Risale-i Nur camiasından kritik karar: Seçimde destekleyecekleri aday

Risale-i Nur Cemaati’nin Yazıcılar koluna bağlı Hayrat Vakfı, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini ilan etti.

Risale-i Nur camiasından kritik karar: Seçimde destekleyecekleri aday
Risale-i Nur camiasından kritik karar: Seçimde destekleyecekleri aday
GİRİŞ 01.05.2023 19:57 GÜNCELLEME 01.05.2023 21:03
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine 13 gün kala bir İslami oluşum daha tercihini açıkladı. Bediüzzaman Said Nursi gönüllülerinin oluşturduğu Risale-i Nur camiasının mühim STK’larından Hayrat Vakfı, seçimde Cumhur İttifakı tarafında olacaklarını duyurdu. Hayrat Vakfı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerin sadece siyasi tercih meselesi olmadığına dikkat çekilerek “yerli ve milli” taraf olan Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecekleri ilan edildi.

Nur camiasından peş peşe ‘seçim’ açıklaması… ‘Bediüzzaman'ın kerameti yine tezahür edecek’Nur camiasından peş peşe ‘seçim’ açıklaması… ‘Bediüzzaman'ın kerameti yine tezahür edecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “milletin kabul edilmiş duası” olarak nitelendirildiği açıklamada, seçimlerde çekimser kalmanın manevi sorumluluk gerektireceği kanaati paylaşıldı.

PARÇALANMA, KARARSIZ KALMA GÜNÜ DEĞİL

Hayrat Vakfı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Millet ve ümmet olarak yine çok önemli bir seçimin arefesindeyiz. Sonuçları itibariyle ülkemiz kadar, tüm dünyayı, bilhassa islam alemini derinden etkileyecek özelliğe sahip olan bir seçime gidiyoruz. Bu şartlarda bir tane oy’un dahi çok değerli olduğunu unutmadan, milletimizin ve ümmetin selameti için, umudunu ülkemize bağlamış bu masum coğrafyada mağdur insanların nasıl etkileneceğini düşünerek oy kullanacağız.

Bu seçim, sadece siyasi bir tercih meselesi değildir! Bizler, bu kritik seçimde basit ve şahsi hesaplarla hareket etmenin veya çekimser kalmanın manevi sorumluluğu gerektireceği kanaatindeyiz.

Çok önemli bir husus da, şu anda uygulanan başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanının, güçlü, hızlı, uyumlu çalışan bir meclis çoğunluğuyla desteklenmesi zaruretidir.

Keza böyle kavşaklarda tarafsız kalmanın muhalefet cephesini desteklemek anlamına geleceğini de unutmamalıyız.

Sonuç olarak 14 mayıs, parçalanacak, birbirimizle uğraşacak veya çekimser kalınacak bir gün değil; el ele, omuz omuza vererek cumhurun ittifakını temin etme zamanıdır.

Bizler Hayrat Vakfı camiası Nur Talebeleri olarak “milletin kabul edilmiş bir duası” olarak gördüğümüz “yerli ve milli” olan Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı’nın yanında durduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.

Allah’tan niyaz ediyoruz ki, önümüzdeki bu seçimleri vatanımız, milletimiz ve ümmetimiz hakkında hayırlı kılsın. Âmin.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı kararı duyurdu! Seçimlerde hangi ittifakı destekleyecekler?İstanbul İlim ve Kültür Vakfı kararı duyurdu! Seçimlerde hangi ittifakı destekleyecekler?

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 77
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekmeksiz yaşarım, Hürriyetsiz yaşayamam (Bediüzzaman).
    Cevapla
  • KOCA ÇINAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğerki Süleyman Hilmi Tuna Efendi'nin grubu olan Süleymancılar ben bildiğim kadarıyla her seçim karar alıp REİS tarafı görünüp hiçbir zaman da REİS'e oy vermemişlerdir. onlara çoook yazıklar olsun. Bu durumda özellikle not edilmelidir.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak ile batıl ya müslüman lar ya bilerek veya bilmeyerek kâfire hizmet edenler
    Cevapla
  • miroglu 1 yıl önce Şikayet Et
    suleynancilar cemaatinden başka zillete oy veren bunlar diğer cemaatler cumhur ittifakının destekliyor sağ olsun onlarda gördüler bi otun ne kadar kıymetli olduğunu
    Cevapla
  • Anadolulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Şu Süleymancilar denilen cemaat hiç bir seçimde bildiri yayınladığıni gördünüz mü? Maalesef hep sessizler. Demek ki muhalefeti destekliyorlar. Lütfen onlardan uzak durun. Onlar böyle gizli ve meçhul kaldıkça ve ummetle birlikte hareket etmedikçe biz de onlara destek olmayacağız. Yurtlarına ugramayin,destek olmayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı