AK Parti sıralarından muhalefete açık soru: "Kiminle hesaplaşacaksınız, 85 milyonla mı?"

Seçim öncesi 'Helalleşeceğiz' argümanının arkasına sığınıp son düzlükte şuuraltı boşalması yaşayan, 'Hesaplaşacağız' çıkışında bulunanlara AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 'Kiminle hesaplaşacaksınız?' sorusunu yöneltti.

GİRİŞ 28.03.2023 00:45 GÜNCELLEME 28.03.2023 11:05
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Altılı masanın başını çektiği siyasi partilerin, muhalefet destekli basın yayın organlarının, politikacıların ve akademisyenlerin seçimlere iki ay kala söylem değiştirip peş peşe 'Hesaplaşacağız' vurgusunda bulunmasına AK Parti sıralarından sert tepki geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda muhalefete, 'Kiminle hesaplaşacaksınız, 85 milyonla mı?' sorusunu yöneltti.

  • Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 13 Haziran 2021

Muhalefetin son dönemde kayıtlara geçmiş şuuraltı boşalması niteliğindeki çarpıcı 'Hesaplaşacağız' örneklerini açıklamasına dahil eden Kabaktepe, 'Nereye gidiyorsunuz?' sorusuyla adalet terazisinden ziyade kılıcı gösterenlere seslendi. İşte, AK Parti İstanbul İl Başkanı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yayınladığı yazılı açıklama metni:

"KADİM SORUYU TEKRAR SORUYORUZ: NEREYE GİDİYORSUNUZ?"

"Hesaplaşacağımız kitleler var." diyen parti meclis üyesi; kurumlar, şirketler ve STK'lar üzerinden gözdağı vermeye çalışan, yaşam hakları yok diyen akademisyenler, yargılama tehdidinde bulunan milletvekili, "hesaplaşacağız" diyen gazeteci, kafa koparma imasında bulunan şair...

İktidara talip olan muhalefetin, ülkemizin geleceğine dair senaryoları! Kiminle hesaplaşacaksınız? 85 milyonla mı? Kime gözdağı veriyorsunuz? Millet için çalışan STK'lara mı, devletimizin asırlık kurumlarına mı, ülkemiz ekonomisine büyük katkıda bulunan şirketlere mi?

Yaşama hakları yok diyerek neyi kastediyorsunuz? Kendinizi yargıçların mı yoksa Azrail'in mi yerine koyuyorsunuz? Kimi yargılayacaksınız? 20 yıldır aziz milletimizin teveccühüyle bu ülkeye hizmet eden bir partiyi mi, üyelerini mi, yoksa onu seçen milyonlarca insanı mı?

Kendilerini aziz milletimizin üzerinde görüp histeri nöbeti geçirenler bilsinler ki; Vakit tek partinin, askeri darbelerin ve vesayetçi zihniyetlerin vakti olmadığı gibi demokrasi de halkın iradesini tehdit unsuru olarak kullanabilme yetkisi değildir.

Kadim soruyu tekrar soruyoruz: Nereye gidiyorsunuz?"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Twitter


"HESAPLAŞACAĞIMIZ KİTLELER VAR..."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin açıklamasının giriş bölümünde yer verdiği, "Hesaplaşacağımız kitleler var" sözünü dile getiren kişi, CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı'ydı. Sarı, Habertürk yayınında "Hesaplaşacağımız kitleler var bizim. Hesaplaşılması gerektiğine inanan bir sürü kitle var bu ülkede. Şu doğru değil; 20 yıllık bir iktidarın üzerine geleceğiz ve ondan sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranacağız" diye konuşmuştu. Aynı zamanda Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi olan Sarı'nın program esnasındaki gergin tavrı dikkat çekmişti.

"YAŞAMA HAKKI YOK"

Yine Kabaktepe'nin açıklamasında yer alan, "Yaşama hakkı yok" şeklindeki tüyler ürpertici tehdit, altılı masanın ortağı Gelecek Partisi'nden gelmişti.

GP Kurucu Üyesi ve eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Sadece KHK'lılara yaptığınız zulümler ve aldığınız veballer sizi daima takip edecek ve bu alemde hak ettiğiniz cezayı göreceksiniz. AK Parti-MHP iktidarı size bundan böyle yaşama hakkı yok! Hesap verme zamanınız yaklaşıyor” ifadelerini kullanmıştı.

