Saadet Partisi ve AGD'den CHP'li Yıldırım Kaya'ya sert tepki!

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklama ile Saadet Partisi'nin gençlik yapılanması Anadolu Gençlik Derneği'ne "tecavüzcü" ithamında bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’ya, SP ve AGD'den tepki geldi.

GİRİŞ 12.12.2022 19:29 GÜNCELLEME 13.12.2022 10:14
Bu Habere 220 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı paydaşları Cumhuriyet Halk Partisi ile Saadet Partisi arasında "tecavüz" gerilimi yaşanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşma yapan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, aralarında Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi'nin gençlik yapılanması Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) de bulunduğu bir dizi vakfı taciz ve tecavüz gibi ağır ithamlarla suçladı.

Kürsüye AGD, TÜRGEV, KADEM, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, İskenderpaşa Cemaati, Birlik Vakfı gibi toplumun teveccühünü kazanmış İslami oluşumların isimlerinin yer aldığı bir kağıtla çıkan Yıldırım Kaya, şu şekilde konuştu:

"Eğitimden kestiğiniz parayı vakıf görünümlü istismarcı tarikatlara ve çok sevdiğiniz beşli çetelere peşkeş çektiniz. Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız. Unutmayın geliyoruz.”

AGD MAHKEMEYE GİDİYOR

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya'nın bu açıklamasına, Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği'nden sert tepki geldi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, CHP'li vekil Kaya'nın skandal ifadelerine şu sözlerle tepki gösterdi:

Bu ülkenin mayası kıymetli kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını Meclis kürsüsünden itham eden, inancından geçmişinden, tarihinden, örfünden habersiz, hadsiz açıklamaları kabul etmiyoruz.  Yapılan bu iftiraların  hukuk nezdinde takipçisi olacağız.

SP KADROLARINDAN TEPKİ

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, TBMM'de yaptığı konuşmada, "Ahlak dışı bir mesele üzerinden bütün dernek ve vakıfları itham etmek de ahlak dışıdır. Ülkemizde milyonlarca gencin milli ve manevi değerlerle yetişmesine vesile olmuş ve olan Anadolu Gençlik Derneğimizi itham etmek kimsenin hakkı da haddi de değildir." dedi. Karaduman, Yıldırım Kaya'yı özür dilemeye davet etti.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, şöyle konuştu:

"Çocuk istismarı gibi ahlak ve insanlık dışı bir eylem isnadı ile Anadolu Gençlik Derneği'ni aynı cümle içerisinde kullanmak dahi en hafif tabiriyle acizliktir, hadsizliktir. Milletin kürsüsüne çıkıp tekzip ve Milli Görüş camiasından özür dileyene dek müfterisin Yıldırım Kaya..."

CHP'Lİ VEKİLE BEDDUA

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, CHP'li vekile seslenerek, "Anadolu Gençlik derneğimizi tecavüzcü dernek olarak gösterip iftira atan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Allah senin belanı versin" ifadelerini kullandı.

"HADDİNİZİ BİLİN"

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun şöyle konuştu:

"Anadolu Gençlik Derneği/Milli Gençlik Vakfı bu ülkenin yüz akıdır. 50 yıllık geçmişinde tek bir leke bulunmayan Milli Görüşün temel taşıdır. Kimsenin ahlaksızca saldırısına müsaade etmeyiz. Haddinizi bilin..."

 

TRENDLERE YÜKSELDİ

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın İslami dernek ve vakıflara yönelik kullandığı ifadeler sosyal medyada büyük tepki topladı. Twitter'da Yıldırım Kaya ile ilgili binlerce paylaşım yapılarak CHP'li vekile eleştirilerde bulunuldu.

KARAMOLLAOĞLU NE DİYECEK?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun konu hakkında ne yönde açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.

 

Altılı masayı 5'e düşürdüler! Karamollaoğlu'nu yok saydılarAltılı masayı 5'e düşürdüler! Karamollaoğlu'nu yok saydılar

Karamollaoğlu'na 6'lı masadan ikinci salvo: 'Sözleriyle kurbanı yok saydı!'Karamollaoğlu'na 6'lı masadan ikinci salvo: "Sözleriyle kurbanı yok saydı!"

Karamollaoğlu'ndan 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasına ilişkin açıklama!Karamollaoğlu'ndan 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasına ilişkin açıklama!

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 220
  • osmanoğlu2023 11 ay önce Şikayet Et
    dünyanın haline bakınki ahlakyoksunu içkici sapık tacizci pkk sevici din düşmanı chp bize ders vermeye yelteniyor! ne garip...
    Cevapla
  • Izullo44 1 yıl önce Şikayet Et
    Temel kendisi c h p lilerden beter hic birsey diyemez
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Saadet partisi bu rezil adamlarla ittifak halindesiniz. Sizde en az onlar kadar rezilsiniz.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözünüzü açın artık saadetliler
    Cevapla
  • METELER 1 yıl önce Şikayet Et
    Karamollaoğlu münferit bir olay diyecek. İslam düşmanı chp gerçek yüzünü görün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi