Saadet'in derneğine 'tecavüzcü' diyen CHP'li yeniden baş gösterdi! 'Kız çocukları için…'

Meclis'te AGD'ye taciz-tecavüz ithamı yaptığı konuşmasıyla Saadet Partisi'ni kızdıran CHP'li Yıldırım Kaya uzun zaman sonra yeniden boy gösterdi. Kaya, yayınladığı videoda kadınların kız çocukları için Kılıçdaroğlu'na oy vermesini istedi.

Saadet'in derneğine 'tecavüzcü' diyen CHP'li yeniden baş gösterdi! 'Kız çocukları için…'
Saadet'in derneğine 'tecavüzcü' diyen CHP'li yeniden baş gösterdi! 'Kız çocukları için…'
GİRİŞ 18.05.2023 11:15 GÜNCELLEME 18.05.2023 11:16
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi’nin gençlik örgütü Anadolu Gençlik Derneği’ne ‘taciz-tecavüz’ ithamında bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından yeniden ortaya çıktı. CHP’li Kaya, yayınladığı videoda, kadınların ikinci tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermesini istedi.

  • “Kadınları eşya gibi ‘sahiplendireceğiz’ diyenlere dur de’ ifadesini kullanan Kaya, CHP’nin milletvekili listesinde yer almamıştı. Kaya’nın taciz-tecavüz ithamı yönelttiği Saadet Partisi ise CHP listelerinden 10 milletvekilini TBMM’ye yolladı. Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı olan Yıldırım Kaya’nın olası CHP iktidarında ismi Milli Eğitim Bakanlığı için geçiyordu.

CHP’li Yıldırım Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

Sevgili kadınlar. Kadınları birey olarak görmeyenlere, kadınları eşya gibi ‘sahiplendireceğiz’ diyenlere dur de. Özgürlüğün, eşitliğin, hakların için… Kız çocukları için 28 Mayıs’ta oy kullanmaya gidelim. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verelim. Kadınlar özgür yaşasın diye, çocuklar mutlu yaşasın diye…

STK'LARA AĞIR SÖZLER

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 12 Aralık 2022’de TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, aralarında Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi'nin gençlik yapılanması Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarını taciz ve tecavüz gibi ağır ithamlarla suçlamıştı.

Kürsüye AGD, TÜRGEV, KADEM, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, İskenderpaşa Cemaati, Birlik Vakfı gibi toplumun teveccühünü kazanmış İslami oluşumların isimlerinin yer aldığı bir dövizle çıkan Yıldırım Kaya, şu ağır sözleri söylemişti:

“Eğitimden kestiğiniz parayı vakıf görünümlü istismarcı tarikatlara ve çok sevdiğiniz beşli çetelere peşkeş çektiniz. Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız. Unutmayın geliyoruz.”

AGD ATEŞ PÜSKÜRDÜ, MAHKEMEYE KOŞTU

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya'nın bu açıklamasına, Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği'nden sert tepki gelmişti. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, CHP'li vekil Kaya'nın skandal ifadelerine şu sözlerle karşılık vermişti:

“Bu ülkenin mayası kıymetli kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını Meclis kürsüsünden itham eden, inancından geçmişinden, tarihinden, örfünden habersiz, hadsiz açıklamaları kabul etmiyoruz.  Yapılan bu iftiraların  hukuk nezdinde takipçisi olacağız.”

SAADET'TEN TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, TBMM'de yaptığı konuşmada, “Ahlak dışı bir mesele üzerinden bütün dernek ve vakıfları itham etmek de ahlak dışıdır. Ülkemizde milyonlarca gencin milli ve manevi değerlerle yetişmesine vesile olmuş ve olan Anadolu Gençlik Derneğimizi itham etmek kimsenin hakkı da haddi de değildir.” demişti.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, şöyle konuştu:

"Çocuk istismarı gibi ahlak ve insanlık dışı bir eylem isnadı ile Anadolu Gençlik Derneği'ni aynı cümle içerisinde kullanmak dahi en hafif tabiriyle acizliktir, hadsizliktir. Milletin kürsüsüne çıkıp tekzip ve Milli Görüş camiasından özür dileyene dek müfterisin Yıldırım Kaya..."

CHP'Lİ VEKİLE BEDDUA

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, CHP'li vekile seslenerek, "Anadolu Gençlik derneğimizi tecavüzcü dernek olarak gösterip iftira atan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Allah senin belanı versin" ifadelerini kullandı.

"HADDİNİZİ BİLİN"

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun şöyle konuştu:

"Anadolu Gençlik Derneği/Milli Gençlik Vakfı bu ülkenin yüz akıdır. 50 yıllık geçmişinde tek bir leke bulunmayan Milli Görüşün temel taşıdır. Kimsenin ahlaksızca saldırısına müsaade etmeyiz. Haddinizi bilin..."

Saadet Partisi ve AGD'den CHP'li Yıldırım Kaya'ya sert tepki!Saadet Partisi ve AGD'den CHP'li Yıldırım Kaya'ya sert tepki!

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 66
  • Kasim 11 ay önce Şikayet Et
    Esas ADD derneklerinde olanlara bakın siz,bu CHP liler yavuz hırsızdırlar.
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Chp kurucuları başta kurup partiyi devam ettirenlerden kaçtane chpli mahkemeye intikal etmiş sapık taciz tecavüzcü dosyasına sahip tek parti chp dir son yirmi yılda kaç kadına taciz ve tecavüz edildi adli dosyaları inceleyin türkiye geneli utanmaz arlanmazlar
    Cevapla
  • Ortanca 11 ay önce Şikayet Et
    Hem Saadet'e etmediği hakareti bırakmıyor hem de bağrında onlara 10 milletvekili veriyor. Dengeleri bozuk.
    Cevapla
  • miroglu 11 ay önce Şikayet Et
    yerinde bir söz etmen bulma dünyası
    Cevapla
  • Uyarıcı 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın CHP li sen herhalde AGD mgv,yi CHP ile karıştırdın partinizdeki olayları netez unuttun sayın karamolla ogluna tavsiyem hemen buna karşı açıklama yapıp o partide de destegini çekmeli seçmenlere de saadetli kardeşlerime halen 2 turda bunlara desdek verecekmisiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…