Taciz ve tecavüz iddialarının yeniden gündeme geldiği CHP’den skandal rapor

CHP’nin resmi internet sitesi üzerinden parti kurmaylarına yönelik paylaşılan raporda şok satırların yer aldığı ortaya çıktı. Parti teşkilatlarındaki taciz ve tecavüz iddialarının yeniden gündeme geldiği CHP’nin raporunda, “Parti’nin iç organlarında konuşulması gereken hususlar medya önünde konuşulmamalı. Kol kırılır yen içinde kalır” denildi. Daha önce CHP teşkilatında tacize uğradığını söyleyen kadınlara konuşmamaları yönünde baskıda bulunulduğu gündeme gelmişti.

Taciz ve tecavüz iddialarının yeniden gündeme geldiği CHP’den skandal rapor
Taciz ve tecavüz iddialarının yeniden gündeme geldiği CHP’den skandal rapor
GİRİŞ 13.12.2022 15:33 GÜNCELLEME 14.12.2022 11:57
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Parti yetkililerinin adının karıştığı taciz ve tecavüz skandalları yeniden gündeme gelen CHP’de çok konuşulacak bir rapor hazırlandı.

KURMAYLARA SANSÜR, TACİZLERE KAMUFLAJ

Partinin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan 12-18 Aralık 2022 Haftası Bilgilendirme Raporu’nda, “Konuşulmaması Gerekenler-Dikkat Edilmesi Gerekenler” başlığı altında yer alan maddeler dikkat çekti.

Parti yetkililerine sansür olarak değerlendirilen bölümün 10 maddelik alt başlıklarında, ‘CHP içinde olan CHP içinde kalır’ imasında bulunuldu.

CHP’nin içyapısındaki taciz ve tecavüz iddialarının yeniden gündeme geldiği dönemdeki haftalık raporda (12-18 Aralık), giriş metninde yer alan ifadeler dikkat çekici cinstendi.

“KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR!”

‘Parti içinde olan partide kalır’ imasında bulunulan 5’inci maddede şu cümlelere yer verildi:

“Parti’nin iç organlarında konuşulması gereken hususlar medya önünde konuşulmamalı. Ülkenin menfaati için ilkemiz daima ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ olmalıdır. Parti içi sorunların çözüm noktası medya ve kamuoyu değil parti içi organlardır. Parti sorunlarını kamuoyunda konuşmak ‘Bunlar daha kendi sorunlarını çözemezken ülkeyi nasıl yönetecekler’ algısı oluşturup, CHP’ye ve ülkenin geleceğine zarar vermektedir.”

ZAMANLAMA MANİDAR

Raporun tam da taciz ve tecavüz iddialarının yayıldığı dönemde paylaşılması, üstelik ‘kol kırılır yen içinde kalır’ denilmesi tepkilere neden oldu. Partinin üst kurulunun aleni olarak “Eğer yüz kızartacak bir durumla karşılaşırsanız içinizde çözmeye çalışın, sakın kamuoyuna mal etmeyin” vurgusunda bulunduğu değerlendirmesi yapıldı.

‘SORULARDAN KAÇIN’ TALİMATI

Raporun devamında CHP kurmaylarına, basın mensupları ve halktan gelen rahatsız edici sorulara cevap verilmemesi isteniyor.

Raporun 2’inci sayfasındaki 10’uncu maddede şu sözler yer alıyor:

“Her açıklamaya, herkese ve her soruya cevap verilmemeli. Düşük seviyeli söylemlerle ilgili sorulara muhatap almayarak cevap verilmeli. Muhatap almamak çoğu zaman en güzel cevaptır. Muhatap almadığımız ya da o seviyeye inmeyeceğimiz dile getirilmeli. Zira o tarz söylemlerde bulunan insanların amaçları bizleri o polemiğe sokmaktır, amaçlarına ulaştırmamak için verilecek tek cevap ‘muhatap almıyoruz’ olmalıdır.”

