Esas maksat bu mu? İstismar iddiasını yine bütün Müslümanlara mâl etmeye kalktılar

6 yaşındaki kız çocuğunun rızası dışında bir cemaat mensubu ile evlendirildiği iddiası üzerinden kara propagandaya yeltenen bazı basın kuruluşları bütün İslami oluşumları hedef gösterdi. Kur'an eğitimi ve hafızlık bile konuya dahil edildi!

Esas maksat bu mu? İstismar iddiasını yine bütün Müslümanlara mâl etmeye kalktılar
Esas maksat bu mu? İstismar iddiasını yine bütün Müslümanlara mâl etmeye kalktılar
GİRİŞ 08.12.2022 19:13 GÜNCELLEME 08.12.2022 21:04
Bu Habere 413 Yorum Yapılmış

Vakıf yöneticisinin 6 yaşındaki kızının bir cemaate mensup kişiyle evlendirildiği iddiaları gündeme gelirken, İslam karşıtları konuyu yine bağlamından kopararak bütün mütedeyyin camiaya mâl etmeye kalkıştı. Bir takım medya kuruluşları, henüz yargı aşamasında olan ve karara bağlanmamış bir dava üzerinden peşin hüküm içeren ifadelerle konuyu manşetlerine taşıdı. Manipülatif haberlerde evrensel hukuk normu olan "suçun şahsiliği" ilkesi de yerle bir edilerek bütün cemaatler, tarikatlar, İslami eğitim, Kur'an öğrenimi ve hatta hafızlık icazet merasimleri konu ile ilişkilendirerek topyekün karalama kampanyası başlatıldı.

YİNE AYNI ARGÜMAN

Cumhuriyet gazetesi, 8 Aralık tarihli nüshasında "Tarikatlar kapatılsın" çıkışında bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Sol Parti'nin konuya ilişkin söylemlerine yer verilen haberde bütün dini oluşumlar hedef tahtasına oturtuldu.

DERTLERİ SİYASİ

Cumhuriyet gazetesinin 10'uncu sayfasındaki devam haberinde "AKP istismara sessiz kaldı" denilerek iktidar partisine yönelik kara propagandaya başvuruldu.

LAİKLİĞE BAĞLADILAR

Birgün gazetesi "Ya laik gelecek ya dinci düzen" manşetinde konuyu laikliğe kadar getirdi. Yargıya taşınan ve henüz kesin mahkeme kararına bağlanmamış olan tekil dava üzerinden, "Zorla evlendirilen çocukların hikayesi AKP iktidarı destekli tarikat gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. Meclis'teki muhalefet partileri bile tarikatlara karşı ses çıkarılamadı." ifadelerine yer verildi. "Çocuklar" ifadesiyle dava dosyasında birden fazla ismin yer aldığı yönünde gerçek dışı bir algı operasyonuna başvuran Birgün gazetesi de topyekün tarikatlerı hedef aldı.

HER SATIRINDAN İSLAM'A KİN AKITILDI

Birgün gazetesinin 7'inci sayfasındaki devam haberinde "Laiklik geriletildi istismarın temel taşları döşendi" başlığı kullanıldı. "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konu hakkında sustuğunu" öne süren gazete haberinde, Sol Parti'nin konu hakkındaki açıklaması "Tarikatlar iktidarını defedelim" sözleriyle gazeteye taşındı.

ASIL MAKSAT BU MU?

Almanya merkezli Deutsche Welle Türkçe ile T24, "Siyasetin koruması altında: Cemaatler" başlıklı haber ile, münferit olay üzerinden bütün dini yapılanmaları töhmet altında bırakacak haberi servis etti.

OY HESABINA GİRİŞTİLER

Haberde, "Araştırmalara göre, cemaat bağlantılı seçmen oyu yüzde 5'in altında. Cemaatlerin asıl gücünün siyasetin açtığı alanlar olduğunu söyleyen uzmanlar, bu grupların cüretlerinin arttığına da dikkat çekiyor." denildi. İslami cemaatlerin oy hesabının yapıldığı haberdeki asıl maksadın ne olduğu bariz şekilde görüldü.

KUR'AN ÖĞRETİLMESİNE BİLE DİL UZATTILAR, "GERİCİ EĞİTİM" DEDİLER

Sol Haber sitesi, "Bir Cemaat İstanbul'un göbeğinde medrese işletiyor, ülkenin birçok yerinden çocukları toplayıp gerici bir eğitimden geçiriyor ama bu adım en ufak bir soruşturmanın dahi konusu olmuyor." sözleriyle bütünüyle İslami eğitimi eleştirdi.

HAFIZLARI KONUYA DAHİL ETTİLER!

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), "6 yaşında evlilik" iddiası üzerinden Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen hafızlar için düzenlenen icazet törenlerine çattı. ADD'nin resmi internet sitesinde yer verdiği ve bazı gazetelerde ilan olarak yayınlattığı açıklamasında "6 yaşında bir bebeğin, öz babası tarafından gelinlik giydirilerek evlendirilmesi rezaletine ilişkin basın açıklamamızdır" başlığı altında şu tuhaf ifadeler kullanıldı:

Artık bir AKP dönemi klasiği haline getirilen "icazet törenleri" ile sarıklı cübbeli küçücük çocuklarımız kullanılarak şehirlerimizin caddelerinde, salonlarında Laik Cumhuriyet’e meydan okunuyor. Anayasamızın ve yasalarımızın açık hükümlerine karşın devlet görevlilerinin bu meydan okumaya engel olmaları bir yana, TBMM Başkanı, Diyanet İşleri Başkanı gibi üst düzey siyaset ve devlet yetkililerinin coşkulu katılımları ile bu törenleri meşrulaştırdıkları görülüyor.

6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Gümüşel'in kardeşleri konuştu6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Gümüşel'in kardeşleri konuştu

Yusuf Ziya Gümüşel'den ilk açıklama: 'Kızım reşit yaşta evlendi'Yusuf Ziya Gümüşel'den ilk açıklama: "Kızım reşit yaşta evlendi"

6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddiasına Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddiasına Ahmet Hakan'dan tepki ve öneri

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 413
  • Ülkemiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu oluşturumak istenen din karşıtı duruma en iyi cevaplardan biri zinayı yine suç saymak.Randevu evlerini deşifre edip kapakmaktır........
    Cevapla
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim müslümanlar uzerinden oynanan oyunları zalimleri İslam'a dil uzatanlari Allah.in laneti ve gazabı laikcilerin üzerine olsun inşallah
    Cevapla
  • TurcoBEY 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaydan aile inşaallah alnının akıyla çıksın tüm z Müslümanlar Hira Nur Vakfı önünde buluşup kutlayalım. Bunlara en güzel cevabı böyle verelim, Rabbim zor imtihanı kolay eylesin
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    dinimiz islama dil uzatan...önce karşısında müslüman türk halkını bulur...nokta...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sen ve senin gibiler çok bildiğiniz için bu gibi olaylar 2042 yılında da devam ederse hiç şaşırmam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor