Anadolu Alimler Birliği'nden 14 Mayıs kararı: Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakının yanındayız

Anadolu Alimler Birliği "Önümüzdeki seçimler; Türkiye’nin ve Türkiye’ye bağlı olarak ümmetin gelecek yüzyılını belirleyecek mahiyettedir." açıklaması yaparak Başkan Erdoğan'a ve Cumhur İttifakına desteğini duyurdu.

Anadolu Alimler Birliği'nden 14 Mayıs kararı: Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakının yanındayız
Anadolu Alimler Birliği'nden 14 Mayıs kararı: Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakının yanındayız
GİRİŞ 04.05.2023 15:50 GÜNCELLEME 04.05.2023 16:36
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'taki tarihi seçimlere 10 gün kala Anadolu Alimler Birliği'nden Müslümanlara önemli bir uyarı geldi. 

Açıklamada "Yerli ve milli ruh ekseninde bir olmamız, bu ülkenin tüm evlatları olarak hepimize manevî bir vecibedir." denilerek şu ifadelere yer verildi;

Alimlerin ve meşayıh-ı kiramın ülkemize yüklediği milli ve manevi misyon okumaları, İslam coğrafyasındaki alimlerin açık beyanları ve Türkiye’ye umut bağlamış ümmetin her bir neferinden yükselen duaları, beklentileri ve gözyaşları açıkça göstermektedir ki önümüzdeki seçimler; Türkiye’nin ve Türkiye’ye bağlı olarak ümmetin gelecek yüzyılını belirleyecek mahiyettedir.

Milli Görüşçü kuruluş, Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği iddialarını yalanladıMilli Görüşçü kuruluş, Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği iddialarını yalanladı

İsmailağa Cemaati'nden seçim kararı! Resmen ilan edildiİsmailağa Cemaati'nden seçim kararı! Resmen ilan edildi

İnanıyoruz ki nice kaderin nice ilahî sırları vardır.

Ülkemizin ve ümmetimizin  selameti, emniyet ve istikbali adına birlik olmaya her zamankinden daha çok ihtiyacın hissedildiği bir dönemdeyiz.

Yüz yıl önce Abdülhamid Han Hazretlerinin tahtan indirilmesi için verdikleri hal fetvaları ile çetelerin ve işbirlikçilerin yolunu açarak ümmetimiz ve ülkemizin manevi ve maddi terakkide nice kayıplarına sebep oldular. O fetvalarının bedelini hayatımızın ve cemiyetin her alanında ödemekte ve ümmetin her sancısında derinden hissetmekteyiz.
Tam da bu sebeple ilmî dirayete haiz bir manifestoyu 14 Mayıs seçimlerindeki irademiz ve hilmi dik duruşumuzla yüz yıl önceki ilimden uzak o bakış açılarına cevaben de ortaya koymak durumundayız.

"TARİH ONLARI ASLA AFFETMEYECEK"

Bugün dünyevi kaygılar ile sükut edenleri tarih asla affetmeyecektir.

Her asır kendi sırlarına gebedir.

Bu nedenle Resul-u Ekrem Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ümmetin dikkatini yüzyıl başlarına özellikle çekmiştir.

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رضي الله عنه عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: "إِنَّ اللَّهَ يَبْعَثُ لِهَذِهِ الْأُمَّةِ عَلَى رَأْسِ كُلِّ مِائَةِ سَنَةٍ مَنْ يُجَدِّدُ لَهَا دِينَهَا"

Ebu Hureyre Radıyallahu Anh’dan rivayetle Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:

“Muhakkak ki Allah Teala, bu ümmete her yüzyılın başında ümmet için dinlerini tecdit eden (yenileyen) birilerini gönderecektir.”

SADECE TÜRKİYE'Yİ DEĞİL TÜM İSLAM ALEMİNİ İLGİLENDİRİYOR

Ümmetimizin ve ülkemizin yarınlarının tohumlarının ekildiği bu süreçte atılacak her adım ve verilecek her oy sadece ülkemizin değil, tüm İslam aleminin geleceğini alakadar etmektedir.

