ABD merkezli Politico: Türkiye'deki seçim 2023'ün dünyadaki en önemli oylaması olacak

ABD merkezli Politico Türkiye'deki seçimin bu yılın dünyadaki en önemli ama adil olmayan seçimi olacağını, Başkan Erdoğan'ın seçimi kazanmak için İmamoğlu'nu hukukla egale etmeye çalıştığını hatta savaşa bile girmeye hazır olduğunu yazdı.

ABD merkezli Politico: Türkiye'deki seçim 2023'ün dünyadaki en önemli oylaması olacak
ABD merkezli Politico: Türkiye'deki seçim 2023'ün dünyadaki en önemli oylaması olacak
GİRİŞ 02.01.2023 17:50 GÜNCELLEME 02.01.2023 17:50
Bu Habere 301 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 5 ay gibi kısa bir süre kala 6'lı masa aday bilmecesi yaşarken Türkiye'yi dışarıdan dizayn etmeye çalışan Batı medyası muhalefete akıl vermeye, seçimle iktidara gelen yönetime hadsiz ifadeler kullanmaya devam ediyor.

Politik konularda en etkin yayınlarından biri olan ABD merkezli Politico'da "Erdoğan kendini kurtarmak için savaş ve baskı planları yapıyor" başlıkla yayınlanan makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidara tutunmak için ülkesini gereksiz bir savaşa sürüklediği ve mahkemeleri muhaliflerine karşı manipüle ettiği ifadeleri yer aldı.

AÇIK ALGI OPERASYONU

Makalede halkın iradesiyle seçilmiş Erdoğan'a karşı açıkça algı operasyonu yapılarak "Seçim Asya ve Orta Doğu'nun kesişme noktasında yer alan 85 milyonluk bu ulusun otoriter ve yayılmacı bir güç olma yolunda ilerlemeye devam mı edeceğini yoksa daha liberal ve çoğulcu bir yol mu seçeceğini belirleyecek." denildi.

2023 seçimleri yaklaşırken İngiliz tutuştu! Erdoğan dengelerini bozdu, harekete geçtiler2023 seçimleri yaklaşırken İngiliz tutuştu! Erdoğan dengelerini bozdu, harekete geçtiler

Harekete geçiliyor! Stratejik noktalar belirlendi! Kara harekatında ilk hedefHarekete geçiliyor! Stratejik noktalar belirlendi! Kara harekatında ilk hedef

Avusturya Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye’nin içişleri ile ilgili hadsiz sözler! Avusturya Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye’nin içişleri ile ilgili hadsiz sözler!

ERDOĞAN'IN BATI'YA RAĞMEN HAMLELERİ

Erdoğan'ın Washington hem de Moskova'nın muhalefetine rağmen Suriye'nin kuzeyinde güvenli tampon bölge oluşturmak için Batı'nın müttefiki YPG/PKK ile mücadele için kara harekatına hazırlandığı kaydedilen makalede Yunan adalarının "silahlandırılması" bahanesiyle Türkiye'nin NATO müttefiki Yunanistan'ı da vurmakla tehdit ettiği yazıldı.

"MUHALEFETİ BİRLEŞTİRİCİ İSİM İMAMOĞLU"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası çıktığı bilgisi de aktarılan yazıda CHP içinde popüler bir figür ve muhalefetin cumhurbaşkanlığı için birleştirici bir aday olduğunun altı çizildi. Verilen cezanınsa Erdoğan'ın isteğiyle "bağımsız olmayan" Türk yargısı üzerinden en güçlü potansiyel muhaliflerini dışlamaya mekanizması olduğu vurgulandı.

"ERDOĞAN'IN NE KADAR İLERİYE GİDECEĞİNİ GÖRECEĞİZ"

Makalede bu süreçte Erdoğan'ın her şeyi göze alacağı "Yeniden seçilme mücadelesinde milliyetçi kartını oynamak için bu kez fiili askeri eylem açısından ne kadar ileri gitmeye istekli olduğunu göreceğiz." sözleriyle kaydedildi.

"DİKTATÖR ERDOĞAN GİDERSE BATI RAHATLAYACAK"

Erdoğan'ın "diktatör" olarak ifade edildiği yazının sonuç bölümünde, Erdoğan'ın seçimi kaybettiğinde şüphesiz Batı'yı rahatlayacağı ancak Batı'nın da iç karartıcı derecede muhalefete çok az destek verdiğinin altı çizildi.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 301
  • nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan daha birşey yapmadı ki Fatih Sultan Mehmet han'dan korktukları gibi korkuyorlar yaw izledikleriniz fragman bile değil. erdoğan'nın planları sadece 5 yıllık değil 500 yıllık bin yıllık
    Cevapla
  • Sos 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis hem dik dur,hemde bu münafık ve küfür ittifakına karşı ne yapman gerekiyorsa yap. Seçimle işbaşına gelenleri devirip yerine kuklalarını getiren abd,adaletten bahsedecek son ülkedir. Durmak yok yola devam RECEP TAYYİP ERDOĞAN ...
    Cevapla
  • T.C. 1 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip ERDOĞAN ! Recep TAYYİP ERDOĞAN ! RECEP TAYYİP ERDOĞAN! Seninleyiz ERDOĞAN ! DUAMIZSIN ERDOĞAN ! Başkanımız ERDOĞAN !
    Cevapla
  • Yıldırim 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Türkiye diz çökertemediği için medyasını kullanıyor. Oyunu bozan Türkiye var. ABD sen abin İngiltere gelsin artık.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bunu seçmen olarak biliyoruzda,siz hâlâ bunu kavrayamadınız,zam çarkı bu milletin senden kopmasına vesile olduğu gercegini kabullenemiyorsunuz,devletin hazinesini memura emekliye boşaltma pahasına bu zam furyasına karşı duyarsız olmanızı biz anlayamıyoruz,bitirdiler pesinden gelenleri,siz hâlâ ümidlimisiniz,toplama figüranların alkışları sizi belliki istenilen seviyeye getirmiş olacakki,ümidleniyorsunuz,gerçek kitle koptu sizden,yerel seçimlerde yaptığınız yanlışların daha büyüğünü yapmaya devam ediyorsunuz sizi uyarmayan danışmanlarınızı ALLAH bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız