ÖZEL - 'Helalleşme değil hesaplaşma!' Vakıflardan CHP'ye sert tepki

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın TBMM'de İslami kesimin teveccühünü kazanmış dernek ve vakıfları 'taciz' ve 'istismar'la suçladığı konuşmaya tepkiler çığ gibi büyüyor. Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkanı ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Dr. Mehmet Sarı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Mütevelli Heyeti Üyesi Enes Eminoğlu, konuya ilişkin olarak Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.12.2022 21:04 GÜNCELLEME 13.12.2022 21:06
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

               
Haber 7 - ÖZEL

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 12 Kasım Pazartesi günü tarihli yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor.

Saadet Partisi ve AGD'den CHP'li Yıldırım Kaya'ya sert tepki!Saadet Partisi ve AGD'den CHP'li Yıldırım Kaya'ya sert tepki!

Meclis kürsüsüne İslami kesimin teveccühünü kazanmış dernekler ve vakıfların adlarının yer aldığı bir dövizle çıkan Kaya, açık açık tehditte bulunmuştu.

CHP'li milletvekili, konuşmasının akabinde İslami vakıf ve kuruluşların yer aldığı dövizi yırtmıştı

"Anadolu Gençlik Derneği", "İskenderpaşa Cemaati", "İsmailağa Cemaati", "Erenköy Cemaati", "Nakşibendi Tarikatı", "Menzil-Adıyaman Vakfı", "Hizmet Vakfı", "Semerkant Vakfı", "Birlik Vakfı", "İlim Yayma Cemiyeti", "KADEM", "TÜRGEV", "TÜGVA", "Ensar", "Hayrat", "Şam Yetimleri Derneği" gibi derneklerin ve vakıfların tamamı hedefteydi.

UNUTULAN AYRINTI

CHP'li vekilin konuşmasına dair dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise parti grubunu temsilen kürsüye çıkmış olmasıydı. Bir nevi Kaya'nın söyledikleri CHP'nin o an, orada bulunan tüm vekillerini de bağlıyordu.

'Hesap soracağız' ve 'Unutmayın geliyoruz' sözleriyle açık açık tehditte bulunan CHP'li vekile dernek ve vakıflardan sert tepki geldi. 

CHP'nin hedef aldığı İslami dernek ve vakıflar harekete geçti: Yargıda hesap verecekCHP'nin hedef aldığı İslami dernek ve vakıflar harekete geçti: Yargıda hesap verecek

16 STK ve milyonlarca vatandaşın hedef alındığı konuşmaya dair AGD, İlim Yayma Cemiyeti, KADEM ve Türkiye Gençlik Vakfı süreci yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkanı ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Dr. Mehmet Sarı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Mütevelli Heyeti Üyesi Enes Eminoğlu, CHP'li vekilin 'taciz' ve 'istismar' içerikli açıklamasına yönelik olarak Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

ACET: CHP GEÇMİŞTEKİ YANLIŞLARINDAN VAZGEÇMEMİŞ

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber 7 Yazarı Mehmet Acet, istismar hadisesiyle hiçbir ilgisi olmayan sivil toplum kuruluşlarının hedef alınmasının, CHP'nin geçmişteki yanlışlarından vazgeçmediğini gösterdiğini kaydetti. Gazeteci Mehmet Acet, Yıldırım Kaya'nın CHP'nin gizli ajandasını ifşa ettiğini vurguladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı helalleşme söyleminin "seçime kadar" geçerli olacağını ifade eden Acet, "Köprüyü geçene kadar helalleşme söylemi, köprüyü geçtikten sonra hesaplaşma eylemi" değerlendirmesinde bulundu.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber 7 Yazarı Mehmet Acet

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın TBMM'de sarf ettiği sözleri yorumlayan Mehmet Acet, şunları söyledi:

"Burada inanılmaz bir saldırganlık dili var. CHP'de sadece bu isim değil, toplamda en tepeden en aşağıya kadar sağduyu tatile çıkmış durumda. Toptancı bir şekilde, hiçbir şekilde kabahati olmayan, böyle bir suçlama isnat edilemeyecek dini gruplar, dernekler, vakıflar ve kişiler toptan hedef haline getiriliyor.

CHP'nin kullandığı dil bakımından 28 Şubat'tan daha beter durumundayız. Hukuk da çiğnenip hedef gösterilerek bütün gruplar, dernekler, vakıflar bir hücuma uğruyor. Bu aynı zamanda CHP'nin son dönemde 'acaba değişti mi', 'halkın değerleriyle barıştı mı', 'geçmişte yaptığı hatalardan vaz mı geçiliyor' gibi zaman zaman gündeme gelen tartışmalara da bir cevap vermiş oldu son gelişmeler.

CHP'nin bu anlamda değiştiğini ve dini değerlerle barıştığını savunan 6'lı masa içerisindeki diğer partilerin bu konuyu tekrar gözden geçirmelerini tavsiye ederim. Bu hedef gösterme halinin hiçbir şekilde tahammül edilebilir bir tarafı olamaz."

6'lı masa tabirinin kullanıldığı Millet İttifakı bileşeni

HUKUKİ YÖNDEN HESABI VERMELİ

Acet, "Hiçbir kabahati olmayan, bu olayla uzaktan yakından alakası olmayan dini STK'lar açıktan tehdit ediliyor, hedef gösteriliyor. Dolayısıyla burada CHP'nin bu yaptığı ve buna benzer beyanlar hukuk önünde soruşturma ve kovuşturma gereken beyanlardır." dedi.

HELALLEŞME DEĞİL HESAPLAŞMA

Yıldırım Kaya'nın CHP'nin gizli ajandasını ifşa ettiğinin altını çizen Acet, sözlerini şöyle tamamladı:

Sayın Kılıçdaroğlu'nun helalleşme söylemi, köprüyü geçene kadar mıydı? Bu koşku hep vardı ve şimdi realiteye dönüştü. Gerçekten de 'köprüyü geçene, seçimleri kazanana kadar şirin gözükme anlamında böyle bir dil kullandıkları' görülüyor CHP'nin. Asıl gerçek yüzü, Türkiye'de halkın değerlerine karşı geleneksel yaklaşımı bu hadise sonrasında bir kez daha açığa çıkmış oldu. Yani köprüyü geçene kadar helalleşme söylemi, köprüyü geçtikten sonra hesaplaşma eylemi!

CHP AKILLANMAZ!

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Mütevelli Heyeti Üyesi Enes Eminoğlu, CHP’li Yıldırım Kaya’nın konuşmasında 28 Şubat’ın kodlarının yer aldığını vurguladı.

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Mütevelli Heyeti Üyesi Enes Eminoğlu

Bu CHP zihniyeti hiçbir zaman değişmedi.” diyen TÜGVA YİK Üyesi Enes Eminoğlu, şunları ifade etti:

 “28 Şubat Darbesi ve önceki darbelere baktığımızda arka planda, başrolde bu CHP zihniyeti vardı. Bugün de aynı şekilde ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla bütün STK’larımız hedef alınmıştır. Burada sadece TÜGVA değil; konuyla ilgili KADEM olsun TÜRGEV olsun, AGD ve Hayrat Vakfı gibi birçok kurumumuz açıklamalarını yaptı. Bu konuşma maalesef hayal kırıklığıdır. CHP’nin olası iktidarında İslami vakıfları ve dernekleri hedef alacaklarını, oraları kapatacaklarını söyleyen bir zihniyetten bahsediyoruz. Fakat bilmiyorlar ki bu vakıf kültürü bu topraklarda sadece Cumhuriyet ile değil, bin yıllık kadim medeniyetimize uzanıyor. Hatta Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) kadar kökleri vardır.”

Eminoğlu, “CHP’li vekilin sözleri, vakfa gönül vermiş yüz binlerce insanı yolundan döndürmez. Birçok vakfımız konuyla ilgili hukuki süreci başlattı. Mücadelelerini hukuk üzerinden verecekler. ‘Bunlar da gerekli dersi alacak’ diyeceğim ama bu zihniyet maalesef akıllanmaz.” diye konuştu.

‘BUNLARA GÜNÜNÜ GÖSTERECEĞİZ’ MESAJI

TÜGVA Mütevelli Heyeti Üyesi Eminoğlu, “Bunların düşünce yapısı, yeri geldiğinde başkanlarının ‘Helalleşeceğiz’ vesaire ifadelerini kullanması ama arka planda milletvekillerinin bir kağıtla dernekleri ve vakıfları hedef göstermesi, kutuplaştırması, vakfa gönül vermiş insanları rencide etmeleri… Aslında meselenin arka tarafında birçok konu var. Yıldırım Kaya’nın yapmış olduğu açıklama, hesaplaşma arzularını daha şimdiden ortaya çıkarıyor. Yani eline bir kağıt alıp bütün dernek ve vakıfları oraya yazıp ‘Bunlara gününü göstereceğiz’ der gibi bir ifadeyle hesaplaşmayı ortaya çıkarıyorlar.” sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA merkezinin açılışında konuşurken çekilmiş bir fotoğraf

FETÖ’NÜN POLİTİKASININ AYNISI

İslami kuruluşları bütünüyle yıpratma girişiminin FETÖ politikası olduğunun altını çizen Eminoğlu, “FETÖ’nün vermiş olduğu zararın aynısını bunlar da vermek istiyor. Malum, FETÖ yüzünden birçok cemaatimiz, derneğimiz zan altında kalmıştı. Bunlar da aynı FETÖ taktiğiyle, FETÖ politikasıyla bütün camiaya gönül vermiş insanları zan altında bırakıyorlar. Ama bunların bu söylemleri vakıflarımızı daha da güçlendirecek. Bunun farkında değiller. Vakıflarımız daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. İnşallah bunlar emellerinde başarılı olamayacaklar.” dedi.

SARI: ‘CHP’NİN KODLARINDA HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YOK’

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkanı ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Dr. Mehmet Sarı, Haber7’ye verdiği demeçte CHP’nin kodlarında hiçbir değişiklik olmadığını belirtti.

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkanı ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Dr. Mehmet Sarı

Avukat Sarı ayrıca CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın parti grubu adına söz alarak kürsüye çıktığını, partisini temsilen konuştuğunu vurguladı.

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya’nın TBMM’deki konuşmasını değerlendiren Avukat Dr. Mehmet Sarı şöyle konuştu:

“Ben açıkça şunu söyleyeyim: Bakın CHP, özellikle bu milletvekilinin söylemiyle kendi tıynetini gösterdi.

Bir de önemli bir nokta var. Parti grubu adına söz alarak çıktı meclis kürsüsüne. Yani parti grubunu temsilen konuştu. Onun için burada bu söylem salt milletvekilinin fikri değil, milletvekilinin fikri olsa dahi burada direkt CHP’yi bağlayacak bir durum var.”

“SİSTEMATİK BİR SALDIRI”

Ortada hiçbir hukuki karar olmamasına karşın CHP’nin sistematik bir şekilde saldırı yürüttüğünü anlatan Dr. Sarı sözlerine şöyle devam etti:

“Burada doğrudan bir hadise üzerinden suçun şahsiliğidir, masumiyet karinesidir, bir de kesinleşmiş hüküm gibi ortada hukuk kurumları adına gerçekleşen bir şey olmaksızın hiç ilgisi olmayan vakıflarımızı, derneklerimizi, cemiyetlerimizi doğrudan hedef alarak saldırıyor.

Bu saldırının CHP’nin sistematik bir saldırısının olduğundan şüphe yok. Bilinçli bir hamle olduğundan şüphe yok. Grup adına yapılan bir açıklama olduğundan şüphe yok. Dolayısıyla geçmişlerindeki kinlerini, geleceğe dair aynı şekilde kustuklarını görebiliriz.”

28 ŞUBAT VURGUSU

CHP’nin 28 Şubat’ta izlediği politikanın bir benzerini devam eden yıllarda sürdürmeyeceğinin hiçbir garantisinin olmadığını söyleyen TÜRKAD Başkanı Mehmet Sarı, ağır ithamlarla karalanmaya çalışılan dernek ve vakıfların toplumdaki yerinden şöyle bahsetti:

“Siyasi intikam aracı olarak bunu kullanıyorlar. Çünkü 28 Şubat’ta derneklerimizin, vakıflarımızın tamamı kapatıldı. Buradaki dernek ve yurtlarımızın yöneticilerine karşı tutuklama ve gözaltı gibi toplumsal sindirme araçlarının tamamı uygulandı.

CHP’nin bunu sürdürmeyeceğine dair bir garanti de yok. Bazı sivil toplum kuruluşlarımız var ki…Örneğin İlim Yayma Cemiyeti… 1951’den beri, ki o dönemin darbe şartları itibariyle kapatılmış ve yeniden açılmış bir cemiyet olduğu ortada.

Ensar Vakfı 1970’lerden bu yana faaliyetlerini sürdüren, Anadolu’nun çocuklarına barınma ve iaşe yardımlarına devam eden bir vakıf.

Onun yanında herhangi bir yurtçuluk faaliyetinde bulunmayan sosyal vakıflarımız da var. Bunların içerisinde TÜGVA, TÜRGEV, KADEM’i sayabiliriz. Bunların hepsini bir potanın içerisinde eritip en ağır hakaretle itirafta bulunuyorlar. Burada bir camiayı toptan hedef aldıklarından hiç şüphe yok.”

28 Şubat dönemi

KAMERA ÖNÜNDE BAŞÖRTÜLÜYE ROZET ARKADA LGBT’YE DESTEK

CHP’nin eylem ve söylemlerinde hemen hemen hiç değişiklik olmadığını anlatan Mehmet Sarı, parti içerisindeki çelişkiyi şu örnekle değerlendirdi:

“Ben açıkçası şunu söyleyeyim: CHP’nin kodlarında hiçbir değişiklik yok. CHP’nin milletimize olan kininde zerre kadar sapma yok.

Aynı şekilde CHP’nin takıyye bağlamında kalkıp da seçim günleri geldiğinde başörtülülere rozet takması ve belki bu seçimde başörtülü bir aday da gösterebilirler ama bunun dışında CHP damar ve fraksiyon yönünden hala aynı kaldı.

Çünkü zaman içerisinde bakın parti sözcüsünden, grup adına konuşanından, milletvekilinden, belediye başkanından, yaptıkları söylemlere ve eylemlerine baktıklarında bir değişiklik olmadığını görüyoruz.”

'CHP MİLLETİN DEĞERLERİYLE ZIT YÖNDE İLERLİYOR'

Partinin yerel belediyelerde suçla bağlantılı kişileri istihdam ettiğini açıklayan Avukat Dr. Sarı, CHP’nin milletin değerleriyle zıt yönde ilerlediğini anlattı:

“CHP’nin belediyesi bugün itibariyle teröristleri ya da terör soruşturmasının parçası olanları istihdam etmekte herhangi bir tereddüt gösteriyor mu? Hayır. Ya da LGBT gibi sapık oluşumlara destek vermekte geri duruyor mu? Hayır.

İBB'nin dergisinde LGBT propagandası: Kuşatma altındaki sanat!İBB'nin dergisinde LGBT propagandası: Kuşatma altındaki sanat!

Bu tür çalışma masaları kurduklarının gerçekliği ortada. CHP milletin beklentilerine ters ve aksi istikamette gitmekte hiçbir beis görmüyor.

Taciz ve tecavüz iddialarının yeniden gündeme geldiği CHP’den skandal raporTaciz ve tecavüz iddialarının yeniden gündeme geldiği CHP’den skandal rapor

Milletimizin değerleriyle kavgalı terör unsurları olsun bu tür sapkın yapılar olsun bunlara destek çıkmakta hiç geri durmadıkları ortada. Çünkü ifsat edici ve bozucu bir yol ve yöntemi siyaset olarak benimsemiş bir anlayışla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim.”

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 72
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca bunlar islamın peygamberin ALLAH'IN DÜŞMANIDIR.
    Cevapla
  • AliT 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ını seven zerre kadar imanı olan bu zihniyete oy vermesin
    Cevapla
  • doktor 1 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an ve hadis referanslı Dinimiz orada duruyor. Ancak " dini temsil eden kişi ve STK'lar " ifadesi tehlikeli ve yanlıştır. Çünkü bu kişi veya STK'lar yanlış yaptığında dine zarar verebilirler. Böyle bir durum olduğunda muhalefetten önce gereği yapılmalı. Öte yandan gerçek vakıf ruhuna uygun davranarak yanlışlara ve suiistimale bulaşmayan vakıfları da sonuna kadar korumalıyız.
    Cevapla
  • Alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp 'nin Türk Milletine ait olduğuna inanmıyorum. Bunların kanları farklı bence.
    Cevapla
  • diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    saadet partisini alkışlıyorum !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...