinin CIA ile ilişkisi

Savunma sanayi ve askeri harekatları bekleyen büyük tehlike! Derin endişe ankete yansıdı

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 107
  • Yılmaz 11 ay önce Şikayet Et
    Baykar ve diğer milli savunma şirketleri siyaset üstüdür. Onlara dokunmaya teşebbüs edenlere biz dokunuruz. Bu kadar basit
    Cevapla
  • Erektus 11 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede kafası gövdesine aşırı ağır gelen mahlukatlar var
    Cevapla
  • vatansever 11 ay önce Şikayet Et
    İnşallah iktidar olamazlar lakin olur da gelirlerse önce icraatlarına bakılır, baktık ki vatanın gidişatı kötü, o zaman gereken neyse yapılır. Bu vatan sahipsiz değil bunu da kafanızın bir köşesine koyun.
    Cevapla
  • Felanca 11 ay önce Şikayet Et
    ERMENİLER ASALA , PKK Ve FETÖ bu ülkede iktidar olamayacaktır
    Cevapla
  • Misafirs 11 ay önce Şikayet Et
    Bu adam iktidar olmak için çalışmıyor
    Cevapla
  • Tek vatan tek millet 11 ay önce Şikayet Et
    Lan devlet haini artık nerenin şeyisin belli değil bayraktar kimin için yapıyor türk milleti için yapıyor demi Allah rızası için tür milletinde rica ediyorum vatanımız için şehitlrimiz için Allah izniyle böylelerine de fırsat vermeyin Allah inşallah bunlara fırsat vermez inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!