Erdoğan'ın zaferinin manevi mimarı onlar oldu

2023 seçimlerinde 7’li koalisyon hüsrana uğrarken, sistematik şekilde hedef aldıkları dini STK’lar ve cemaatler Cumhur İttifakı’na verdikleri destekle hem kazandırdı hem de manevi güç oluşturdu.

GİRİŞ 04.06.2023 19:38 GÜNCELLEME 07.06.2023 09:13
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen iki ayaklı seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın iktidarını güçlenerek sürdürmesi ve yeni kabinenin açıklanması Türkiye Yüzyılı’nın miladı olarak kabul ediliyor. Tarihi önemdeki seçimlerden mutlak zaferle ayrılan Cumhur İttifakı TBMM’de 323 milletvekiliyle çoğunluğu elde ederken, Başkan Erdoğan ilk tur seçiminde yüzde 49,5 ikinci tur seçiminde yüzde 52,1’lik oy oranıyla, rakibi Kılıçdaroğlu’na 2 milyon 330 bin oy fark atarak cumhurbaşkanı seçildi. Başkan Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine ise hükümetin güçlü şekilde yeni dönemde adımlarını atacağının güçlü sinyalini verdi.

ZAFERİN MANEVİ MİMARLARI

Millet İttifakı’nı oluşturan 6’lı koalisyonda seçim sonrası başlayan iç kavga ve kargaşa atmosferi katlanarak devam ederken, seçimden önce yalanlarla, iftiralarla, ağır itham ve tehditlerle hedef aldıkları dini sivil toplum kuruluşları ve cemaatler ise seçimin adeta kilit taşını oluşturdu. Türkiye’nin en kritik virajında muhalefetin karanlık senaryolarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında konumlanan dini oluşumlar, seçimi hem kazandı, hem kazandırdı, hem de manevi güç sağladı.

2023 seçimleri öncesinde tarafını net şekilde açıklayan 73 Selamet Kuşağı Akıncıları, Anadolu Alimler Birliği, İsmailağa Cemaati, İskenderpaşa Cemaati, Menzil Cemaati/ Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, Risale-i Nur Sözler Cemaati, Hayrat Vakfı, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Risale-i  Nur Meşveret Cemaati, Başkan Erdoğan’ı destekleyeceklerini ilan etmişlerdi.

Anadolu Alimler Birliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

PKK’nın siyasi uzantılarına, FETÖ’cü hainlere, ifsad planları yapan ve ülkemize diz çöktürmek isteyen emperyalistlerin dahili ve harici her türlü desise ve tuzaklarına karşı bölünüp parçalanmadan gereken cevabı yasal seçim hakkımızı kullanarak vermek mecburiyetindeyiz.

Bu manalar etrafında ANADOLU ALİMLER BİRLİĞİ olarak Sayın Cumhurbaşkanımız'ın zâti âlîlerinin ve CUMHUR İTTİFAKI’nın yanında olduğumuzu aziz milletimize hürmet ve muhabbetle ilan ederiz.

İsmailağa Cemaati, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkan Erdoğan ve AK Parti'yi destekleyeceklerini duyurmuştu.

Risale-i Nur Meşveret Cemaati'nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alem-i İslam'a yaptığı hizmetlere vurgu yapılarak destek açıklaması yayınlanmıştı.

,

Risale-i Nur Talebeleri Sözler Cemaati, ikinci tur seçimlerinde de Erdoğan için destek ve dua paylaşımı yapmıştı.

Menzil Cemaati'nin oluşumlarından Semerkand Vakfı, "Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmesi için istikrara ihtiyacı vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ikinci turda da desteklemeye devam ediyoruz." sözleriyle tarafını belli etmişti.

Hizmet Vakfı, Âlem-i İslâm’a hizmetlerin devamı için Erdoğan'a desteğini açıklamıştı.

 

 

HAYRAT VAKFI

Risale-i Nur Cemaati’nin Yazıcılar koluna bağlı Hayrat Vakfı, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini ilan etmişti.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri ve kanaat önderlerinden oluşan İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, seçimlerde "Cumhur İttifakı"nı desteleyeceğini duyurmuştu.

İskenderpaşa Cemaati'nin sözcülerinden Sağduyu Partisi Genel Başkanı Nureddin Coşan, Cumhur İttifakı'na destek açıklaması yaparak manevi güç halkasına bir yenisini daha eklemişti.

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucusu Dr. İhsan Şenocak Hoca, "Müslümanlardan yana tarafız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Fatih Erbakan'ın muvaffak olması için dua edeceğiz." demişti.

Kadim Dostlar Grubu, yayımladıkları deklarasyonda 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamıştı.

Milli Görüş'ün önemli isimlerinin yer aldığı 73 Selamet Kuşağı Akıncıları, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamıştı.

 

Nur camiasından peş peşe ‘seçim’ açıklaması… ‘Bediüzzaman'ın kerameti yine tezahür edecek’Nur camiasından peş peşe ‘seçim’ açıklaması… ‘Bediüzzaman'ın kerameti yine tezahür edecek’

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı kararı duyurdu! Seçimlerde hangi ittifakı destekleyecekler?İstanbul İlim ve Kültür Vakfı kararı duyurdu! Seçimlerde hangi ittifakı destekleyecekler?

Risale-i Nur camiasından kritik karar: Seçimde destekleyecekleri adayRisale-i Nur camiasından kritik karar: Seçimde destekleyecekleri aday

Risale-i Nur Cemaati ve Semerkand vakfından ikinci tur için destek açıklaması!Risale-i Nur Cemaati ve Semerkand vakfından ikinci tur için destek açıklaması!

Anadolu Alimler Birliği'nden 14 Mayıs kararı: Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakının yanındayızAnadolu Alimler Birliği'nden 14 Mayıs kararı: Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakının yanındayız

Menzil Cemaati'nden Cumhur İttifakı'na destekMenzil Cemaati'nden Cumhur İttifakı'na destek

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 179
  • Hadimunnur 10 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah, bu vesileyle ehl-i sünnet ve-l'cemaatin hak'ta ittifak halde oldukları tezahür etti. Rabbim aramızdaki ihlâslı uhuvvet-i İslam'ı kemal'e eriştirsin.
    Cevapla
  • Nurcu 10 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah nur abim
    Cevapla
  • muhittin 10 ay önce Şikayet Et
    Süleymancıları ve Saadet partilileri şiddetle kınıyorum.
    Cevapla
  • Esnaf Salih 10 ay önce Şikayet Et
    Süleymancıların şerrinden Allah'a sığınırız. Allah, bu ülkeyi ve tüm Müslümanları bu şerden muhafaza eylesin!
    Cevapla
  • Ebubekir 10 ay önce Şikayet Et
    Ayasofya camisi imamlarini ve muezzinlerini unutmayalim. Hergun camide fetih suresi okudular.
    Cevapla
  • Uyanin 10 ay önce Şikayet Et
    Bi iyi bir şey değil. Bu demek ki yine bu cemaatlerden birine mensup olmayanlara devlette iş yok.
    Cevapla
  • Huni kafa 10 ay önce Şikayet Et
    Boş yapma
    Cevapla
  • Yanlışsın 10 ay önce Şikayet Et
    İftira atma
    Cevapla
  • karagöz 10 ay önce Şikayet Et
    ne alaka.O dediğin mason cemaati lion kulübü olmasın!!!! uyanınmış.Asıl sen uyan gerçekleri gör.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak