Bayraktar'dan önce Türkiye'deki İHA-SİHA skandallarını tek tek anlattı

Türkiye’nin harp paradigmalarını değiştiren yerli ve milli insansız hava araçlarına yönelik karalama kampanyası yeniden hız kazanırken, Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı Pekin, saldırıların arka planındaki gerçekleri sıraladı.

GİRİŞ 02.08.2023 12:30 GÜNCELLEME 02.08.2023 12:30
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Sofistike savaş uçaklarının en büyük üreticisi olarak dünya çapında ses getiren Türkiye’nin mürettebatsız hava araçları hedef gösterilmeye devam ediliyor. Fondaş medyanın hemen her gün yeni bir karalama operasyonuyla hedef aldığı İHA/SİHA üreticisi Baykar firması üzerinden bütün savunma ve havacılık sektörü töhmet altında bırakılıyor.

Baykar'a saldırının arkasında onlar varBaykar'a saldırının arkasında onlar var

Keşif, gözetleme, istihbarat toplama, silahlı taarruz gibi operasyonlarda güvenlik kuvvetlerine ciddi faydalar sağlayan yerli ve milli insansız hava araçları, orman yangınlarını anında tespit edip süratli müdahale edilmesi hususunda da ciddi fayda sağlıyor.

İSTEDİKLERİ İŞLEYİŞ BU

Peki Türkiye İHA ve SİHA’larını yerli olarak üretemeyip, ABD ve İsrail’den tedarik ettiği dönemlerde neler oluyordu?

Unutturulmaya çalışılan bu gerçekle ilgili bilgiler paylaşan Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Bayraktar TB2 gibi insansız hava araçlarından önce ithal edilen ABD ve İsrail ürünlerinde neler yaşanıldığını anlattı.

İstihbaratçı İsmail Hakkı Pekin, geçmişte ABD’den 6 milyon dolara alınan 6 İHA’nın da kırıma uğradığını, bu araçların yüksek irtifada donarak işlevsiz hale geldiğini söyledi.

İsrail Heron'unun papucunu dama attıİsrail Heron'unun papucunu dama attı

Pekin, İsrail’den tedarik edilen “Heron” isimli insansız hava araçlarının ise net görüntü vermeyip işlevsiz kalmasının yanı sıra, bu hava araçlarını kullanan İsrailli operatörlerin hafta sonu mesai yapmayarak terörle mücadeleyi ciddi şekilde akamete uğrattığını kaydetti.

İsmail Hakkı Pekin

İHA’LARDA ABD VE İSRAİL FİYASKOSU

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi:

- ABD’den 4 milyon dolara 4 İHA aldık, 4’ü de düştü. 2 milyon dolara 2 tane daha aldık, onlar da düştü. Donmama özelliği yoktu. Yüksek irtifalarda donuyordu. 6 milyon dolar çöpe gitti.

- İsrail’den ‘Heron’ kiraladık, Kullanan İsrailliydi, Cumartesi-Pazar çekip evine gidiyordu, Sanki teröristler cumartesi pazar tatil yapıyor. Ayrıca görüntüler çamur gibiydi, net değildi.

HEM YERLİ HEM UCUZ HEM NET

Pekin, Baykar firmasının yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Bayraktar İHA’larla ilgili ise şunları söyledi:

- Şimdi Bayraktar İHA ile 3’te 1 fiyatına daha ucuz, çok net görüntü alıyorsunuz, Binlerce askerle yapacağınız operasyonu, aracın içinde oturan üç gençle yapıyorsunuz. Ne şehit veriyorsunuz, ne mayına basma riski var…

ABD satmadı, İsrail oyaladı; Türkiye kendi yaptı! Şimdi dünya hayranlıkla izliyorABD satmadı, İsrail oyaladı; Türkiye kendi yaptı! Şimdi dünya hayranlıkla izliyor

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 61
  • Türk 8 ay önce Şikayet Et
    İçimizde Bi guruh var.. Tamamen millet ve devlet düşmanı.. Ülkeyi bunlara versen bir günde yarısını abd ye geri kalan yarısını da ab ye ve İsrail Yahudi sine peşkeş çeker.. Allah bunlara fırsat vermesin..
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Vatan hainlerinin prim yaptığı tek ülke Türkiye dir, ne zama bunların nefesleri kesilecek, ülke yıkılınca mı?
    Cevapla
  • Bilocan 8 ay önce Şikayet Et
    Bu memlekette kanı bozuklara verilen fikir özgürlüğünü kaldıracaksın....
    Cevapla
  • Mehmet57 8 ay önce Şikayet Et
    Allah cc emeği geçenlerden razı olsun
    Cevapla
  • Sedat 8 ay önce Şikayet Et
    Adına şarkılar yazılan, başka devletlerce övgüler düzülen, anıldıkça şükranla yadedilen başka bir SİHA var mı. Yok Bayraktardan başka yok. Diğer SİHA ve İHA larımızda Maşalllah dünyada en öndeler. En son sınır güvenliği ve yangınlarda gösterdikleri başarılarla kendilerini çoktan ispatladılar. İnşallah cari açığımızı savunma sanayimizle kapatacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!