Karamollaoğlu'na 6'lı masadan ikinci salvo: "Sözleriyle kurbanı yok saydı!"

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun, 6 yaşındaki çocuğun bir cemaat mensubuyla zorla evlendirildiği iddiasıyla ilgili sarf ettiği sözler altılı masada şimşekleri üzerine çekti.

GİRİŞ 11.12.2022 17:41 GÜNCELLEME 11.12.2022 17:45
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

6 yaşındaki çocuğun bir cemaat mensubuyla zorla evlendirildiği iddiasıyla ilgili Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun tutumu, Millet İttifakı'nda rahatsızlığa sebep oldu.

6'lı masaya yakın yayın organlarından Karar gazetesinin konuya ilişkin haberinde beyanatını yok sayarak hiç yer vermediği SP lideri Temel Karamollaoğlu'na bir salvo daha geldi.

"KURBANI YOK SAYDI!"

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV ekranlarında Karamollaoğlu'na sert eleştiri yöneltildi.

Halk TV canlı yayınında konuşan Siyasal İletişim Uzmanı Suat Özçelebi, SP lideri Karamollaoğlu'nun cinsel istismar olayında "kurbanı dışladığını" ve "yadırganacak sözler söylediğini" savundu. Karamollaoğlu'na atfedilen "bilge lider" söylemini de eleştiren Özçelebi, 6'lı masanın diğer liderlerine nispeten Karamollaoğlu'nun açıklamasının yanlış olduğunu öne sürdü.

Özçelebi, Halk TV'de Saadet Partisi liderine yönelik eleştirilerinde şu ifadeleri kullandı:

"Altılı Masa bu konuda çok net. Sayın Akşener, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu hepsi çok net tutum sergilediler. Fakat bir açıklamayı ben mutlaka kendisinin bu konua derin bir hassasiyeti olduğunu elbette düşünüyorum. Ama Sayın Karamollaoğlu'nun 'aile bu konuya çok üzülüyor' gibi açıklamasını, 'bunu çok gündemde tutmamak lazım' gibi açıklamasını, kendisine, partililere 'bilge insan' diyorlar, 'bilge lider' diyorlar, bu bilgeliğe yakışmadığını düşünüyorum.

Açık söylüyorum. İletişim olarak da çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunu öncelediğiniz zaman, o zaman kurban ne olacak? Aile çok üzülüyor olabilir de, bütün bunları kurbana yaptıklarını düşündüğümüzde insanın içinden 'o aile biraz daha üzülsün' demek gerekirken, kurbanı öteleyen, kurbanı dışlayan bu açıklamayı çok yadırgadığımı söylemek istiyorum."

Karamollaoğlu'ndan 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasına ilişkin açıklama!Karamollaoğlu'ndan 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasına ilişkin açıklama!

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 15
  • okan 1 yıl önce Şikayet Et
    buradaki kurban var da pkk olunca neden piknik yapan adamlar oluyor. pkk olunca neden kurban düşünülmüyor da leşlerin cenazelerine gidiyorsunuz. siz var ya siz.. biz sizi iyi biliriz de yeni nesil tuzagınıza düşmese bari...
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Karamollaoğlu Diyarbakır anneleri ziyaret ederek Masayı dağıtacak inşallah.
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    o kızcağıza bu zulmü yapanların göz yumanların izin verenlerin idam edilmesi gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sen iki tarafında maşasısın. ukraynayı kullandıkları gibi seni de kullanıyorlar...
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer samimi iseniz idam gelsin. Kimin nerede durduğu neyin yanında olduğu belli olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı