Karamollaoğlu'ndan 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasına ilişkin açıklama!

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirdiği ve cinsel istismara maruz bıraktığı iddialarına ilişkin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollağlu'ndan açıklama geldi.

Karamollaoğlu'ndan 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasına ilişkin açıklama!
Karamollaoğlu'ndan 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasına ilişkin açıklama!
GİRİŞ 09.12.2022 08:34 GÜNCELLEME 09.12.2022 08:36
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Karamollağlu "Konunun istismara vesile edilmemesi sebebiyle gündemde tutulmamasını arzu ederim. Hem toplum hem aile rahatsız oluyor çünkü" dedi.

Halk TV'de açıklamalarda bulunan Temel Karamollaoğlu, konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunun birkaç yönü var. Sosyal yönüyle bunu zaten toplumda kabul etmek... Çocuk iradesi yok ki. Böyle bir şey olmaz. İnancı olan bir insanın da böyle bir suçu işleyeceğine ihtimal vermiyorum. İnsanlar hata yapabilir ama ben ihtimal vermiyorum.İslami yönü olarak bunun kabul edilmesi mümkün değil. İslam'la bağdaşmaz. Evlenmek irade işidir. Bunun bir de iştimai yönü var."

"TOPLUMDA KARGAŞA MEYDANA GELİYOR"

"Toplumda kargaşa meydana geliyor. Bundan dolayı ben bu konunun hukuk önünde net bir şekilde belirlenene kadar gündeme gelmemesinin doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü aile reddediyor. Aile bundan rahatsızsa bu noktada farklı fikirler varsa özellikle tabii ben sizi tenzih ederek söylüyorum medyada bu çok dikkat çeken bir konu. Ama önyargılarla gidiliyor meselenin üzerine. Diyanet'in açıklaması da bu noktada. İslam rıza göstermez. Ben bu konunun istismara vesile edilmemesi sebebiyle gündemde tutulmamasını arzu ederim. Hem toplum hem aile rahatsız oluyor çünkü."

"BUNDAN DOLAYI TARİKATLAR, KUR'AN KURSLARI KAPATILSIN OLMAZ"

Karamolloğlu, "Bu kadar uzatması yargının hatası değil mi? Bu işi bir an önce sonuçlandırsalardı. Yıllarca yargıda süründürmeselerdi biz belki başka türlü konuşuyor olacaktık" sorusuna ise şu yanıtı vardı:

"Deliller ortadaysa vereceği kararı çabuklaştırmalı. Geciken adalet adalet değildir. Bu noktada kabul edilebilir yanı yok. Bundan dolayı tarikatlar, Kuran kursları kapatılsın olmaz. Bundan dolayı ne için diyorum İslam'a önyargılı baktıkları için söylüyorlar."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • S.K.ya 1 yıl önce Şikayet Et
    kimlerle yol arkadaşlığı yaptığını da unutma temel bey
    Cevapla
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman konuyu istismar edenlerle ve bunu bahane ederek İslama hücum edenlerle neden ittifak halindesin
    Cevapla
  • pars 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Temel başkana çok doğru söylüyor ve destekliyoruz.
    Cevapla
  • Yunaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    BirGün gazetesi yazarına bu dosyadaki bilgileri kim sızdırdı. Bu ajan bulunmalıdır. Arakasında chp vardır.
    Cevapla
  • M.C.B. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep dedik, 10 yılı aşan davalara bakanlık nedenini sormalı, öyle başıboşluk var ki hayret edersiniz. Bizim bir alacak davamız var son duruşma 30 kasımda yapıldı, duruşma kararını görünce hayrette kaldık, sanki 2. veya 3. celse gibiydi, bir arpa boyu yol alınmamıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
Büyükekşi'ye 'Bylockçu' diyen Ahmet Çakar beraat etti!