"SÖKE SÖKE YARGILANACAKSINIZ"

AK Parti İstanbul İl Başkanı'nın işaret ettiği, yargılama tehdidinde bulunan milletvekili, İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dı. Bingöl'deki esnaf ziyareti sırasında bir şehit yakınına hakaretler savuran Türkkan, Haziran 2021'de, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Hiç kaçışınız yok. İlk seçimde kaybedeceksiniz. Seçimden sonra ilk işimiz söke söke adaleti sağlamak olacak. Hukuk yeniden tesis edilecek ve söke söke yargılanacaksınız" demişti.

Şehit ağabeyi anlattı: İYİ Parti'li Türkkan hem küfür hem darp etmiş!Şehit ağabeyi anlattı: İYİ Parti'li Türkkan hem küfür hem darp etmiş!

VESAYETÇİLERİN ŞAİRİNDEN 'KAFA KESME' İMASI

Açıklamadaki ilk paragrafın son bölümündeki 'Kafa kesme imasında bulunan şair' ise, CHP'ye yakınlığıyla bilinen Ataol Behramoğlu'ydu. 'Helalleşeceğiz' argümanını rafa kaldıran Behramoğlu, 'Hesaplaşacağız'ı bir adım ileriye taşıyarak 'Kafa kesmeyi' vadediyordu. Yaptığı paylaşımda açık açık, “Bir gün bir devlet başkanı ‘Devlet benim’ demişti. Kafası kesildi. Kendini devlet sananlardan Hitler, sığınağında kendini sokan akrep gibi can verdi. Mussolini ters asıldı” diyordu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin açıklamasında yer verdiği örneklerin daha fazlası, seçimler öncesinde kayıtlara geçmişti.

ABD merkezli Politico: Türkiye'deki seçim 2023'ün dünyadaki en önemli oylaması olacakABD merkezli Politico: Türkiye'deki seçim 2023'ün dünyadaki en önemli oylaması olacak

Küresel sermayeye hizmet eden ABD menşeili basın kuruluşlarının, "2023'ün en önemli seçimi" diye lanse ettiği Türkiye genel seçimlerinde, son viraja girilirken muhaliflerin sıkça dillendirdiği 'Hesaplaşacağız' temalı vurgulardan birkaçı şu şekildeydi:

  • Kasım 2022'de CHP'ye katılan Prof. Dr. Bengi Başer, mütedeyyin kesimi, "Şimdi onay veren YSK düşünsün. Bugünün bir de yarını var..." sözleriyle hedef aldı.

  • HDP kontenjanından Gazi Meclis'e giren TİP Milletvekili Ahmet Şık, AK Parti ve MHP'li politikacıların 'Suç örgütü olmaktan yargılanacaklarını' açıkladı. Şık, AK Parti'nin siyasi partiden ziyade 'suç örgütü' hüviyetinde değerlendirileceğini söyledi.

  • HDP'li Ahmet Türk, partisinin düzenlemiş olduğu mitingde, "Hiçbir Kürt'ün bu iktidara oy vermek gibi bir hakkı yok" dedi.

  • CHP Üyesi Emekli Amiral Türker Ertürk, "Erdoğan gitmezse Türk halkı cezalandırılacak" diyerek toplumun büyük çoğunluğunu tehdit etti.

  • CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Şirin Payzın, 'Son 2 ay' diyerek mütedeyyin kesime 'intikam' ve 'tehdit' imasında bulundu.

  • Oyuncu Yunus Günçe, sosyal medya hesabında yayınladığı hakaret dolu videoda Cumhur İttifakı seçmenine yönelik "15 Mayıs sabahı alayınız resmen çöpsünüz. Zaten çöpsüzünüz ya neyse" ifadelerini kullandı.

 

Millet İttifakı neye hazırlanıyor? CHP'li isimden tehdit: Hesaplaşacağımız kitleler varMillet İttifakı neye hazırlanıyor? CHP'li isimden tehdit: Hesaplaşacağımız kitleler var

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 52
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    iç savaş çıksın istiyorlar tek amaçları bu
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibi vatan hainleri anca sosyal medyadan veya ekranda gürler...gelin halkın içinde konuşun bakalım...kim kimden hesap soruyormuş...kim kimi yargılıyormuş...eğer siz halkın içinde konuşsanız...bu kadim halk...sizi anında parçalar...korkaklar...teröristler...hainler...
    Cevapla
  • Mesaj 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi buyrun hesaplaşalım !!! Bu devleti size bırakır mıyız Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Icabi 1 yıl önce Şikayet Et
    15 mayısta Reis yine Cumhurbaşkanı amma, hiç kimseyle de hesaplaşma niyeti yok. Onları önce bize havale etti,biz de 14 mayısta verdiğimiz oylarla gereğini yapacağız. Daha sonra da Allaha havale edecek o kadar.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    amaçları iç savaş çıkartmak .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!