Altılı masayı 5'e düşürdüler! Karamollaoğlu'nu yok saydılar

6 yaşındaki çocuğun bir cemaat mensubuyla zorla evlendirildiği iddiasını siyasi zemine taşıyan Millet İttifakı liderleri ortak tavır alamazken, muhalefete yakın medya, 5 liderin konuya ilişkin açıklamalarına yer verirken SP'yi yok saydı.

Altılı masayı 5'e düşürdüler! Karamollaoğlu'nu yok saydılar
Altılı masayı 5'e düşürdüler! Karamollaoğlu'nu yok saydılar
GİRİŞ 09.12.2022 18:24 GÜNCELLEME 11.12.2022 17:46
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

İslami bir vakfın yöneticisinin kızının 6 yaşında evlendirildiği iddiasıyla gündeme gelen olayı siyasileştiren Millet İttifakı, bu konuda da ortak ses yükseltemedi.

SAADET'E ÇİZİK

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İyi Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nin liderleri, "çocuk evliliği" iddiasıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Muhalefete yakın Karar gazetesi, altılı masa liderlerinin açıklamasını bugünkü nüshasında "Çürümüşlüğün üstü örtülemeyecek" ifadesiyle haberleştirdi. Karar gazetesinin 1 ve 9'uncu sayfalarında "Alçaklık, çürümüşlülk, şerefsizlik", "Bu alçaklık asla örtbas edilemez" başlıklarıyla verilen haberlerde, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yok sayıldı.

Karar gazetesinin haberinde, mağdur H.K.G.'nin hafızlığa başladığı dönemde beyaz kıyafetiyle küçük yaşta çektirilen fotoğrafının 'gelinlik fotoğrafı' gibi kullanılması dikkat çekti.

Karar gazetesinin ilk sayfasında sadece CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi lideri Ali Babacan'ın konuya ilişkin sözleri kullanıldı.

TİP BİLE VAR KARAMOLLAOĞLU YOK

İç sayfada ise Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın bile sözlerine yer verilmesine rağmen, SP lideri Karamollaoğlu'na ambargo uygulandı.

Karar gazetesinin, açıklamasını görmezden gelerek adeta 6'lı masayı 5'e düşürdüğü SP lideri Temel Karamollaoğlu, meseleye itidalli yaklaşarak "Önyargıyla hareket edilmemeli" demişti.

ALTILI MASA, BU SÖZLERDEN RAHATSIZ MI OLDU?

Halk TV'de konuşan SP'li Karamollaoğlu, "Kararlar geciktirilmemeli, suçlular da en ağır şekilde cezalandırılmalı. Hiç tereddütüm yok benim ama adil karar verilmeli. Önyargıyla hareket edilmemeli." ifadelerini kullanmıştı.

Karamollaoğlu'ndan 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasına ilişkin açıklama!Karamollaoğlu'ndan 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasına ilişkin açıklama!

Karamollaoğlu, "Deliller ortadaysa yargı vereceği kararı çabuklaştırmalı. Geciken adalet adalet değildir. Bu noktada kabul edilebilir yanı yok. Bundan dolayı ‘Tarikatlar, Kuran kursları kapatılsın’ olmaz. Bundan dolayı ne için diyorum, İslam'a önyargılı baktıkları için söylüyorlar." demişti.

Karar'ın sözlerini yok saydığı Karamollaoğlu, konuyu şöyle değerlendirmişti:

"Bu ayrım yapılıyorsa yazıklar olsun. Bu ayrım yapılamaz. Benim suçlum senin suçlun olmaz. Cezasını çekecek ki başkalarına ibret olsun. ‘Tarikatlar kapatılsın’ diyor. Nasıl kapatacaksınız? Tarikat diye bir dernek vakıf yok ki. Tarik yol demek. Tarikatta da genelde toplumun içinde şeyh olarak biliniyor. Önder olarak bilinen isimler ahlakıyla, ilmiyle örnek olan insanların peşinden gidenler o yolu seçtikleri için ehli tarık kabul edilirler. Ama bunların hiçbir üyelikleri tescilli değildir. İtibar gören, genellikle bu insanlar zengin insanlar değildir. Bir insanın zengin olması da suç değil. Yeter ki kendi zenginliğinin içinde haram olmasın. Helal kazanmış çok da zenginleşmiş ben onun elini öperim. Esas olan ahlaki tavırlarıdır.”

Karamollaoğlu'na 6'lı masadan ikinci salvo: 'Sözleriyle kurbanı yok saydı!'Karamollaoğlu'na 6'lı masadan ikinci salvo: "Sözleriyle kurbanı yok saydı!"

6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Gümüşel'in kardeşleri konuştu6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Gümüşel'in kardeşleri konuştu

6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddiasına Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddiasına Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri

6 yaşında kıza cinsel istismar iddianamesi kabul edildi! 22 yıl hapis istendi6 yaşında kıza cinsel istismar iddianamesi kabul edildi! 22 yıl hapis istendi

6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği iddiasıyla ilgili Nihat Hatipoğlu'ndan ilk tepki!6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği iddiasıyla ilgili Nihat Hatipoğlu'ndan ilk tepki!

Yusuf Ziya Gümüşel'den ilk açıklama: 'Kızım reşit yaşta evlendi'Yusuf Ziya Gümüşel'den ilk açıklama: "Kızım reşit yaşta evlendi"

Diyanet İşleri Başkanlığından çocuk istismarı iddiasıyla ilgili açıklamaDiyanet İşleri Başkanlığından çocuk istismarı iddiasıyla ilgili açıklama

İsmailağa Cemaati'nden Yusuf Ziya Gümüşel açıklamasıİsmailağa Cemaati'nden Yusuf Ziya Gümüşel açıklaması

Cumhuriyet İslam'a nefret kustu! Genç hafızlar ve öcü gibi çizilen âlimler...Cumhuriyet İslam'a nefret kustu! Genç hafızlar ve öcü gibi çizilen âlimler...

Esas maksat bu mu? İstismar iddiasını yine bütün Müslümanlara mâl etmeye kalktılarEsas maksat bu mu? İstismar iddiasını yine bütün Müslümanlara mâl etmeye kalktılar

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 102
  • harakiri 1 yıl önce Şikayet Et
    Karamollaoğlu kendine yakışanı yapmış teşekkürler...Zaten altılı masa güdümlü masa kazanırsa kasa..gerekmez tasa..Kazanıncaya dek bunlara he he hi hu vs söylerler...ipi ele bir geçirirlerse bu ülke parçalanır..Altılı masanın beyni HDP dir onun da beyni bizans oyunu oynayan ingiliz ABD AB dır o kadar..
    Cevapla
  • Candan 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun yiyin birbirinizi. İslam nurunu karartmak için birbirinize her türlü oyunu oynayın ama biz yemeyeceğiz. Müslğmcüler bitmez bitmeyecek.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay Saadet Partisi Vay Kimlerin Eline Kaldı Rezil Oldun Temel Amca??
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    O fare gitmez masanın altında bekler
    Cevapla
  • ismet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakalından utan ne işin var onlarla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak