Diyanet İşleri Başkanlığından çocuk istismarı iddiasıyla ilgili açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı: "İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz."

GİRİŞ 08.12.2022 15:42 GÜNCELLEME 08.12.2022 16:06
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı, çocuk istismarı iddiasıyla ilgili "İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz." açıklamasını yaptı. 

İsmailağa Cemaati'nden Yusuf Ziya Gümüşel açıklamasıİsmailağa Cemaati'nden Yusuf Ziya Gümüşel açıklaması

Diyanet'in açıklaması şöyle:

"Çocuklarımız bizim en hassas emanetimiz ve dokunulmaz değerimizdir. Çocuk haklarının korunması ve hayatın her alanında çocuğun yüksek yararının gözetilmesi dini, hukuki ve insani bir sorumluluktur. Çocuklarımızı her türlü şiddet ve istismardan korumak hem toplumsal hem de kurumsal vazifemizdir. Zira çocuğun örselenmesi, geleceğimizin yara alması anlamına gelir.

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve medya organlarının gündemine giren kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi hususunda devletimizin ilgili kurumlarının konuyu hassasiyetle takip ettiklerine ve adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır. Ancak konunun yüce dinimiz İslam ile bağdaştırılarak Müslümanların itham edildiği bir sürece dönüştürülmesi son derece rahatsız edicidir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir defa daha ısrarla belirtmek isteriz ki, İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz. Çocuk istismarı ile mücadeleye kararlılıkla devam eden Başkanlığımız, toplumumuza her alanda olduğu gibi evlilik ve aile konusunda da sahih dini bilgi sunmaya kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla sunulur."

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 32
  • tokatli 1 yıl önce Şikayet Et
    Müftülüklerin dışında dini nikah kıyılması yasaklanmalıdır. Görevlilerin dışında yetkileri olmadığı halde sözde dini nikah kıyanlar ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. Yeter artık bu sözde nikah hem topluma hem de dine çok ağır zarar vermektedir. Din İşleri Yüksek Kurulu müftülüklerin dışında kıyılan bu nikahlarla ilgili açık ve net tavır koymalı İlahiyat Fakülteleri bu konuya neşter vuracak ilmi konferans düzenlemeli ve TBMM den de kanuni düzenleme yapılmalıdır.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    '' ..Müslümanların itham edildiği bir sürece dönüştürülmesi son derece rahatsız edicidir....'' Kimsenin Müslümanları bir şeylere dönüştürmek istediği falan yok ve olamaz da. Ne var ki açıklamanızdaki Rüşt Yaşını Lütfen 18 Olarak dile getirin, işine gelenler rüşt yaşını akıl baliğ ile kast edip anlamakta ve uygulamaktadır ve bu konuda fetva verenler bile var, dahası ise bunlar kendilerini Müslüman olarak yorumluyorlar, açıklamalar doğru ise bu cemaatte 750 öğrenci de Kur' an kursu eğitimi almakta imiş ve siz hala Müslümanlara atfediliyor diyorsunuz... Böyle şey yapanlar Müslüman olamazlar açıklaması ne için yapmazsınız....
    Cevapla
  • Ömer Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    "Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın."(Hucurat Suresi 6.ayet)
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadının ve adamın ses kaydı var biraz araştır..
    Cevapla
  • Şahıs 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet ve birgünün derdi de zaten bir müslüman evladının hakkını gözetmekti, bi haber aldığımda kaynağına baktım, fasık gördüm, konuyu da islam düşmanlığına zemin için çok güzel döşedikleri gün gibi ortada, hafızlık, icazet vs hedef alınarak, laiklik silahıyla geniş bir yelpazede saldırıya geçilmiş, bir fadime şahin vakası olma ihtimalini kenara koydum, en doğrusunu rabbim bilir, doğruyu görmek bilmek nasip etsin, hakkın yanında olmaktan ayırmasın inşallah. Kafirleri güçsüz mağlup kılsın, hakkı savunacakları hak yolundan ayırmasın muzaffer eylesin inşallah.
    Cevapla
  • alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    delinin biri kuyuya yalan dolan bir taş attı .Kırk akıllı da bu konuyu konuşuyır. Ailesi böyle birşey yok diyor. Hala bu konularda açıklama yapıyorlar. Yahu Halk tv nyi ne kadar çok ciddiye aldınız siz. Yazık ya.Koca koca adamlar bir yalanın peşinden açıklama yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme