Çocuk istismarıyla ilgili bakanlık devrede! Siyasilerden açıklama

TBMM Başkanı Şentop, bakanlar ve siyasiler, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çocuk istismarıyla ilgili bakanlık devrede! Siyasilerden açıklama
Çocuk istismarıyla ilgili bakanlık devrede! Siyasilerden açıklama
GİRİŞ 08.12.2022 12:43 GÜNCELLEME 08.12.2022 16:19
Bu Habere 203 Yorum Yapılmış

Konuyu takip ettiklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müfettişlerin görevlendirildiğini belirtti.

"ASLA KABUL EDİLEMEZ, AFFEDİLMEZ"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop olayla ilgili "Çocuk istismarı asla kabul edilemez, affedilemez; faili kim olursa olsun... Bir evladımızın 6 yaşında istismara maruz kaldığı yönündeki bilgiler, vicdanları derinden sarmıştır. Olay yargıya intikal etmiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olmuştur" yorumunda bulundu.

"ŞİDDETLE KINIYORUM"

Bakan Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Aile Bakanlığımız davaya müdahil oldu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor. Hassasiyetle konuyu takip ediyoruz." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Çocuk istismarı asla affedilmeyecek lanetli bir suçturAK Parti Sözcüsü Çelik: Çocuk istismarı asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur

6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesiyle ilgili Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesiyle ilgili Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri

"SUSARSAK İNSANLIĞIMIZ YARA ALIR"

Bakan Bilgin ise , "Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiç birimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. İlgili soruşturma ilgili kurumlar ve yargı tarafından yürütülüyor." dedi.

Bilgin, "Alçakça insanlık dışı davranışlara TBMM'de ortak cevap verilmesi gurur verici tavırdır. Hiçbirimiz taviz veremeyiz, mazur gösteremeyiz. Göstermenin karşısında olmak mecburiyetindeyiz. Yargı tarafından sonuna kadar götürülmelidir. Susarsak insanlığımız yara alır diye düşünüyorum." diye konuştu.

"'AMA'SIZ, 'FAKAT'SIZ MAĞDURUN YANINDA, SUÇLUNUN KARŞISINDAYIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da "Bu durumu lanetliyoruz. Böyle bir şeyin olabilme ihtimalini reddediyoruz. 'Ama'sız, 'fakat'sız mağdurun yanında, suçlunun karşısındayız. Aile Bakanlığımız davaya müdahil oldu. Siyasi olarak da biz bunun sonuna kadar takipçisi oluruz. Siyaseten bunun üzerinden nema elde etmeye çalışmak acizliktir. Lanetliyoruz. Dün Parti Sözcümüz de Aile Bakanlığı da açıklama yaptı. Bu hadisenin üzerine gidereceğiz. Aynı kararlılığı CHP kendi teşkilatlarına sağlayabiliyor mu? Sağlayamıyor. Kamu kurumlarının bu konuda bekleme lüksleri yok, bir saniye bekleme lüksleri yok. İhmali olan bir kamu görevlisi varsa zaten Aile Bakanlığımız da açıklamayı yaptı. Tecavüz, hayvana şiddet... Konya'da hadise yaşandığında belediye başkanımız direkt soruşturma açtı, kişilerin tutuklanması sağlandı." açıklamasını yaptı. 

Mağdur edildiği ifade edilen Hatice Kübra Gümüşel'in düğününde çekilen fotoğrafı.

6 YAŞINDA EVLENDİRİLDİĞİ İDDİA EDİLEN KIZIN KARDEŞLERİNDEN AÇIKLAMA

6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Hatice Kübra Gümüşel'in kardeşleri konuştu;

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 203
  • Seyyid 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu iftıraları atanları helak etsin bu alçakların derdi islam değerleri yok etme zaten bu chpkk den muslümanların çekmediği zülüm kalmdı ama inş kınınızle geberıp cehenneme yuvarlanacaksınız unutukmu istıklal mahkemelerede namaz kıldı kurani kerim dersi okuttu cübbe gidi sarık giydi diye idam edilen o mahsum insanrı yine bu alçak zihniyeti savunan lut kavmı chp değilmidi
    Cevapla
  • Bay Y. 1 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu anlamam ,İslam düşmanları sanki yemin etmişcesine , her bi iftiralarını çok kolay yenir oldu, gaflet uykusu çökmüş ümmet e , yazık ki vah ne yazık. Uyan uyan 30 kupona alınmadı bu Vatan.Sen inanırsan ,ben inanırsam, tüm alem inanırsa nasıl çıkar, karanlıklar aydınlığa vesselam. Uyan ey ümmet- i Muhammed Uyan ,
    Cevapla
  • Maraz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlık alenen yapılan sapıklıların merkezi eş cinsel ve lgbt ile ilgili olarak niye devrede değil acaba
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iftirayı atan, algı yaratmaya çalışan, mahlukları Allah perişan etsin,süründürsün,
    Cevapla
  • Ali haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam cezası ne zaman çıkacak.Katilleri tecavüzcüleri daha nekadar besleyecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…