İngiliz The Guardian muhalefete iktidar yolunu gösterdi... Erdoğan için skandal sözler

İngiltere merkezli The Guardian gazetesinde Başkan Erdoğan için karanlık bir profil çizilip AB, ABD ve NATO için güvenilmez bir ortak olduğu ifade edilirken muhalefete İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı birleşme çağrısı yapıldı.

GİRİŞ 18.12.2022 13:41 GÜNCELLEME 18.12.2022 13:56
Bu Habere 553 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması ve sonrasında 6'lı masada yeniden alevlenen adaylık tartışmalarına İngiltere merkezli The Guardian gazetesi de dahil oldu.

Kılıçdaroğlu'nun İngiltere gezisi tartışılıyor! Yine ortadan kaybolacak mı?Kılıçdaroğlu'nun İngiltere gezisi tartışılıyor! Yine ortadan kaybolacak mı?

Kılıçdaroğlu Londra'da küresel tefecilerin kapısında! IMF'ye teslim pazarlığı mı?Kılıçdaroğlu Londra'da küresel tefecilerin kapısında! IMF'ye teslim pazarlığı mı?

The Guardian'da "Erdoğan, bir dönem daha göreve gelmeyi hak etmiyor" başlıklı yazıda muhalefet açıkça dizayn edilmeye çalışırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti hükümetinin dünyadaki dengeler için tehdit olduğu mesajı verildi.

KÖTÜLÜKLERİN ANASI ERDOĞAN PROFİLİ

Küstah ifadelerin yer aldığı yazıda Erdoğan'ın "tek adam" rejimiyle insanlara hayatı zehir ettiği "Erdoğan bir dönemi daha hak etmiyor. Ekonomik sicili onu batırmak için yeterli olmalı. Enflasyon fırladı ve yaşam standartları düştü, lira geçen hafta dolar karşısında rekor düşük seviyeye geriledi. Tüm yetkileri elinde toplayan bir yürütme başkanlığı tasarlayan ve politika yapımına hükmeden Erdoğan, bu durumun sorumlusu." sözleriyle ifade edildi.

"HUYSUZ, DİKTATÖR BİR KABADAYIYA DÖNÜŞTÜ"

Yazıda İmamoğlu'nun İstanbul'u kazanarak nasıl meydan okuma gerçekleştiyse karar sonrası toplanan binlerin yeniden bir meydan okumayla "Huysuz, diktatör kabadayıyı" devireceği sinyali verdiği algısı yapıldı.

ERDOĞAN NATO VE AVRUPALI MÜTTEFİKLER İÇİN TEHDİT

Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin NATO içindeki durumu "Erdoğan, Vladimir Putin ile yaptığı tehlikeli anlaşmalar nedeniyle NATO içinde bir baş belası olarak görülüyor. Erdoğan'ın NATO uçaklarını vurabilecek Rus karadan havaya füzelerini satın alma kararı ABD ile kalıcı bir kopuşa neden oldu." sözleriyle aktarıldı.

KIBRIS SORUNU, FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

The Guardian Suriye, Doğu Akdeniz ve Suriye'deki kendi menfaatlerini savunan Türkiye tehdidine ise "Ankara'nın Kıbrıs ve Yunanistan'a karşı saldırgan tutumu AB ilişkilerini zora sokuyor. Türkiye'nin üyelik perspektifi hala zayıf. AB, Finlandiya ve İsveç'in NATO başvuruları üzerinde hala pazarlık yapıyor." ifadeleriyle dikkat çekildi.

İMAMOĞLU VE MUHALEFET ERDOĞAN'A KARŞI BİRLEŞMELİ

Muhalefetin Atatürk'Ün mirasına sahip olması gerektiği ifadeleri yer alan yazıda muhalefete çağrı yapılarak "Çoğu insan Erdoğan'ın kaybetmesini memnuniyetle karşılayacak olsa da, en çok kazanan Türkler olacak. Erdoğan'ın neo-İslamcı gündemi, otoriterliği ve sivil özgürlüklere yönelik sayısız ihlali Atatürk'ün demokratik laik mirasına ihanet anlamına geliyor. İmamoğlu ve muhalefet, onu sandıkta yenmek için birleşmelidir." yorumu yapıldı.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 553
  • Mustafa T. 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyse ki İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR. Bu kafirler kim oluyordu YÜCE TÜRK MİLLETİNE AKIL VERMEYE KALKIYOR. Bizim en cahilimiz sizin aliminizi çiğ çiğ Yer. HAÇLI TOHUMU ALÇAK İNGİLİZ...
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda'nın özüründen haberin var mı, Guardian. Bu sana ne hatırlatıyor?
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    YALANCI Guardian. KÖTÜLERİN üzerini örten Guardian. Kendi dahil ASIL KÖTÜLERİ belirtmeyen Guardian.
    Cevapla
  • YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım dünyada, ceza alıp da etekleri zil çalan başkaca bir örneği yok bunların.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin ekonomisini bozan kim karaktersizler.sanki bizden daha çok üzülüyorsunuz ekonominin kötü olmasına.hadi düşman düşmanlığını yapıyor da içimizde ki körler sağırlar nasıl oluyorda bunların dümen suyuna gidiyorlar aklım almıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...