Ya yarınların önünü açacağız ya da yarınların önünü manen tıkayanların destekçisi olmanın vebali ile yaşayacağız.

Türkiye maddi ve manevi her alanda İslam aleminin güç merkezi olacağı bir yüzyıla girerken, mazlum Müslümanların dualarının ve niyazlarının “Son kale Türkiye’de kalkan bu sancağı yere düşürme Ya Rabb” diye arşı inlettiği bu kritik kavşakta ümmetin umudu olan aziz milletin her bir neferi, neslin, cemiyetin, milletin ve ümmetin geleceği adına emperyalistlerin Müslüman kılığına girmiş oyunlarını ve özünden uzak hareket eden oyuncularını basiret, dirayet ve her türlü fedakârlık ile bertaraf etmek zorundadır.
Milli ve manevi kazanımları muhafaza etmek, millet olarak oyun kurucu küresel güç olmamızı korumak ve daha da ileriye taşımak adına; aramızdaki farklılıkları hiçbir şekilde göz önüne almadan, beraber hareket etmeye, mâni hırslarımıza kapılmamaya, “Bir değişiklik olsun ne olacak” gibi yarınlarımızı helak edici her türlü tutumdan beri, yerli ve milli ruh ekseninde bir olmamız, bu ülkenin tüm evlatları olarak hepimize manevî bir vecibedir.

TUZAKLARA CEVABI OY KULLANARAK VERİN

PKK’nın siyasi uzantılarına, FETÖ’cü hainlere, ifsad planları yapan ve ülkemize diz çöktürmek isteyen emperyalistlerin dahili ve harici her türlü desise ve tuzaklarına karşı bölünüp parçalanmadan gereken cevabı yasal seçim hakkımızı kullanarak vermek mecburiyetindeyiz.

ERDOĞAN'IN VE CUMHUR İTTİFAKININ YANINDAYIZ

Bu manalar etrafında ANADOLU ALİMLER BİRLİĞİ olarak Sayın Cumhurbaşkanımız'ın zâti âlîlerinin ve CUMHUR İTTİFAKI’nın yanında olduğumuzu aziz milletimize hürmet ve muhabbetle ilan ederiz.

Anadolu Alimler Birliği

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 54
  • Hans 1 yıl önce Şikayet Et
    Âlimler ama körler, ne olacağını bilmiyorlar, bence silahlanin, bu münafık gavur seytanligini yapacak..!
    Cevapla
  • Yavuz selim 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C nurunu tamamlayacaktır. Siz istesenizde istemesenizde ey #BizansınArtıkları
    Cevapla
  • Kurdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm renkleriyle memleketi cumhur ittifakı temsil ediyor.değerlere açıkça saldırı dışında herkes eşit.ama zillette farklılıkları barındırmak yerine istismar edip kargaşaya kaosa alet etmek var.sanatçılar örneğindeki gibi cumhura oy verenlere değer verilmiyor.düşman ilan ediliyor ama cumhurda herkesime saygı var.yeterki değerleri aşağılamasınlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman efendi hazretlerinin cemaati bu seçimde Erdoğan'a oylar demişler bize gelen haberler cemaatin hocaları talebeler böyle demiş hayırlısı olsun inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    demkki ülkedeki müslüman illaki yönlendirilmesi gerekiyormuş yoksa lgbt,terorist,mafya, islam düşmanı fark etmez gidip onlarada oy veriyorlar
    Cevapla
  • Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman efendi hz.cemati ses verin saflar belli gafil olmayın,Mazlum Müslümanların umudu olan vatanımızın bölünmesine sessiz kalmayın.
    Cevapla
  • Erpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    İstihbarat örgütlerinin ele geçirdiği Süleymancılar bunu yapar mı sence?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kendisini dolandırmıştı! Arda Turan, Seçil Erzan'a sahip çıktı
Tüm gözler onda: Gizli golcü olur mu?