Ve 2023'ün ilk seçim anketi sonucu: Ardaki fark yüzde 30'u bile geçti...

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için artık geri sayım başlarken 2023 yılının ilk anketinde çıkan sonuçlar çok çarpıcı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasındaki fark açıldı.

GİRİŞ 01.01.2023 14:56 GÜNCELLEME 02.01.2023 10:19
Bu Habere 297 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yeni yılın ilk anket sonuçları belli oldu. Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, söz konusu anket sonuçlarını köşe yazısında paylaştı.

İşte Mahmut Övür'ün son seçim anketinin sonuçlarını duyurduğu köşe yazısından öne çıkanlar;

Geçen yılın yıldızı hep parlak kalan siyasetçisi hiç kuşkusuz Başkan Erdoğan'dı. Küresel çapta tarihi zirvelerin vazgeçilmez ismi olması, Rusya- Ukrayna Savaşı'ndaki barışçı rolü, tahıl koridorunun açılması, 200 esirin kurtarılması, İsrail ve Suriye dahil çevre ülkelerle yeni ilişkiler kurması onu hep küresel zirvede tuttu. Bu başarısıyla küresel saldırıların da hedefindeydi

ARADAKİ FARK 30 PUANDAN FAZLA

Yirmi yıllık iktidarına rağmen iç siyasette de en etkili isim oydu. Hâlâ açık ara farkla Türkiye'nin en sevilen, en başarılı ve en çok güven veren siyasetçisi.

Geçen yılın son ayında Optimar Araştırma'nın yaptığı ankete göre, "Bugün cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplar da bunu gösteriyor:

Erdoğan yüzde 43.7, Kılıçdaroğlu yüzde 12.4... Aradaki fark 30 puandan fazla... Kılıçdaroğlu'nu bir veya iki puan farkla Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener izliyor.

6'LI MASADAKİ KOLTUK SAVAŞI DEVAM EDECEK

Güven duyulan siyasetçi araştırmasında da durum farklı değil.

Birkaç gündür çevremdeki insanlara, "Siyasette profili yükselen ikinci bir siyasetçi var mı?" diye soruyorum. Son tartışmalarla İmamoğlu ismi öne çıksa da 2022 yılı bütününe bakıldığında Kılıçdaroğlu'nun çok ciddi bir atak yaptığı ve yıldızının parladığı görülüyor.

Daha önceleri anketlerde Yavaş ve İmamoğlu önde çıkarken, özellikle son 6 ayda Kılıçdaroğlu ismi onların önüne geçti. Tabii bu altılı masanın adayı olacağı anlamına gelmiyor. Altılı masadaki koltuk savaşı 2023'ün ilk aylarında da devam edecek gibi.

Büyük oranda kötü geçen 2022 yılında umut veren gelişmeler de oldu. En önemlisi de Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğalgaz kaynaklarıydı. Bu adımın rakamsal değeri bir yana en önemli yanı, kendi milli enerji politikasını hayata geçiren, arama ve sismik gemileriyle, kullandığı son teknolojiyle Türkiye'nin küresel alanda bir enerji gücü olarak varlık göstermesiydi. Sokağa umut veren son yılların en önemli keşfi bu...

İkinci önemli umut dalgası, sosyal politikalardaki adımlarla geldi. Özellikle yılın son gününe damgasını vuran EYT meselesinin çözülmesi sokaklarda pozitif rüzgâr estirdi ve "Çözerse Erdoğan çözer" algısını tahkim etti.

Siyasette düşüş yaşayanlar yani kaybedenler de vardı. 2022 yılında en derin düşüşü İP Genel Başkanı Meral Akşener ve altılı masa yaşadı. Akşener, sürekli itiraz eden ve CHP'nin içini karıştıran siyasetçi profiliyle, altı masa da ortaya somut bir sonuç koymaması ve boş tartışmalarla yılın kaybedenleri arasında yer aldı. Bu kayıptan kuşkusuz Kılıçdaroğlu dahil altılı masa sakinleri de payına düşeni aldı.

O pay sahiplerinden ikisi de AK Parti'yi tırtıklamak için parti kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'ydu. Bu ikili hem varlık gösteremedi hem de düne kadar kendilerini aşağılayan CHP'ye altlık olmaktan öteye geçemedi.

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 297
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Açık oturumları izliyoruz ; Reidin yaptıkları ortada diğerleri bir proje yok, uyduruk nir defter bastırmışlar güya parti çalışması içi boş , adam okurken yüzü kızarıyor orda. Deva partşsi naşkanının söylediğini anadilde rğitim filan , genel başk. Yardımcısı o öyle değil diyo , kızara kızara yslanlsmaya çalışıyo. Sadet partisinin durumu çok komik ve zorda , Davutoğlunun sözcüsü çok zayıf, kafası karışık . Nınlar tb programlarında kenfi beyan ettikleri bşr fikirle , başka kanalda çelişiyorlar ve güçlenfştilmiş ucube bir sistem de nasıl bir karar alacaklar . Reis bunlar olduğu sürece Reis olur. Düşünce boş , fikir yok , karalama siyaseti. 7 uyuşmaz , 7 aymaz , 7 uyur,
    Cevapla
  • crm 1 yıl önce Şikayet Et
    topunuz gelin, topunuuuuzzz....
    Cevapla
  • hormonsuz fikir 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt lilere bir şey demiyorum. Onlar madur kesim ama bu işin uygulamasında büyük sıkıntılar olacak haberiniz olsun. 48-50 yaşında emekli olamayanlar ve daha 10 sene daha bekleyecekler bir tarafta, 38-43 yaşında emekli olacaklar bir tarafta aynı işyerindeler. 99 sonrası bıçak gibi kesilince sıkıntı oldu. Önceden bu geçiş belli olmuyordu. 99 sonrasına kademeli yumuşak geçiş çözüm olur mu bilmiyorum ama bu haliyle sıkıntı büyük.
    Cevapla
  • FENERBAHÇELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yola CUMHURİTTİFAKIYLA devam inşaALLAH
    Cevapla
  • Akdeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisle durmak yok geldiği günden bu güne kadar Yapilanlanları görüyorum Elhamdurallah diyorum. İşte 2023 merhaba diyoruz özgürlük geldi Ramazan da orucu tutarken nasıl bir iftarı bekliyorsun İftarını açıyorsun, Türkiye de İftarını açtı 2023 dedik. Şimdi bundan sonrada amgoları bitti özgür bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR. RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKP İLE DEVAM EDİYORUZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!