BU İSTİSMARLARIN ÜZERİNE DE AYNI KARARLILIKLA GİDİN

Önceki gün Kabine Toplantısı’ndan sonra kameraların karşısına geçip açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taciz ve tecavüzün tümüne karşı olduklarını net bir şekilde ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının devamında CHP’yi ima ederek; içlerindeki çelişkiye değindi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir siyasi partinin teşkilatlarında ve belediyelerinde yaşanan onlarca istismarın üzerine aynı kararlılıkla gitmesini bekliyoruz. Diyarbakır annelerinin evlatlarını örgütün pençesinden kurtarmak için verdikleri mücadeleyi göz ardı edenlerin, bu konudaki ataklığın ahlaki olmaktan kaynaklandığına nasıl inanacağız. Suçun şahsiliği ilkesinin ardına saklananların son hadisenin dindar kesimlerin tamamını rencide etmeye çalışmalarının samimiyetine nasıl inanacağız?”

CHP’NİN TACİZ VE TECAVÜZ ‘KIRIK’LARI

Parti içerisindeki yanlış olayların gizlenmesinin “kol kırılır yen içinde kalır” söylemiyle istendiği CHP’nin teşkilatlarında yaşanıp gizlenmeye çalışılan taciz ve tecavüz olayları salgın gibi yayılmıştı.

Bütün perdeleme çabalarına rağmen mağdurların feryatlarıyla kamuoyuna yansıyan taciz ve tecavüz haberleri incelendiğinde 18 şehir, 33 vaka ile ön plana çıkmıştı.

CHP’de parti içindeki taciz-tecavüz vakaların 8’i İstanbul’da yaşandı.

İstanbul’u 5 vaka ile Antalya, 2’şer vaka ile Muğla, Aydın, İzmir ve Bursa takip etti.

MAĞDURA ‘KONUŞMA’ BASKISI!

Millet İttifakı güdümlü medya kuruluşları, CHP içerisindeki bu yüz kızartıcı vakalara sessiz kalırken, mağdurlardan TBMM’ye başvuranlar dahi oldu.

Kendilerini ‘taciz mağduru’ olarak tanıtan 3 kadın, Ocak 2021’de rızaları ile TBMM’ye başvurduklarını ve CHP ilçe merkezlerinde tecavüze uğradıklarını anlattı.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Fatma Aksal, hadiseyi şu sözlerle anlattı:

“Kendi rızaları ile ‘Ben CHP teşkilatında tacize maruz kaldım’ diyen, bize başvuru yapan 3 kişi var. 26 Ocak’ta Meclis açılacak. Bir aile Ankara’ya gelecek ve görüşeceğiz. Gelecek aile ile telefonla görüştüm. Tacize uğrayan kadının psikolojisi çok bozuktu, eşi ile de görüştüm, aile olarak çok etkilenmişler. Eşini de takdir ettim, çünkü kadına destek olmuş, sahip çıkmış. Tacize uğrayan kadın ve eşine konuşmamaları yönünde telkinde bulunmuşlar, baskı yapılmış”

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 25
  • Recep YÜKSEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz chpkk nın seviyesine inip de onlara soru sormayız. Bay Kemal rahat olsun size ne sorabiliriz ki? Terbiyemiz müsait değil.
    Cevapla
  • Dersimli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin konuşmasına gerek var mı? Zaten şuan mahkemelerde 45 dava dosyası var ve devam ediyor .Kerkenez kk.Haberin var mı?
    Cevapla
  • şekerli 1 yıl önce Şikayet Et
    kol kırlır LGBT sapıkları bir yerde toplanır. ne için... CHP beleidyeleir bünyeleirnde LGBT büroları açtı. sizce ne için... ortlaık sakınleştiği anda yeni mesai başlıyormonla rçin...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede taciz ve tecavüz CHP'den sorulur. Teşkilatlarında çalışan kadınlara işledikleri suçlardan ve destek verdiği hdp'nin dağa kaçırdıkları terör örgütünün küçük kız çocuklarına uyguladığı sistematik tecavüzlere CHP ses çıkarmadığı için chp=hdpkk
    Cevapla
  • Nadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeffaflık ve demokrasiden anladıkları bu lafa gelince birileri diktatör müş Aynaya bakın aynaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kim Milyoner Olmak İster'de duygu dolu anlar! Aylin Karakuş Kenan İmirzalıoğlu'nu ağlattı
Belçika Prensi Laurent'in Erdoğan ve Türkiye sözleri! Hayranlığını gizleyemedi