6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği iddiasıyla ilgili Nihat Hatipoğlu'ndan ilk tepki!

İsmailağa’ya yakın olduğu iddia edilen vakfın başkanı olan Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşında evlendirdiği iddialarıyla ilgili bir tepki de ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'ndan geldi.

GİRİŞ 09.12.2022 07:09 GÜNCELLEME 09.12.2022 10:44
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklama yapan Hatipoğlu, "Çocuk tacizi, kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesi, kadına şiddet gibi rezillikleri dinden kaynaklanıyormuş gibi sunmak ne kadar ahlaksızlık ise, bu fiilleri işlemekte aynı derecede ahlaksızlıktır. Dinin hiçbir yanlışa onay vermediği ortada." dedi.

Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken evlendirdiği iddialarının ardından olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hapis cezası talebiyle iddianame düzenlerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil olduğunu açıkladı.

İsmailağa Cemaati'nden Yusuf Ziya Gümüşel açıklamasıİsmailağa Cemaati'nden Yusuf Ziya Gümüşel açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığından çocuk istismarı iddiasıyla ilgili açıklamaDiyanet İşleri Başkanlığından çocuk istismarı iddiasıyla ilgili açıklama

Yusuf Ziya Gümüşel'den ilk açıklama: 'Kızım reşit yaşta evlendi'Yusuf Ziya Gümüşel'den ilk açıklama: "Kızım reşit yaşta evlendi"

İDDİANAME HAZIRLANDI

Baba Gümüşel ve anne F.G. hakkında "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan, imam nikahlı evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel saldırı" suçlarından hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

DİYANET YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

İddialara her kesimden tepki yükselirken Diyanet İşleri Başkanlığı da yazılı açıklama yaptı. Diyanet'in açıklamasında, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir defa daha ısrarla belirtmek isteriz ki, İslam'a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz. Çocuk istismarı ile mücadeleye kararlılıkla devam eden Başkanlığımız, toplumumuza her alanda olduğu gibi evlilik ve aile konusunda da sahih dini bilgi sunmaya kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla sunulur" denildi.

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu

NİHAT HATİPOLĞU'NDAN AÇIKLAMA

 Olayla ilgili ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da sessizliğini bozdu. Twitter hesabından açıklama yapan Hatipoğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Çocuk tacizi, kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesi, kadına şiddet gibi rezillikleri dinden kaynaklanıyormuş gibi sunmak ne kadar ahlaksızlık ise, bu fiilleri işlemekte aynı derecede ahlaksızlıktır. Dinin hiçbir yanlışa onay vermediği ortada."

İSMAİLAĞA CEMAATİ'NDEN AÇIKLAMA: BAĞLANTISI YOK

İsmailağa Cemaati, 6 yaşındaki kızını evlendirdiği iddia edilen Yusuf Ziya Gümüşel'le ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Yusuf Ziya Gümüşel'in cemaatle bağlantısının olmadığı ifade edildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Ter 1 yıl önce Şikayet Et
    Iranda irakta suriyede kürtler baş kaldırmıyo,türkiyedekiler hainlik yapıyo demekki bunlar asıl kürt değil ,kürtlük ve alevilik arkasına gizlenen ermenilerdit
    Cevapla
  • Kurdistan 1 yıl önce Şikayet Et
    9 bin yildir mezapotamyada anadoluda kurtler varken 600 yil once anadoluya gelen battal gazi Kurtlerle karslastiginda n beei Kurtlerin misafir perver ve merhamettinden yaptigi iyiliklerin karsiliginda simdi Kurtlere irkcilik yapan turkler ve ev sahibi Kurtlere misafir gelen turkler ayit oldugu orta asyaya gitmeli cunku Kurtlerin dilini inkar edenler kurtleri tarihte katledenler barbar turklerdir. Din ayaklarina kandirdiginiz Kurtler bunu hatasini avisini hala cekiyor ve bak youtubtan Kurt tarihinede bilgilen.
    Cevapla
  • Ter 1 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekoncular demedi mi bütün cemaatların kökünü kazıyacağız diye ,alın buda iftirayla başlangıc,kemalistler komunistler devleti ele geçiriyo gibi bunlar bizanstan kalmalr ve ermeniler yine başörtüsüne ses edenler.müslümanlar kendi ülkelerinde azınlık muamelesi görüyo sesleri hic cıkmiyo
    Cevapla
  • Yarkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet gerekeni aciklamis ruhsal ve fiziksel olarak reşit olmasi gerekli nikah icin yargilama beklenmeli on yargıyla hareket edilmemeli
    Cevapla
  • suat 1 yıl önce Şikayet Et
    bence bu konu yalan ve iftira, önce bi araştırın ve bunu kim gündeme getirdiyse oraya hesap sorulsun. hatta eğer iftira varsa direkt idam. çünkü bu konunlar, milletin gazaplanmasına neden oluyor
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Halk TV din düşmanı.bunlara itibar edilmemesi lazım.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu cemaat din mi? Fetö de cemaatti unuttun galiba. İddialar doğru yada yalandır kanunen araştırılır. Bu araştırılsın demek din düşmanlığı mı? Hangi din seninki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...